13-03-2010
Amicodag op de KC Gorinchem.
 

Al enige tijd wilden we iets organiseren voor alle nesten en onze geïmporteerde honden. En ook Nina de dochter van Brihta. Het moest geen wandeling worden dat zijn er teveel bij elkaar, ook niet zomaar zitten, showen trekt niet iedereen. Wat is nog een grote kwaliteit van de Cane Corso, werken! Zo ontstond het idee om de KC Gorinchem, de club waar we al jaren met veel plezier trainen te huren. En we zijn vrienden en kennissen gaan vragen of ze het leuk vonden om op onze dag les te geven daar waren niet veel woorden voor nodig ze vonden het een heel leuk idee. Olav en Conny wilden graag de gehoorzaamheids lessen geven. Olav heeft jaren lange ervaring als trainer en is keurmeester in de GG. Olav en Conny lopen beide op hoog niveau in de GG met hun witte herders. Dit hoge niveau hebben ze bereikt door een positieve training en veel ervaring. Wij hebben zelf al veel van hun geleerd en vonden het dan ook erg leuk dat zij degene waren die de gehoorzaamheids lessen gingen geven.
Behendigheid ook daar is de Cane Corso voor geschikt als het maar niet te hard en te hoog gaat. Pietje geeft al jaren behendigheidsles en loopt ook wedstrijden met haar Mechelse herder. Zij was er gelijk voorin om les te geven aan Cane Corso's. Jeroen de baas van Diezel die met Diezels maatje Max de border collie behendigheid traint wilde haar daar graag bij helpen. En Susan ook een trainster in de behendigheid vond het ook erg leuk om erbij te helpen.
Wat wij ook al jaren willen weten is hoe reageren onze honden als we worden aangevallen. Ton kennen we al wat jaartjes uit Cane Corso wereld. Hij doet beveiligingswerk met zijn Mechelaar Jari. Traint al jaren in de africhting en is zelf pakwerker. Hij wilde graag samen met zijn vriend Mark komen om met het pak aan te testen hoe ze reageren op een aanval op de baas.
En zeker niet onbelangrijk de bar van al dat werken krijgen we trek en dorst daar hadden we ook iemand voor nodig die weet hoe het werkt. Margo regelt altijd de bar op de KC en ze hoefde er niet over na te denken zij wilde dat wel doen samen met onze mannen.
Dat was dus allemaal geregeld nu nog kijken of er animo voor is. En dat was er. We kregen heel veel enthousiaste reacties en we zijn het dus allemaal gaan regelen. 13 Maart dat werd de dag. We hebben de dag doorgebracht met 25 Cane Corso's.
Het was koud en af en toe nat maar dat kon de pret niet drukken het is echt een geweldige dag geworden. Vanaf 10 uur kwam iedereen binnen druppelen. Het was weer geweldig om 'onze puppies' weer te zien en hun baasjes natuurlijk ook. Het was af en toe een beetje herrie in het begin. Wat wil je met zoveel bij elkaar aan de riem.
Om 11 uur begonnen de lessen.

Allemaal wachten tot het begint.

De trainers voor stellen. Van links naar rechts. Mark, Ton (Tineke stelt ze voor) Olav, Conny, Susan, Jeroen en Pietje.

En toen konden we beginnen. We hadden ze allemaal verdeeld in 3 groepen een beetje gelijke niveaus bij elkaar:

Groep 1             Groep 2          Groep 3
Kira                   Lira                Dona
Bufera               Harley            Diezel
Carino               Brezza            Tycha
Serdja               Aradon           Bonk
Camillo              Ziggy             Enzo
Zita                   Blubber          Brio
Melany               Bruce             Breezer
                         Nina               Bounty
                                              Biker
                                              Benga
            

Groep 1 begon met de gehoorzaamheid, groep 2 met de behendigheid en groep 3 met het pakwerk. En dat wisselden we af met pauze's er tussen natuurlijk. Waarin er gezellig werd gekletst en de honden op het puppyveld los konden spelen met elkaar.
Er werd met veel enthousiasme getraind en met net zoveel enthousiasme les gegeven. Of de honden en hun baasjes nu wel of niet (meer) trainen ze deden allemaal enthousiast mee en we hebben genoten. Natuurlijk zijn er veel foto's gemaakt en daaruit kiezen valt niet mee. Hier komen ze, per onderdeel van alle groepen.
De gehoorzaamheid:
Was verdeeld in 3 blokken aandacht vragen, volgen dmv de touch, plaatssturen en apporteren. Olav en Conny gaven uitleg en demonstreerden het ook gelijk met hun witjes Celtic en Furuc.

