Amico del Petto Bella
-Harley-

 
03-03-2013
Bounty en Biker hebben gewandeld met Harley en Sjakie op het Roozendaalse veld, een prachtig losloopgebied echt een aanrader.
Bij de ontmoeting is Harley een en al onderdanigheid. Oma negeert haar een beetje en oom Biker is gelijk verliefd.

Hmm 3 op een rij op een bijzondere manier. Sjakie wil weleens checken wie nou eigenlijk die verliefde Biker is.

Het is erg druk met honden, Harley heeft weinig behoefte om met andere honden (behalve Sjakie) te spelen verteld Albert. Een eigenschap die oma Bount ook heeft. Waarom zal je? Negeren en lekker zelf je gang gaan is toch ook prima. Harley loopt veel vooruit en checkt regelmatig waar we blijven, dat herkennen we dan weer van mama Benga. Het voordeel daarvan is dat foto's maken wat makkelijker word. Hier een paar van het mooie fotomodel!

Komen jullie nog?

Eindelijk naar lang aandringen weet Biker, Harley te verleiden tot een kort spel.

Heel even hoor dan gaan we weer gewoon wandelen:-)

Samen zijn we sterk, hier komt de 'bitch' Harley even naar boven.

Zo die hebben we mooi weggejaagd (foei)

En of dat ze het nu leuk vinden of niet aan het einde van een heerlijke wandeling hoort een groepsfoto.

Bount weet het ondertussen wel. Gewoon netjes blijven dan verdien je een koekje(kwijl, kwijl). Zo moeilijk is dat toch niet?

Ja gelukt:-)

Albert en Mieke bedankt voor de de heerlijke wandeling en de koffie en soep achteraf. We hebben er alle 4 van genoten!
24-06-2011
De Vakantie zit er helaas weer op. Wij hebben van de 15 dgn 10dgn regen gehad maar wel genoten.
Ook de honden hadden het naar hun zin. De reis op zich vonden ze al leuk. Tijdens de stops ff de benen strekken, plasje doen en aandacht trekken van al die mensen die daar waren. En die aandacht kreeg Harley zeker.
Ondanks dat het weer de eerste dgn niet mee zat, hebben wij tijdens de droge momenten lekker de omgeving kunnen verkenen. Het bos in rondje Levico meer gelopen. Het dorp in, winkeltje in en uit, en de mensen maar kijken naar Harley wat is dat voor een hond. Sommige wisten gelijk dat het een CC is en anderen dachten aan een zwarte boxer.En Sjakie werd maar over het hoofd gezien.
Bij de lokale italiaanse ijsboer aangekomen was het gelijk Bellissimo en Harley kreeg een ijsje aangeboden over de toonbank. Dat was ff smullen zeg.
Vanaf pinksteren werd het mooi weer, en daar hebben wij lekker van genoten. Lekker met de hondjes naar het hondenstrandje voor een afkoeling en lekker met de bal spelen. Daarna uitgeteld bij de caravan een dutje doen,of op bed.
Het was een heerlijke vakantie samen met de honden.
02-05-2010
Het midweekje Texel zit er helaas op. Prachtig weer gehad en heerlijk genoten van onze doggy`s
lekker wandelen door de duinen en over het strand, en daar horen natuurlijk Foto`s bij.
Het was gelukkig niet druk, dus op het strand kon Harley lekker los lopen en samen met haar maatje helemaal los gaan, en gelukkig waren er geen hitsige reuen  in de buurt, ivm haar loopsheid.
 
Of het door haar hormonen komt of door een andere omgeving, maar wij hebben voor het eerst een waakse Harley gezien en gehoord.
En al die schaapje`s ohh wat vond zij die toch leuk. het liefst zou ze over het hek springen en dan ????
En dan die grote Meeuwen. Kon ze maar vliegen ha ha.
 
