Waarom Amico del Petto?
 

 

Vrij vertaald betekent Amico del Petto ‘boezemvriend'. Wij hebben deze kennelnaam gekozen omdat dit staat voor de band tussen ons en onze honden.

Wij zijn Tineke (getrouwd met André) en Corine(getrouwd met Theo) 2 zussen die samen een grote passie delen de liefde voor honden.

Na een Rottweiler, Labrador en een Bull Mastiff zijn wij in aanraking gekomen met de Cane Corso.  We waren meteen verliefd op dit fantastische ras! Het robuuste uiterlijk, met adellijke uitstraling in combinatie met een actief, werklustig en ook gevoelig karakter maakt de Cane Corso voor ons tot de ideale hond. In 2002 hebben we onze eerste Cane Corso gekocht en inmiddels zijn we in het gelukkige bezit van meerdere Cane Corso's.

Met het hebben van de Cane Corso kwam het verlangen om een bijdrage te leveren aan het ras en de droom om af en toe een nestje te fokken.
In oktober 2004 kwam deze droom dichter bij, we kochten een woonboerderij waar we met zijn vieren kunnen wonen. Met veel ruimte voor onze honden en nog meer tijd voor ze doordat we onze werktijden op elkaar af kunnen stemmen.
In januari 2005 werd het eerste Amico del Petto nestje geboren, we hebben er ontzettend van genoten en zetten onze droom dan ook zeker voort. 

Wij hebben veel ervaring met honden en zijn in het bezit van de volgende diploma's: Paraveterinair, Honden- en Kattenbesluit en Kynologische kennis 1.

Geïnteresseerd? Kijk dan verder op deze site of bel voor informatie.