Eerst een filmpje van alle groepen.

 

Natuurlijk zijn er veel foto's gemaakt en daaruit kiezen valt niet mee. Hier komen ze, de gehoorzaamheid van alle groepen.

Klik hier voor meer foto's van de gehoorzaamheid

Vervolgens de behendigheid. Er is er geen een die echt behendigheid traint maar dat cani's het over het algemeen erg leuk vinden is wel gebleken. Veel gingen zonder twijfel over of door de toestellen
Weer eerst een filmpje van alle groepen.

 

En de foto's, ook weer van alle groepen.
Serdja over de plank waar ze op het eind een koekje tevoorschijn kan toveren.

Klik hier voor meer foto's van de behendigheid.

En het pakwerk. Ton ging met het pak aan achter een 'verstek' staan. Wij moesten aan komen wandelen en dan deed Ton een overval. We hoopten natuurlijk allemaal stiekem dat ze erop zijn minst tussen gingen staan. Maar dat ging niet bij allemaal zo. Er waren er bij die echt wel schrokken en een beetje achter de baas gingen staan blaffen. Oeps, we hebben er wel om gelachen. En vertrouwen er toch maar op dat als het echt serieus is en ook wij echt schrikken ze ons toch verdedigen. Bij de jonkies deed Ton geen aanval maar daagde ze uit tot spel en daar gingen ze over het algemeen enthousiast op in. En er waren er natuurlijk en gelukkig wel bij die tussen de baas en Ton gingen staan en zelfs een beetje voor de aanval gingen. De 3 uitblinkers waren Kira jaja klein maar ontzettend dapper. En de stoere broers Diezel en Bruce.
Weer een filmpje helaas staan Kira en Bruce er niet op we hopen dat iemand anders hun nog heeft gefilmd.

 

En de foto's. Weer van alle groepen ook hier hopen we nog meer foto's van te ontvangen.

Kira helemaal zoals het hoort, als de dreiging voorbij is is het goed.

Klik hier voor meer foto's van het pakwerk.

Als je zoveel 'eigen' hondjes bij elkaar hebt wil je ze natuurlijk ook allemaal bij elkaar op de foto hebben. Dus allemaal opstellen voor de groepsfoto. De hele groep bij elkaar het past maar net op de foto;-)

Het ziet er redelijk netjes uit zo op de foto's. Maar voor dat je die foto hebt heb je wel even nodig;-)

 

Uit elk nest waren er meer dan de de helft en die moesten natuurlijk ook poseren.
Ons eerste nest. Bounty met haar kinderen Benga, Biker, Kira en Dona.

Ons tweede nest. Benga met haar kinderen Diezel, Bufera, Bruce en Tycha.

Ons derde nest. Bounty met haar kinderen Camillo, Enzo, Serdja, Bonk, Zita en Carino.

En ons vierde nest Benga met haar puberkinderen Aradon, Lira, Harley, Ziggy, Brezza en Blubber.

De baasjes van de kids van Cocoon en Benga hebben ook de reuen en de teven nog apart op de foto gezet.
Aradon, Ziggy met een baas die het even allemaal teveel wordt haha en Blubber

En de 3 dames Lira, Harley en Brezza.

En dan zijn er nog 4. Breezer onze eerste Cane Corso. Melany en Brioso geïmporteerd uit Italië en Nina de dochter van Brihta en dus kleindochter van Benga.

Aan het einde van de dag heeft Ton nog laten zien wat nu echt de bedoeling is van het pakwerk. Met zijn goed getrainde hond Jari. Zijn vriend Mark trok voor het eerst het pak aan en Jari en Ton lieten zien hoe het hoort;-)

Na demonstratie was er nog de vraag of iemand de jas aan wilde trekken om te voelen hoe het voelt. Een vrijwilliger boot zich aan, Theo die durfde wel enhe je voelt het wel hoor.