Hier wat foto`s van onze kleine meid en Sjakie
Er zitten close up foto`s bij bij en dan denk je zooo wat een Grote kop
en op andere denk je Ach je bent nog steeds een puppie
Wat een variatie in gezicht`s uitdrukkingen. daar wordt je toch verlieft op!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 
Groetjes,
 
Albert & Mieke
 
En dikke knuffels van Harley & Sjakie
ook voor jullie Doggy`s
15-04-2010
JAAAA wij zijn geslaagd voor de BOG2. Laughing
afgelopen dinsdag examen gedaan. en met suc6, al gingen niet alle onderdelen vlekke loos. voor het volgen, voorkomen zit en naast, apporteren, gebit tonen en volgen los van de riem, en op de plaats sturen heeft ze (wij) allemaal super gedaan met ruime voldoende`s maar ja 1min zitten en 2min af op een afstand van 10 meter zag ze niet echt zitten Twisted Evil en daar ging het ff mis Embarassed
Desondanks ben ik (wij) Ape trots op haar. Twisted Evil
En nu gaan wij beginnen met voorbereidend sporten en in mei starten wij ook met maatschapij vaardige hond. Wink

Als opmerking kregen wij nog mee, dat Harley een fantastische enthousiaste (soms te Laughing ) vriendelijke hond is die graag voor je wil werken. trekken aan de riem blijft toch nog een probleem. geduld geduld geduld
06-03-2010
Onze lieve kleine meid is alweer een jaar oud  (en haar broertjes en zusjes natuurlijk ook) Pff wat gaat de tijd toch snel. Zo zijn ze nog klein en afhankelijk van hun baasjes, en nu zijn ze groot en gaan hun eigen gang. Hoezo PUBEREN
Lekker rennen en snuffelen blijft haar favoriete bezigheid, samen met haar maatje Sjakie.
En thuis lekker bij het baasje op schoot tv kijken of lekker de oogjes dicht en snurken.
hier nog even een paar foto`s van ons meisje voordat zij n jr wordt
 
groetjes en knuffels
26-12-2009
Ook hier was het vol op sneeuw pret. De eerste keer dat zij de sneeuw vlokjes op haar neus kreeg was ff vreemd. Maar dat was zo voorbij en het speel uurtje was begonnen, samen met haar maatje Sjakie. Die twee zijn echt gek met elkaar, al denk je soms dat ze elkaar vermorzelen, maar dat is het spel. Tja en ondanks haar formaat en kracht geeft Sjakie zich niet zomaar over.
 
Volgende week mogen wij voor de laatste keer naar het consultatiebureau bij de dierenarts. En dan de week erop EXAMEN voor de BOG1
 
Groetjes,en knuffels  En voor iedereen de beste wensen voor 2010
17-09-2009
De  vakantie zit er helaas weer op, maar wij hebben genoten en de honden ook.
De eerste week zaten wij in de Ardennen in een huisje aan de rand van het bos.
Die twee hebben zich goed kunnen uitleven en dat was aan Harley ook wel te zien.
Door al dat geren was ze toch een paar kilo-tjes afgevallen. Extra bij voeren dus.
De doggy ride was geen succes. althans voor mij dan, want wij zaten op een heuvel met een flink stijgings percentage. (dan maar op Ameland) de 2e week naar Ameland. Nou dat was helemaal super. Een huisje met rond om tuin, konijntje en veel meeuwen. Tja en die vonden ze wel heel interessant. Op het strand was het een groot feest. rennen, kuilen graven aan kwallen snuffelen en lekker door het water rennen en dan lekker rollen in het zand en daarna lekker op de bank ploffen en snurken maar. (want dat kan ze) Uiteraard zijn wij ook nog met de doggy ride op pad geweest en naar plaatjes gereden ff een bakkie doen en maar lief kijken of de serveerster iets lekkers bij zich heeft. Ze heeft zich heel goed gedragen af en toe had ze er wel moeite mee, maar daar is ze nog een pup voor. Helaas zit de vakantie er op, en mochten ze gisteren (woensdag dus) op voor haar puppy examen. GESLAAGD
Ze heeft het goed gedaan. Allemaal goedjes en 2 voldoendes. Super. Het enige wat lastig bij haar blijft is om haar aandacht te krijgen en vast te houden. Want al die lekkere geurtjes op de grond vind ze wel heel interessant.
Van onze examinator kregen wij ook nog het volgende mee: Harley heeft het heel goed gedaan in de puppy cursus. Ga zo door en Harley zal zeker opgroeien tot een geweldige goed opgevoede sociale hond. Nou hier zijn wij best trots op. Thanx mama Benga
 
groetjes van ons en knuffels aan jullie doggy`s
en tot op de reunie. (waar wij echt naar toe leven)
 
