Schapen drijven
20-05-2012
 

In het recreatiegebied Slingeland loopt herder Huug Hagoort van schaapskooi Ottoland met zijn kudde. We hadden al eens gevraagd of we met onze honden het een keer mochten proberen of er nog drijverinstinct te vinden was in onze Cani's en dat vond hij geen probleem maar het kwam er steeds maar niet van. Toen Crt en Nina aan ons vroegen of ze tijdens hun vakantie in Nederland konden schapen drijven was het een mooie gelegenheid om dan ook maar meteen een afspraak te maken met herder Huug. Eigenlijk zouden de jongste sloveentjes Fanta en Gorga en onze jongste Benga en Biker het gaan proberen maar zaterdag op de reŁnie kregen we nog spontaan 2 aanmeldingen van Tycha en Nina. We hadden om 1 uur afgesproken bij de nachtweide voor de schapen en stipt om 1 uur kwamen ze aan:


De schapen met hun herder Huug
 

De wei in, konden we gelijk zien hoe een goed getrainde Border Collie zijn werk doet, en wachten op een groep wilde Cani's...
 

Tycha en Biker gingen het als eerste proberen, van een afstandje zag het er misschien nog wel echt uit maar van dichtbij ging het er zo aan toe:
 

Yoehoe heerlijk relaxen zo tussen de schaapjes, Tycha was helemaal op d'r gemak..
 

..ze vond het reuze gezellig en van drijven had ze nog nooit gehoord;-)
 

Biker zag de schapen ook niet echt staan..
 

..en die namen het er gelijk van en gingen lekker liggen.
 

Samen met de baas wil Tycha best een rondje rennen!
 

Omdat ze zo makjes reageerden mochten gelijk maar alle andere honden erbij komen in de wei. Van Benga verwachten we meer interesse in de schapen want als we tijdens het wandelen langs een weiland komen waar schapen of koeien staan is Benga de gene die er altijd even op af moet rennen. Ze had idd wel interesse voor de schapen maar normaal mag ze er niet op af dus nu duurde het even voor de door had dat het deze keer wel mocht (hoezo inconsequent haha) het was niet echt drijven maar meer een beetje opjagen wat ze deed maar wie weet komt dit wel omdat ze nooit naar de schapen mocht.


Tycha banjerde ondertussen helemaal op haar gemak door de wei..
 

..Huug moest er wel om lachen, hij had op een stelletje woeste honden gerekend en dat viel dus alles mee!
 

Biker werd zelf bijna opgedreven door een schaap haha
 

De jongste deelnemers Nina, Fanta en Gorga brachten wat meer leven in de brouwerij.


Nina was iets te enthousiast en was meer aan het opjagen als drijven
 

Fanta en Gorga wilde in eerste instantie alleen maar spelen en een beetje opjagen
 

Corine en Benga ingesloten door de schapen en Fanta hield ze wel bij elkaar;-)
 


Na mate ze langer bij de schapen waren begon het er steeds meer op te lijken, de rust kwam er in en Fanta en Gorga kregen steeds meer door wat nou de bedoeling was.
 

 

Leuk dit he vrouwtje, samen bezig zijn;-)
 

 

Nina blijft enthousiast!
 

 

Wie geniet er het meest: De hond of de baas?
 

 

 

Tisa en Bor wilden graag nog even een lammetje aaien.
 

Na een uurtje werden de honden moe en de schapen wilden ook wel rusten dus zijn we gestopt, het was een hele leuke ervaring! Huug zei ons dat hij denkt dat een Cane Corso meer geschikt is als drijver in een groot omheind gebied om zo de schapen van het hek weg te houden en tegelijkertijd bij het hek de schapen te beschermen tegen indringers, meer een combi van drijven en beschermen.
We danken Huug voor zijn tijd en dat hij ons de kans wilde geven want meestal krijg je deze medewerking niet als je met 'grote gevaarlijke honden' zoiets wilt proberen!


Tina&Gorga, Crt&Fanta, Brigitte&Tycha, herder Huug, Tineke&Biker, Ruud&Nina, Corine&Benga
 

Ondertussen was de zon weer doorgekomen en waren we wel aan wat verkoeling toe. We besloten om naar huis te gaan en van daaruit naar het strandje bij de Lek te lopen. Benga en Biker mochten rusten na werken;-) en bleven deze keer thuis, Bounty, Bono en Breezer gingen mee naar het strandje.


 

Nina met haar maatje Side

Brihta vindt het heerlijk in het water en Bono uiteraard ook;-)
 

De 'buitenlanders' Fanta, Gorga en halfzus Nina
 

De twee oudsten
 

overgrootmoeder Bounty vond het ook een feestje met haar nageslacht op het strand.
 

Even rust.
 

 

Voor Tisa en Bor was het ook genieten.
 

Bono nog een bezig baasje op z'n oude dag!
 

Nina helemaal happy!
 

Bounty heeft genoeg water gezien en gaat relaxen aan de kant
 

 

 

 

Tycha bemoeide zich helemaal niet met alle andere honden, ze heeft nl een nog al vreemde hobby: je gooit een steen op het strand en Tycha brengt hem dan al gravend met haar poten naar het water eenmaal in het water pakt ze hem op en brengt hem weer terug;-)
 

Brihta met dochter Nina
 

 

Pffft waarom moeten we rusten we zijn nog lang niet moe!
 

De honden en baasjes hadden weer een heerlijke middag gehad een mooie afsluiting van een geweldig weekend! We hebben de afgelopen 2 dagen zo genoten van alle Amicootjes en aanverwanten, baasjes die het heerlijk vinden om met hun hond bezig te zijn, de honden die daar zo gelukkig van worden en dan de baasjes zo mogelijk nog gelukkiger! Een weekend om nooit te vergeten en zeker voor herhaling vatbaar!
 

Met dank aan Birgitte, Tamar en Nina voor de foto's.

 
vorige