En toen kwam er een einde aan een zeer geslaagde dag, wat hebben we genoten. Langzaam aan ging iedereen naar huis en we hebben de opmerking 'voor herhaling vatbaar' meerdere malen gehoord;-) We beloven nog niks maar gaan er over nadenken. We willen jullie allemaal bedanken voor jullie komst, enthousiasme en gezelligheid.
En ook onze grote dank aan alle behulpzame lieve mensen. Zonder jullie hadden we deze dag niet kunnen hebben, echt geweldig dat jullie het wilden doen.
Hartelijk bedankt
Olav

Cony

Pietje

Jeroen

Susan

Ton

Mark

Margo

Jullie waren en zijn geweldig!
En natuurlijk dank aan KC Gorinchem voor het beschikbaar stellen van de kantine en het trainingsveld.

 

Alle foto's die Goos en Agnes hebben gemaakt vindt je onder deze link

 

Hier nog wat reacties en korte verslagen van de mensen die hebben meegedaan, dit doet ons goed en is ook een groot compliment aan de trainers;-)

 

Bedankt voor die mooie dag. Het  is ons heel goed bevallen  en wij
hebben veel plezier gehad.
Jammer dat wij niet tot het einde konden blijven. Het was fijn dat
Camillo zijn broers en zusters kon ontmoeten ,
en ik fijne gesprekken met de andere Hondenbezitters kon doen. Ik vind
jullie treffen met jullie Amicos  heel bezonder.

Bedankt en ga verder zo. Wij komen graag terug.

Michel en Camillo.

 

Het is al weer een week geleden wat gaat het toch snel allemaal. Ondertussen is Melany weer een beetje uitgerust haha. Ze is niet gewend om zo hard te moeten werken, meestal oefenen we korte stukjes met haar. Volgens ons vond ze het helemaal super en ook wij vonden het een superdag, voor herhaling vatbaar. Petje af voor jullie organisatietalent en natuurlijk ook voor jullie mannen en alle trainers en vrijwilligers. Jullie verdienen allen een dikke pluim.
We waren zaterdag best wel trots op Mel. Na wat gepiep en geblaf in het begin heeft ze zich de rest van de dag keurig gedragen. Volgens ons was ze geïmponeerd door al die cc's. Wat zijn het toch allemaal mooie, lieve, grote soms wat eigenwijze lobbesen. Ook nu weer werdt bevestigd dat de cc een geweldige hond is met een super lief karakter. En natuurlijk dat jullie topfokkers zijn en vooral liefde en aandacht geven aan al "jullie"cc's.
Zondag liep Mel wat mank en trok met haar rechter achterpoot maar dat is gelukkig al weer over. Ik denk dat ze bij de behendigheid zich een beetje te veel heeft ingespannen want wat mevrouw niet wil dat doet ze ook niet. En hoepels en wippen dat is wel heeel eng.
Hier een paar fotootjes van ons.
tot gauw maar weer.
Groetjes en liefs Melany, Dick en Hennie.

 

Sander en Inge hebben het op hun site gezet http://www.hetciertje.nl/blog.html

 