 
Mieke, Albert, Sjakie, HARLEY
21-08-2009
Vandaag de uitslag gehad van de dierenarts, met positief nieuws.
Je hebt het goed ingeschat Corine het is inderdaad een hystiositoom ( of zoiets), en moet inderdaad zelf weggaan. Gelukkig maar dat het niets ernstigs is, kunnen wij met een gerust hart op vakantie en lekker geniet.
19-08-2009
Even weer HARLEY updaten. Vorige week zijn wij naar het consultatie spreekuur van de dierenarts geweest. Dat kwam ook goed uit want wij hadden een klein gezwelletje in haar linker oor ontdekt. Haar gebit werd ook weer bekeken en alle tandjes heeft ze inmiddels gewisseld. (wij hebben er helaas maar 2 terug gevonden)  over haar gewicht was ze ook goed te spreken 28,2 kilo (Tino je blijft de baas ha ha)  haar vacht idem dito ze glimt mooi. het grappige is wel dat er nu meer bruin doorheen komt.
De dierenarts zelf heeft nog naar het gezwelletje in haar oor gekeken en meldde dat het wel vaker bij jonge honden voorkomt, maar dat we dit wel in de gaten moeten houden.
Afgelopen maandag toch naar de dierenarts terug gegaan. gezwelletje was helaas groter geworden. Ook zij was hier niet blij mee, en heeft het gezwelletje aangeprikt en er wordt nu een monstertje opgestuurd om te controleren of het niet kwaadaardig is. eind van de week krijgen wij hier uitslag over. Wordt vervolgd
Maar wij hebben ook nog leuke dingen gedaan. Voor de Doggy`s een Doggy Ryde gekocht en afgelopen zondag lekker mee op pad geweest. Ze vinden het helemaal geweldig en Harley zat echt te genieten. Ze kunnen er nu nog met zijn tweetjes in, maar dat zal niet zo lang meer duren. Lekker naar het water geweest om even de pootjes af te koelen, en hup er weer in om een eindje te fietsen,en het baasje moe maken.
Volgende week lekker op vakantie naar de Ardennen en een weekje Ameland lekker met onze twee draakjes genieten. Tja want ondeugend blijven blijven ze wel.
 
 
Groetjes van ons en knuffels van de doggy`s. en ook knuffels voor jullie doggy`s
21-07-2009
Harley lijkt wel te puberen (pfff nu al) vorige week was de puppy cursus een drama. Absoluut geen aandacht, alleen maar gras pollen willen eten, snuffelen, aan de riem trekken en andere hondjes uitdagen. Ze was dus even mijn geduld op de proef aan het stellen. Heb vaak tot tien moeten tellen maar de aanhouder wint. Thuis wordt ze ook ondeugend ze springt van de een op de ander bank en in n keer staat ze boven op je schoot. (wel lache) Het los lopen in het park zit er ook niet meer in. Mevr neemt de benen en rent lekker de struiken in haar neus achter na. Zelfs een lekker brokje kan haar op dat moment niet boeien. laat staan mijn stem.
Ondanks deze nukken is het echt wel een schatje en een kuffelbeer.
 
Groetjes en knuffels van ons allen
12-07-2009
Vandaag zijn we op visite geweest bij Harley. Benga mocht ook mee. Moeder en dochter waren niet zo enthousiast bij het weer zien. Even kort snuffelen daarna werden wij wel super enthousiast begroet door Harley;-) Benga liep door en binnen hebben ze elkaar het grootste gedeelte genegeerd. We zijn naar buiten gegaan in de hoop dat ze dan wel oog voor elkaar hadden. Heel even wilde Benga spelen maar Harley schrok van haar onbesuisde moeder en wilde helemaal niet meer met haar spelen.
Eerst maar poseren dan, wie kan het veel beter;-)

We zijn doorgelopen naar een prachtig meer, waar Benga haar hobby kon uitoefenen apporteren in het water.
Harley kijkt toe dat ziet er best leuk uit

Wat zij kan kan ik ook maar nog wel met ondergrond;-)

Mama uitdagen in het water dat is wel leuk.

O nee gaat ze weer zo hard spelen.

Nog even laten zien hoe goed ik al naar mijn baas luistert.

