Amico del Petto Ziggy

 
06-09-2013
We waren op vakantie in St Maartenszee, vlakbij de woonplaats van Ziggy. Op het nippertje gevraagd of Peter en Yvonne tijd hadden voor ons. Gelukkig kon Peter met dochter Ruby op een maandagavond komen voor een strandwandeling. Ook Nina de kleindochter van Benga woont daar redelijk dichtbij, dus het werd een dubbel date. Ziggy hebben we lange tijd niet gezien, dus ik was erg nieuwsgierig. Hij is een mooie vent geworden. Mooi atletisch en een leuk karakter. Briola vond hem erg leuk, helaas voor haar had Ziggy veel meer interesse in Nina, of liever gezegd alleen maar interesse in Nina. Als een hondje:-P liep hij achter haar aan. Koningin (ze lijkt op oma:-) Nina vond dat prima zolang hij haar maar niet te erg lastig viel. Briola had dus een beetje pech, want spelen met Nina zat er ook niet in, zij heeft Briola even laten zien wie er de baas is en laat dat duidelijk zijn:-)
Briola is wel het snelst, net wat atletischer gebouwd.
Hoopje hond, even de regels bepalen.
Ziggy houd maar even gepaste afstand.
Run for youre life Briola:-)
Dan is de kop eraf. Nina gaat voornamelijk haar eigen gang. Ziggy loopt vol aanbidding achter haar aan en Briola blijft op veilige afstand.
Wil je spelen Nina?
Check, check, dubbel check.
Pak me dan...
Kusje?

Jammer genoeg is de batterij van mijn camera leeg en blijkt de reserve ook leeg te zijn. Ik kan Ziggy alleen dus niet meer op de foto zetten. Met de smartphone nog wel even een poging gedaan om een groepsfoto te maken.

Nina en Ziggy
Ziggy en Briola.
En heel romantisch met z'n drietjes bij de zonsondergang.
Peter en Ruby en Ruud en Tamar bedankt voor de leuke wandeling!
08-06-2011
Hier weer een berichtje van Ziggy. Gaat erg goed met 'm. Past zich volledig aan in het gezin. Ik moet wel zeggen dat hij echt overal bij wilt zijn. Moet hij even in de gang dan heeft hij daar problemen mee. Eenmaal weer bij het gezin. Geen enkel probleem.
Voor de rest is het gewoon een kanjer.

Groeten Peter en Yvon
12-01-2010
Hier na een half jaar weer een berichtje van Ziggy. Met Ziggy gaat alles goed, hij past helemaal in ons gezin. De kinderen zijn ook helemaal weg van hem. Vooral met de sneeuw is hij helemaal in zijn element. Handschoenen afpakken en dan hard wegrennen. Of een sleetje werkt ook altijd goed. Dan komen er altijd wel mensen achter hem aan om hem te grijpen.
Ik moet zelf ook wel lachen om de andere berichten van de andere cc. Omdat Ziggy in alles voorbeeldig is maar als we van een wandeling naar huis gaan. Dan moeten alle rugby kwaliteiten tevoorschijn komen. Schijnbeweging hier Schijnbeweging daar en dan achterloos passeren. Hij komt zo van de ajaxschool want je word aan alle kanten gedold. Heerlijk is dit vooral als alle mensen in het bos naar je aan kijken zijn. Dan denk je echt volgende keer niet de koekjes vergeten.
Ook thuis hebben we een klein probleempje want onze vorige hond konden we gewoon naar buiten doen. Omdat het erf aan alle kanten dicht is.
Ziggy ziet dit niet als een obstakel want hij springt gewoon over het heras hekwerk heen. Alsof hij aan de dressuur meedoet. tja dan moeten we toch ook zelf mee naar buiten.
Voor de rest gaat alles helemaal toppie en is hij echt een aanvulling op ons gezin.
 
Groeten van Peter 
07-06-2009
Vandaag zijn we met Benga bij Ziggy op visite geweest. Benga herkende Ziggy gelijk en vond hem nog steeds erg lief, Ziggy was helemaal blij om mama en ons te zien. Ziggy lijkt erg op zijn moeder in uiterlijk en gedrag. Samen lekker gek doen het kan niet hard genoeg.

En even rust best vermoeiend als je moeder op bezoek is.

Nog even heel mooi zitten.

En dan nog een poging om ze samen op de foto te zetten;-)

Peter en Yvonne bedankt voor jullie gastvrijheid. We vonden het erg leuk en gezellig.

02-06-2009
Vandaag bij de dierenarts geweest. Goed gegroeid! 4 kilo erbij! cocktailtje gehad.
Niets van gemerkt, wat een stoere hond hebben we toch.
Verder gaat het prima met Ziggy. Puppy cursus is heel vermoeiend maar ontzettend leuk!
We hebben de afgelopen tijd enorm gelachen om alle 1e keren van Ziggy. Buiten vegen is een echte aanrader en onkruid verwijderen is een echte topper. Geen idee wat ie daarin ziet maar hij reageerd erop alsof het het leukste speelgoed is dat ie ooit heeft gezien.
 