Voordat we zaterdag op pad gingen hebben we onze drie dames eerst nog eens een relaxt wandeltochtje laten maken, met hier en daar een flinke uitspatting. Even wat energie en niet geheel onbelangrijk wat ontlasting kwijt. Dat laatste staat zo slordig als ze daar meteen het hele veld vol zou gaan keutelen. Tijdens de rit maakte ze het zich zeer aangenaam…madam lag languit, al is ze niet groot ze bedekte de complete achterbank. In die “yoga stand” hield ze het makkelijk vol. Met behulp van een aardige vrouwenstem in de auto die ons hier en daar op weg hielp reden we rechtstreeks naar het clubgebouw. Op de parkeerplaats spotte ze Corine waarop ze meteen in de piepstand ging. Helaas voor haar ging ze net naar binnen, maar heej wie was daar??  Ook zeker niet vergeten : Tineke… zeer tevreden schoof Serdja direct op haar rug voor de haar zo geliefde buikkriebel. Binnengekomen moest ze wel even wennen.
Tja wat wil je als je ineens oog in oog staat met zoveel rasgenoten. Hier en daar klonk een grom…de jongens konden soms nog iets feller uitvallen., maar uiteindelijk is er niets schokkends gebeurd. Onderweg hadden we wat regen gehad en nu begonnen er hier ook donkere wolken aan te komen. Eerst een lekker warm bakje met een heerlijke dikke plak cake (hopelijk zouden ook wij flink over het veld moeten rennen…dat was wel nodig met zo een caloriebom) daarna naar buiten alwaar net een buitje viel. Maar de weergoden waren ons gelukkig goed gezind en zo bleef het de rest van de dag droog. Wel stonden we zo af en toe te blauwbekken want de wind was behoorlijk guur. Als eerste mochten we met de gehoorzaamheid beginnen. Olav legde ons uit hoe of we de aandacht van onze hond konden krijgen. Met behulp van iets lekkers moest dat lukken. Inderdaad dat was ook zo….ik had vreselijk stinkende pensstaafjes meegenomen omdat mevrouw voor andere dingen haar neus optrekt. Zelf wat onpasselijk geworden van de geur stond ik langzaam te soppen in het gras. Nee, het regende niet, maar je moet eens weten hoe of Serdja kan kwijlen. Mijn idee om die dag laarzen aan te doen was dus zo gek nog niet. Ze was niet de enige zag ik wel, er stonde meer druppende Caanies. Zus Zita mocht de spits afbijten met de volgoefening. Na nog wat voorbeelden was ze zelf aan de beurt. Nu trekt ze eigenlijk nooit aan de riem tijdens het uitlaten, maar ja volgen aan de voet is dan toch weer net iets anders. Ach, ik heb met haar alleen een basiscursus gevolgd, dat vond ik voldoende, in en rond huis gaat het daarmee prima. Serdja vind dat niet erg denk ik, van sommige dingen ziet ze het nut niet in… Zo ook het in het vak sturen. Ik maar wijzen, wijzen, dichter bij nog eens wijzen, ondertussen staat ze me aan te kijken met een blik wat moet je in hemelsnaam van mij? Olav in het vak….ja hoor daar ging ze …wat vak , gewoon naar Olav om een aai te halen….tja. Kijkend naar de Witte herder die vol overtuiging alle commando’s op volgt  hebben we alle twee zoiets van  ‘nee, dat gaat het bij ons niet worden’  Toch krijgen we in die korte tijd veel bruikbare tips en is het gezellig om zo met z’n alle bezig te zijn. Mijn zowat bevroren vingers worden zalig warm als ik na de les een bakje friet naar binnen werk, Serdja ligt rustig naast mijn stoel. Als ik eens rond kijk valt het me op dat er zoveel type verschil is tussen al de CaneCorso’s. Onze meid is wel een van de gene met het meest afwijkend model…een klein bodybuildertje. Ze is kort en gedrongen en heeft een ‘strakke’ korte kop. Nu lijkt ze natuurlijk nog veel geblokter  omdat ze geen staart heeft. Ja, als ik dan naar Aradon kijk die tegenover ons staat dan is dat een heel verschil, nog maar 1 jaar oud en 2 keer zo groot. Het laatste nest is behoorlijk uit de kluiten gewassen.
Erg leuk trouwens om alle honden die je wel kent van de site nu eens in het echt te zien. Grappig ook dat anderen Serdja kenden terwijl ze haar nog nooit hadden gezien. Iedereen vind het geweldig om alles van elkaar te kunnen volgen op het “Amicoforum” De grote opkomst laat natuurlijk ook wel zien dat we eigenlijk een beetje een ‘familie’ zijn. Maar zonder fokkers die zo betroken zijn zou dat echt nooit kunnen…Corine en Tineke een super, super pluim!!! Na het eten gingen we naar het pakwerk. Niets vermoedend stapte ze mee, op het moment dat de pakwerker gillend tevoorschijn komt schiet ze achteruit. Ze dacht vast zoiets van “Baas ik verdedig jou huis met mijn leven, als je er niet bent gooi ik alles in de strijd, maar hier stel je het wel, je bent mans genoeg om dat zelf op te lossen…ik ben er eens weg van”  Volgens Ton was ze niet echt bang maar onzeker, en dat heeft schijnbaar ook met haar leeftijd te maken, ze is immers ook nog maar twee. Dus er is nog hoop…..Het laatste onderdeel de behendigheid was heel leuk. Samen met Kira kregen we les van Pietje. Over de paaltjes, door de banden, de plank, de schutting, de wip, de tunnel en de hoepels, ja, overal ging ze over of doorheen, dat was geen enkel probleem Met de twee anderen doen we al behendigheid dus wie weet ga ik het met Serdja ook nog eens doen. Na dit laatste onderdeel gingen we tevreden nog maar eens wat drinken in het mooie clubgebouw, ja dit is een fantastische plek om zoiets te organiseren. Als laatste het pakwerk van Ton met zijn Mechelse herder…hier zag ik weer eens wat ik al wist: wat is het verschil tussen een Belgische herder en een Cane Corso groot. Een dag met veel gezelligheid, veel indrukken, veel tips, leuke dingen…laten we maar gewoon zeggen : een dag die zeer zeker voor herhaling vatbaar is.  Het was geweldig BEDANKT.  Thuis gekomen kroop Serdja heerlijk tegen haar vriendinnen en ze heeft de rest van de avond liggen ronken.