Albert en Mieke bedankt voor jullie gastvrijheid. We vonden het erg leuk en gezellig. We hebben genoten van Harley's baldadige fratsen;-)
06-07-2009
Het was natuurlijk fantastisch weer afgelopen zondag, en wij zijn lekker naar het water gegaan met de doggy`s om een beetje afkoeling te zoeken. Dit was gelijk het moment om te zien of Harley een water liefhebster is. Aan de foto`s te zien zit dit wel goed. Echt zwemmen heeft ze nog niet gedaan, maar dat komt nog wel. Eerst lekker ravotten in het water.
 
Vandaag zijn wij met Harley naar de dierenarts geweest, gewoon even een check up van het consultatiebureau. Ze weegt nu 22.7 kilo en zit netjes op gewicht. Met haar tanden is ze nog niet aan het wisselen. Helaas nog steeds die scherpe tandjes. Haar oren waren ook schoon, dus je zou verwachten dat het luisteren geen probleem moet zijn, Tja niet altijd dus, maar ze blijft een schatje. Ze vindt alles en iedereen leuk vooral mensen en kinderen, en zij vinden haar ook leuk, dus je snapt wel wat er dan gebeurt. Ooh wat ben jij lief en nog zo jong en dan door haar enthousiasme kan ze aardig lomp doen. Niet meer zo leuk dus.
Maar verder gaat het helemaal goed. En als het goed is ziet ze van het weekend haar moeder weer. Gezellig ben heel benieuwd.
 
Groetjes en knuffels van ons
26-06-2009
Tja ze zijn alweer bijna 16wkn oud. Bij Harley merk je dat ze zekerder begint te worden en minder steun zoekt bij de baasjes.(zo nu en dan is ze nog wel angstig) Ze gaat nu haar eigen gang. Helaas betekent dat het luisteren en aandacht voor de baas hebben niet altijd opgaat. Lekker snuffelen(lijkt wel een beagle) langs de waterkant is wel erg spannend. Zo had ze vorige week niet in de gaten dat tussen het riet geen aarde meer was maar lekker slootwater. Dus plons koppie onder en haar eerste ervaring met water. Ze stond er echt bij te kijken, van wat gebeurde mij nu dan!!!
Tja en dan is het moeilijk om niet te lachen. Maar ja elke keer als wij er weer langs lopen moet ze er toch nog even heen om te kijken. De puppy cursus vindt ze helemaal leuk, en ze doet het ook  goed (als ze haar neus niet over de grond sleept) zo moest ze de afgelopen les door een hoepel lopen. daar had ze wel oog voor, of was dat voor het koekje. Ha Ha
En toen moesten we echt laten zien wat we geleerd hadden. Een afval race stond op het programma. Op het fluitteken van de instructrice moesten wij onze honden zo snel mogelijk laten zitten. Wij eindigde bij de laatste 2. en om het moeilijker te maken voor de 1e plaats moesten wij bij het fluit teken de hond zo snel mogelijk in de af positie hebben. (met behulp van de clicker en beloning) en wat denk je NUMERO UNO voor ons. Je begrijpt dat wij natuurlijk heel erg trots zijn op haar.
Thuis is het een deugnietje, ze sloopt gelukkig niks maar is wel heel erg gek op de potaarde in de bloempotten die op de grond staan. Zo onschuldig dat ze kan kijken verraadt de aarde op haar neus haar ondeugd. Dus weer stofzuigen. Wij hebben ook al een paar keer geprobeerd om haar buiten de bench te laten als wij even weggaan. Gaat op een plasje na goed. Met de honden uitlaatservice gaat het ook goed Na haar vorige wandeling die wij samen hebben gemaakt met de roedel is het ijs gebroken en huppelt ze lekker achter de rest aan.
15-06-2009
Met de honden uitlaatservice ging het goed. Het is iets anders gegaan als wat de bedoeling was, maar het was wel leuk. Het was te druk in de bus, (door mijn aanwezigheid) waardoor de andere honden onrustig zouden worden. Harley en ik zijn met eigen auto naar het bos gereden. Op de plaats aangekomen liep de meute al los. Heb Harley gelijk los gelaten (ben wel in haar buurt gebleven). Pffff dacht ze zo veel honden daar ga ik niet naar toe. Was ook niet nodig want zij kwamen naar haar. Oeps en nu? Ze schrok er wel een beetje van. ging zitten met de staart tussen haar benen, en alle honden maar snuffelen. Ze blafde van haar af als ze het niet leuk vond, maar dat was nauwelijks nodig want ze vonden haar allemaal leuk. Eenmaal aan de wandel had  ze in de gaten dat het niet eng was en liep lekker achter de honden aan, haar staart ging lekker omhoog en op en neer. Af en toe een schrik reactie als er weer een hond voorbij kwam vliegen, maar dat was zo weer voorbij en rende er weer achteraan. Zo nu en dan keek ze achterom waar ik was liep dan naar mij toe even knuffelen en dan weer naar de andere honden. voor mij was het genieten met al dat spul en zeker om te zien dat Harley het zo goed deed en ook genoot. Thuis aangekomen lekker in haar mandje deze ervaring verwerken. Ze is niet onrustig geweest  of ander gedrag vertoond na deze ervaring ook de dagen daarna niet.
 
