Op vakantie in Oostenrijk
9 t/m 24 juli 2010
 

Het is al een aantal jaar geleden dat André en ik samen op vakantie geweest, André heeft als hobby paragliden en zijn spullen en de honden meenemen dat paste niet in een auto. Daarom hebben we een camperbusje aangeschaft en kunnen we weer samen op vakantie;-) In de bergen kunnen we onze hobby's goed combineren, André de lucht in om te vliegen en ik blijf op de grond om lekker te gaan wandelen met de honden. Omdat 3 honden op een camping wat veel is zijn alleen Breezer en Biker meegeweest. Bono heeft zijn eigen vakantie gevierd, hij is 1 week bij mijn zus Jeanette en de andere week bij mijn zus Marja geweest. Hij heeft zich daar prima vermaakt met de neefjes en nichtjes; Bono, een tennisbal en kinderen en het is dikke pret;-)

Breezer en Biker waren nog nooit op een camping geweest dus ze moesten eerst wel even wennen maar ze hadden al snel door dat het normaal is dat er honden langs jouw plekje lopen en dat het vrouwtje het niet goed vindt als je daar naar blaft;-) Het was erg warm maar er waren gelukkig mogelijkheden genoeg om af te koelen, naast de camping was een meertje waar ze konden zwemmen en 5 min. lopen en we zaten bij de rivier de Drau waar het ook heerlijk koel was.

eerst het water in, dan lekker in het zand rollen..
...en dan zie je er zo uit!
Biker doet niet zo gek;-)

Uiteraard moesten we ook van dichtbij zien wat de baas nou ging doen

Zomaar de berg afrennen en dan gaan vliegen!
Nou laten wij maar verstandig zijn en met de benen op de grond blijven!
Even uitrusten in de schaduw.
Als je een paar uur gelopen hebt dan ben je best moe dus lekker languit in de camper.
Lekker zwemmen in het meertje bij de camping
Breezer was super fanatiek, zodra ze de bal teruggebracht had stond ze al weer volverwachting tot ik de bal weer weggooide  .
Slapen onder de bus kan natuurlijk ook.
Op de wandelkaart had ik een route gezien die naar een waterval liep. Er stond echter niet bij dat het pad bijna onbegaanbaar en ongelofelijk stijl was! Gelukkig was André deze keer ook van de partij anders had ik het niet zien zitten om met 2 honden hier naar toe te lopen. We hadden de honden maar aangelijnd want als ik naar beneden keek moest ik er niet aan denken dat ze los liepen, zo stijl was het. Breezer en Biker hadden er geen moeite mee dat we zo moesten klimmen maar wij wel;-) Gelukkig was het de moeite waard en hebben we kunnen genieten van deze mooie waterval:
Wat een geweld al dat water!
Zo dat was best indrukwekkend, eerst even uitrusten.
De volgende dag maar weer eens een wandeling langs de Drau
Samen met een stok spelen, dat is altijd leuk!
Zo die hebben we mooi weer op de kant.
Breezer genoot van iedere wandeling maar als ze in het water kon dan was het helemaal feest. Ze is al wat ouder en voor de vakantie was toch wel te merken dat het allemaal niet meer zo soepel ging maar ze leefde helemaal op in de bergen, ze was onvermoeibaar!
Biker vond het ook heerlijk maar hij nam ook zijn rust en ging dan de boel eens zitten bekijken of even lekker een tukkie doen.
Kampioen gekke bekken trekken:
Zo zie ik er normaal uit, en nee ik ben niet oud!!
Kom je nog?
Weer een nieuwe dag dus weer een nieuwe wandeling. Ook deze keer was de bestemming een waterval. Nadat we een stuk gelopen hadden kwamen we weer bij de rivier terecht dus even lekker ontspannen en afkoelen.
Bij de rivier vandaan zijn we de berg opgelopen en dat was best een hele klim, daar beneden is de rivier:
En uiteindelijk kwamen we bij de waterval, viel dat ff tegen het water was bijna op, haha.
Dan maar weer naar beneden
Waar slaat dit nou weer op! Moeten we op een tafel zitten, pfff
De laatste dag van de vakantie zijn we langs een beek de berg opgelopen. Volop gelegenheid om te zwemmen en ineens kregen we gezelschap van een Golden Retriever reu zonder baas. Biker hield hem goed in de gaten;-)
Weer een stukje verder gelopen, Breezer ging uiteraard weer zwemmen, Biker vond het niks zwemmen bij een stroomversnelling.
Hij ging liever klimmen!
Breezer vond het geweldig om de bal uit de stroomversnelling te halen:
hebbes!
Bijna bovenaan en even poseren
Hier zagen we de camping weer waar we ook vertrokken waren, dus we moesten weer een stuk naar beneden lopen.

De 2 weken zijn omgevlogen en we hebben genoten! André heeft heerlijk kunnen vliegen en wij hebben heel wat wandelingen gemaakt, het heeft me echt verbaasd hoe actief Breezer nog was. Ruim 8 jaar, last van je heupen en dan gewoon 6 tot 7 uur de bergen in! Uiteraard liepen we niet constant door en hebben we ook vaak rustpauzes genomen maar soms was dat meer voor het vrouwtje als voor de hondjes;-) Als je op vakantie bent dan is het ook altijd weer leuk om naar huis te gaan, zeker omdat we dan Bono weer op konden halen!

Een laatste stop in Duitsland:
En toen snel naar huis!