 

Wij vonden het ook een superdag!!!

Wij begonnen de dag met de behendigheid . . . Bruce was een grote angsthaas en durfde maar heel weinig.
Daarna de gehoorzaamheid . . . dat ging heel anders dan de cursussen die wij gevolgd hadden en was daarom erg lastig voor hem.
Het aporteren ging het beste, maar dat vindt ie thuis ook erg leuk om te doen, dus dat was een makkie voor hem.
Maar hij heeft ons wel verbaasd met het pakwerk, hoor.
Dat hadden wij niet verwacht . . . hij is gewoonlijk zo'n sulletje, allemansvriend, maar nu . . . hij ging er vol in!
Zijn nekharen stonden recht overeind en ging vreselijk tekeer . . . het geeft wel een heel veilig gevoel, dat kan ik jullie wel zeggen. Laughing Laughing Laughing
Ik heb met mijn camera's heel wat rondjes gelopen om maar zoveel mogelijk foto's te maken van iedereen . . . althans ik heb een poging gedaan om iedereen erop te krijgen. Wink
Ik weet alleen niet zeker of dat dat helemaal gelukt is . . . er waren ook zoveel honden . . . en het was zo leuk . . . en ik moest ook af en toe even bij Brucie kijken natuurlijk.
Maar ik heb ruim 200 foto's gemaakt en er staan er al een paar op de site.
Er is een cd rom met alle foto's onderweg naar Tineke en Corine, dus als jullie nog meer willen zien, kunnen jullie dat wellicht aan hun vragen. Wink

Tineke en Corine . . . nog ontzettend bedankt voor deze TOPdag Cool
en ook een bedankje aan de trainers/vrijwilligers van deze geweldige dag.

Groetjes Ina.

 

Corine en Tineke wat was het leuk zaterdag!(y)
We hebben echt erg genoten. Ziggy was zondag errug rustig!
Wat ons betreft voor herhaling vatbaar!
Dus bij deze bedanken we jullie voor jullie inzet!
En ook het team achter jullie natuurlijk!

Groetjes Yvonne

 

Het was idd een dag om niet snel te vergeten.....wat zeg ik om nóóóóóóííííít meer te vergeten! Ondanks de kou kreeg ik, en ik denk vele met mij, een warm gevoel bij deze reunie en dat alles komt door onze gezamelijke passie voor de Cane Corso én door jullie hartelijke ontvangst met zelfgebakken cake en de gehele entourage eromheen. Meiden het was weer super....nogmaals reuze bedankt.....we hebben genoten!:clap: :hosanna: (y) :thnx:

 

Hoi Corine en Tineke!
Bedankt voor de super gezellige dag gisteren!!
We hebben echt enorm genoten Groetjes Ruud en Tamar

 

Meiden,
Ik vond het een superdag.
Dona ligt nu voor pampus (en ik stiekem ook). (of als zij zich uit haar uit haar mandje kan krijgen dan loopt zij stijfjes)
Mijn pa heeft 175 foto's geschoten en nog paar minuten film, dus dat komt wel goed. Ik kom dat wel een keertje brengen op een "stickie".
Wij vonden het in ieder geval voor herhaling vatbaar, alleen had mijn pa de vraag of het 2 maandjes opgeschoven kon worden, want hij is nu nog aan het warm worden Wink Laughing Laughing (Ik trouwens ook, duik zo geloof ik maar eventjes onder de warme douche misschien helpt dat het verwarmingsproces wat te versnellen.