Op de puppy cursus doet ze het ook hartstikke leuk. ze mocht zelfs nog even door zo`n slurf die eigenlijk al aan de kleine kant was voor haar, maar ze liep er gewoon doorheen.
de oefening af (wat wij ook voor deze week als opdracht hebben)  had ze naar een paar keer oefenen ook gelijk door. Ze wordt al zo groot dat je vergeet dat het nog maar een pup is van 14 wkn.
Van de hondenuitlaat service heb ik nog een poging gedaan om foto`s te maken.
zal deze nog naar je toe sturen.
 
Groetjes en dikke knuffels van ons en de doggy`s
05-06-2009
De vakantie zit er helaas weer op. Wij hebben 2 heerlijke weken gehad, en de hondjes vonden het ook super in de caravan. De eerste nacht hebben wij Harley met bench en al op bed gezet. ze sliep lekker tot een uur of 4 en vond het toen tijd om te gaan piepen. Tja wat wil je ,ze zag ons daar lekker liggen samen met Sjakie en dat wilde zij natuurlijk ook. Heb haar uit de bench gehaald met het idee dat ze moest plassen. Mooi niet ze ging tussen ons in liggen en viel met veel gesnurk lekker in slaap. En zo ging het 2 weken inclusief lekker uitslapen Ha Ha. Overdag heerlijk buiten spelen en kennismaken met andere hondjes en mensen. Als het te warm werd of ze was moe ging ze lekker in haar eigen tentje liggen en de boel bewaken samen met Sjakie (zie foto).
Tussendoor nog even een dagje op en neer naar Kruiningen om haar broertjes Aradon, Blubber en haar zusje Brezza weer te zien en natuurlijk Spetter, Diezzel, Bonk en Brioso.
Het was een geweldige dag om al die CC`s te zien.( Pfff wat is die Diezzel Groot, maar wel lief.) en om ook zelf nog even te mogen showen met onze oogappel.
Inmiddels is ze al weer bijna 13 wkn oud met een gewicht van 17 kilo en heeft ze ook haar eerste praktijk puppycursus achter de rug. Ze ging helemaal uit haar dak  toen ze al die hondjes zag (zij is de grootste) aandacht voor de baas was er niet altijd bij, maar de oefeningen deed zij goed. Ook de 3 grote speelgoedberen en het zeil maakte niet veel indruk op haar. Het viel ons op dat haar gedrag hier duidelijk anders is als thuis.
Thuis is ze toch wat schrikkerig en andere honden vindt ze ook niet altijd even leuk.
Ze heeft dan de neiging om aan de riem te trekken en zeker als ze in de gaten heeft dat we naar huis gaan.
Vandaag is ze voor het eerst (nadat wij hier uitvoerig overleg over hebben gehad ) samen met Sjakie met de hondenuitlaatservice mee geweest. Wij horen nog hoe dit is verlopen.
 
Ps Super dat Diezzel en Bufera in Het mooie Arnhemse Nederlands kampioen zijn geworden
 
Groetjes en knuffels
17-05-2009
Met dank aan Anita van eye dea.
16-05-2009
Het gaat naar mijn idee hartstikke goed met met onze Harley, het wandelen (aan de riem) gaat ook al een heel stuk beter, ze reageert goed op vreemde mensen,loopt er ok zelf kwispelent op af.  ik kan haar bij ons in het park gewoon los laten lopen, en ze luistert dan ook nog . Op andere honden reageert ze rustig, soms een beetje bang, maar dat is alleen bij grote honden.
Thuis is het heel anders echt een pup kuilen graven in de tuin vind ze helemaal geweldig. Sjakie lekker uitdagen om te stoeien.
 