Ook hebben we de eerste ontmoeting met een "kat" meegemaakt. Je zag m denken huh kan je daar nou mee spelen of niet......
Ehh nee toch niet.
 
En ons O, zoo sterke standpunt: geen hond op de bank! is inmiddels ingetrokken.
Toch wel gezellig zo op de bank. Ruby was ziek en dan begint het al.
Stiekem op de bank klimmen en heel stil op de slaapzak bij Ruby gaan liggen. Baasje ziet het vast niet.
Dat was erg gezellig voor beide, dus oogkleppen op bij de baasjes. Maar hondjes weten dat oogkleppen niet bestaan voor baasjes, dus
tja eenmaal toegelaten blijft toegelaten.
 
Groetjes van ons allen en een dikke knuffel van Ziggy, ook aan z'n broertjes en zusjes!

17-05-2009
Met dank aan Anita van eye dea.
16-05-2009
Ziggy doet het geweldig! De 1e week is zo goed gegaan. Afgelopen weekend zijn we even naar t strand geweest. Wat een feest voor Ziggy.
Ook alle visite vind ie erg gezellig. Het rondlopen in een winkelcentrum no problemo voor mister Marley.
Vorige week zijn we bij een vriendin geweest met 2 jack russels wow die uitsloven voor Ziggy. Die wilde er niets van weten.
Je zag m denken. Als ik nou gewoon de andere kant op kijk dan zijn ze zo vast wel foetsie verdwenen. Gewoon negeren (doen mn baasjes ook als ik iets doe wat ze niet zo leuk vinden. Helaas werkte die methode niet.
Vervolgens is ie dan toch maar een beetje met ze gaan spelen. Helaas geen foto beschikbaar!
 
Het bezoek aan de dierenarts ging ook prima. Hij weegt nu 11.35 kg.
Van de prik heeft ie niets gemerkt.
 
De nachten gaan nog steeds goed. 23.30 laatste ronde en vervolgens lekker slapen in de bench. De radio staat inmiddels niet meer aan en licht uit spot aan.
7:00 eruit buiten plasje doen.
We hebben bijna geen ongelukjes in huis. Het is een echte gentleman.
 
Verder genieten we enorm van Ziggy. Met mooi weer heerlijk in de tuin banjeren.
En als de kinderen niet op de skelter zitten dan kun je deze als strandstoel gebruiken
om even lekker met je snoet in de zon te zitten. 
 
Groetjes de Zethovens.
06-05-2009
Vandaag merk je dat Ziggy zich ook echt thuis gaat voelen. De geluiden van de kinderen en het speelgoed is heel normaal inmiddels. En die maken geluid dat wil je niet weten! Vooral de treintjes-poppen die praten enz.
Hij durft zelfs alleen naar buiten vermaakt zich dan ook prima met takjes en blaadjes die voorbij waaien, en als er vrachtwagens voorbij rijden gaat ie niet meer achter t muurtje!
Een echte kanjer is het!
Groetjes Yvonne
05-05-2009
Hoi Corine en Tineke
Hier is ie dan de Ziggy update. 
De reis gisteren naar huis ging prima! De eerste minuten nog wat onwennig maar na een dutje te hebben gedaan vond ie het toch wel gezellig op de achterbank bij de kindertjes. Bij thuiskomst even rondgesnuffeld, Opa en Oma vol enthousiasme begroet! Daarna is Ziggy zelf in de bench gaan liggen en heeft liggen snurken van alle nieuwe indrukken. 
Bench training compleet overbodig! Een echte model hond zoals in de papieren staat geschreven.
Maar gelukkig hoefde ik de eerste x niet alleen in de bench.
Later op de middag is Ziggy het erf gaan verkennen. Kinderfietsjes, ballen, bolder kar, schommel en skelter wat is dat toch allemaal?
O, jee wat een grote vrachtwagen daar op de dijk, zo lief hij ging gelijk achter een muurtje staan vanaf die plek is het een stuk veiliger om het allemaal te bekijken. zie foto!
De nacht ging ook prima. Hij was lekker in slaap gevallen in de bench beneden in de kamer. 
We hebben voor de zekerheid een lichtje laten branden en de radio zachtjes aan laten staan.
Om 6:00 de wekker gezet. Maar Ziggy sliep nog!
Om 7:00 dan toch echt even naar buiten. Plasje gedaan ! Super.
Vanmiddag weer buiten gespeeld met de kids en daarna weer heerlijk geslapen in de bench die hij zelf alweer opzoekt.
Maar echt stil zitten voor een mooie foto lukt niet. De camera is veel te interessant.
Groetjes from Winkel.

23-04-2009
7 weken

 

[vorige]