De medewerkers van de club, jullie zelf en jullie mannen verdienen een grote pluim!!

Bedankt voor deze gezellige en ook leerzame dag.

Wie weet tot volgend jaar Wink

liefs Denise

 

We vonden het superleuk, erg leerzaam en ik heb toch nog regelmatig in een deuk gelegen van het lachen!
Met behendigheid heeft onze kleine dame ons echt versteld doen staan!

 

Ik vondt het ook een geweldige en heerlijke dag. Ik heb enorm genoten en Aradon ook. Hij heeft eerst zijn buikje rond gegeten en toen is hij gaan liggen.Hij had geen puf meer om te spelen met Beer Laughing
Koud heb ik het niet gehad van al dat harde werken Laughing . En ja dit is zeker voor herhaling vatbaar. Ik snap ook wel dat dit een heel geregel is maar 1keer per jaar moet toch wel lukken?
Petje af voor jullie dames het was echt TOP Applause

Gr Rolanda

 

Ik vond het ook een hele geslaagde dag! Ik heb nu nog steeds koud, denk dat ik zo ook maar een warme douche neem en dan naar bed. De trainers van de club vond ik enthousiast, leuk en duidelijk lesgeven, heel wat anders dan bij de kc hier Rolling Eyes Very Happy
We zijn nog maar een uurtje thuis dus ik heb de foto's nog niet bekeken, maar ik geloof dat Sander wel aardig wat gemaakt heeft.
Bedankt voor deze super dag en ook dat we nog even mee konden doen!

 

Ook wij vonden het een geweldige dag. Okè het was koud. Tot op mijn botten, naar ach dat mag de pret niet drukken, Toch. Rolling Eyes het was gewoon een genot om al die CC`s te zien. Wij hebben lol gehad en weer een hoop bij geleerd.
Tineke en Corine een dikke pluim voor jullie want het was helemaal TOP
Wij hopen ook echt op een vervolg Wink

Groetjes en een dikke pakkert van HARLEY

 

Yo Amico's,

Ik had er al bereveel zin in en het was hartstikke leuk!! Relaxo's en gezello's! Complimento's di organisato's!! (gaan van de zomer naar Italie en moet nog even aan 't Italiaans werken geloof ik )
Te gek, om alle nestgenoten te zien, je b.. valt open als je de maatvoering van de "broertjes" ziet uit 't zelfde nest. Ook weer wat tips gehad van degenen die de sessies gaven en waar ik nèt tijdens de wandeling al plezier van had.
Ik als "wandelend geraamte" heb 't altijd al koud en heb bij onze familie van de douche een sauna gemaakt ( We aten eerst bij familie in de buurt van Gorinchem voordat we weer naar 't Noorden kachelden)
Wat ik vooral ook hééél leuk vond was om alleen maar CC's te zien (je hoeft je in ieder geval nooit af te vragen welk ras is dat ook al weer???
-'t Lijkt wel een zwarte boxer)
Bij de paksessie hoorden we dat we pups uit een stabiel nest hadden. Toch mooi om na 10 maanden weer precies hetzelfde te horen.
Fascinerend om te zien hoe Bruce er inging bij de "pakker"!!
Leuk om ook forumgenoten in levende lijve ontmoet.
Kortom, wat mij betreft voor HERHALING vatbaar!
Agnes

 

Vonden het allebei echt helemaal leuk!
Enzo ligt inmiddels lekker te snurken op de bank en ik ga denk ik binnen een uur hetzelfde doen ;-)
Nogmaals hartstikke bedankt voor het regelen van zo'n leuke dag! Voel me ineens nog meer 1 met Enzo. Vandaag is echt goed geweest voor ons! Thnx :-d

 
 
[vorige]