En s`avonds lekker op schoot liggen om uit te rusten. HEERLIJK
Volgende week gaan we 2wkn met de caravan weg, wel in nederland. Ben heel benieuwd hoe ze dat vind.
En dan PUPPY cursus.
 
Groetjes en knuffels

15-05-2009
Vandaag dus bij de dierenarts, ging hartstikke goed. In de wachtkamer zat een frans bulldogje, en die was Harley aan het uitdagen om te spelen, maar dit klikte niet echt.
Wij waren maar met zijn 2en en heb haar van de riem gedaan. Heb het ze zelf maar laten uitzoeken en niks aan het handje. De deur van de dierenarts ging open en harley werd spontaan binnen geroepen, kwispelend liep ze op haar af. Na lekker geknuffeld te hebben, mocht ze eerst op de weegschaal. Hou je vast 12.1 KILO.( is dit normaal??) De dierenarts vindt haar er goed uitzien, niet te dik en alles voelde ook goed. Als enige werd er meegedeeld dat haar vulva naar binnen plooit.  en sterilisatie kwam dus gelijk ter sprake. Over 3 weken mogen wij weer terug komen voor de volgende enting. Ben benieuwd!

Groetjes en knuffels van Harley en zijn baasjes 

 

13-05-2009
Hier een berichtje van Harley, leuk om te lezen en te zien dat het met jullie ook goed gaat.
Met mij gaat het ook heel goed. Ik vermaak mij prima samen met mijn baasjes en vriendje Sjakie. Soms te goed want Sjakie en ik halen best vaak kattenkwaad uit en doen dan net even die dingen die mijn baasjes niet zo leuk vinden.
Gisteren zijn wij lekker naar het water geweest en hebben daar heerlijk mogen rennen en spelen, en daar waren ook andere hondjes. Dus dolle pret. Ik was wel moe hoor toen ik thuis kwam. Ben gelijk in mijn mandje gaan liggen om even tot rust te komen, en Sjakie stond daar maar te kijken en snapte niet waarom wij niet verder gingen spelen. Pffff daar had ik even geen kracht meer voor. Laat mij maar lekker SNURKEN!!!!!!!!!!! (want dat kan ik heel goed volgens mijn baasjes HA HA)
Aan de riem lopen vind ik nog steeds niet zo leuk, maar ik doe mijn best en het gaat steeds beter. Ik schrik ook niet meer zo van die grote bussen en auto`s en die dingen op 2 wielen zijn ook best leuk.
`s Nachts gaat het ook goed, ik slaap lekker door tot een uur of 7 en dan moet ik toch echt even een plasje doen.
Morgen ga ik samen met mijn baasje naar de dierenarts, dat vind ik best wel spannend.
Volgens mijn baasje weeg ik al 11,5 kilo, maar dat weten wij morgen pas zeker, want ik vertrouw die weegschaal niet echt. Ik hoop dat ik iets lichter ben, want mijn baasje hoopt dat ook altijd

Dikke Knuffel en tot de volgende update

 
07-05-2009
Het is alweer Donderdag. Op een paar uurtjes na is ze alweer een week bij ons.
Het gaat hartstikke goed. Je merkt dat ze nu echt los komt, dat uit zich in haar ondeugd
Sinds 2 nachten slaapt ze nu beneden in haar bench, en dat gaat prima. Af en toe een piepje,maar dat gaat snel over in gesnurk.
Gisteren ben ik met haar naar het winkelcentrum geweest.(helaas geen foto`s) Heb haar in de reis bench gedaan ( die ik voor die tijd al in de woonkamer had gezet en waar ze ook zelf al in ging liggen) in de auto en op weg naar het winkel centrum.
Ze genoot van alle aandacht en snuffelen aan de winkel wagens vond ze ook leuk, tot dat ze gaan rijden en dan schiet haar staartje even tussen de benen.
De dieren winkel in, en dat was natuurlijk dikke pret met al die lekkere dingen die ze daar hebben. nog een klein rondje gemaakt, en weer op weg naar de auto om weer naar huis te gaan, om al die nieuwe indrukken te verwerken. Ik denk die gaat in haar mandje liggen en slapen, maar nee hoor Sjakie werd haar slachtoffer en er moest eerst nog gestoeid worden.
Pfff dat gaat soms pittig tekeer. Als Sjakie stopt dan valt zij hem weer van achteren aan. kleine donder, en andersom ook.
Wandelen aan de riem is nog niet haar hobby, en dat laat ze merken ook. Ze gaat er gewoon
lekker bij zitten en doet kaar hoofdje koppig omhoog. Koekje erbij en we hebben weer een paar meter gewonnen.Ha ha We blijven oefenen. Daar in tegen gaat het los lopen goed.
(in het park) .
Het is en blijft genieten of ze  nu slaapt of speeld elke minuut is super.
Leuk om ook de verhalen te lezen van haar broertjes en zusjes. Die blubber is wel stoer hoor om op het paard mee te rijden
Groetjes en Knuffels
 
04-05-2009
Zondag heeft Harley weer visite gehad. Bjorn van 7 jaar heeft kennis gemaakt met Harley, en het was gelijk dikke vriendjes. Tja wat wil je Bjorn had speeltjes voor hem meegenomen en koekjes. Het weer was goed, dus lekker even in de tuin met zijn 3-en ravotten.
S`avonds lag ze uitgeteld in haar bench, en de nacht was ook geen probleem.
Ze heeft lekker doorgeslapen.
Vandaag weer een nieuwe dag, weer nieuwe ervaringen. Die grote bus die voorbij kwam rijden vond ze maar niks, en toen nog zo`n grote hond pffff was haar even te veel en zijn weer rustig naar huis gelopen (niet gelijk). Ik merk wel dat als ik met haar alleen loop en Sjakie er niet bij is, dan heeft ze wat meer moeite met haar omgeving.
Stofzuigen vond ze vandaag ook niet leuk. Ze kroop zelfs achter het gordijn.  weer de draad opgepakt en lekker met haar spelen in de tuin. Vindt ze heerlijk lekker met de stok spelen,
de bal achterna en dan weer even knuffelen. daar blijft ze in HA HA
en morgen weer een nieuwe dag.
Groetjes en Knuffels

 

03-05-2009
We kunnen het niet laten om weer even te mailen en een verslag van Harley uit te brengen.
De 2e nacht ging iets minder makkelijk, wat meer gepiep en een beetje onrustig (ze droomt ook veel in haar slaap) Om 04.00 uur werd ze wakker en moest een plasje doen. Weer terug in de bench en mevrouw moest om 07.00 uur weer en om 09.00 uur vond ze het echt tijd om
op te staan, Om weer samen met Sjakie op pad te gaan en nieuwe dingen ontdekken.
Aan de riem vindt ze soms nog vervelend, koekjes doen dan wonderen HA HA
in het park laten wij haar loslopen en dat gaat heel goed. Ze houdt Sjakie als haar grote broer in de gaten en daagt hem zo af en toe uit voor een stoeipartij. Op andere honden reageert ze goed. Sommige vindt ze wel erg groot en dan zoekt ze bescherming. Maar dat wordt door ons niet bevestigd en dus is het dan voor haar ok.
De hele dag hebben wij de fotocamera in de aanslag om alles van deze lieve kleine doerak vast te leggen. Aangezien het weer super is zijn wij veel buiten.
Vanmiddag hebben wij haar voor het eerst alleen in de bench gelaten (Sjakie was wel thuis)
en dat ging hartstikke goed! Ook als wij thuis zijn gaat ze af en toe haar plekje in de bench opzoeken om even uit te rusten (wat kan ze SNURKEN) als ze dan weer wakker wordt loopt ze naar de achterdeur en meldt zich voor een plasje.
Het eten gaat ook goed, kan ook niet anders ze weegt al een dikke 9 kilo en groeit als kool!
Het is elke minuut genieten of ze nu slaapt of speelt, ze is Super ( vinden wij DAN)
 
groetjes en knuffels ook voor jullie doggy`s
01-05-2009
Lieve Corine en Tineke,
Wat is Harley een heerlijke pup. Ze doet het zo goed! Na haar kennismaking met Sjakie in het parkje achter ons huis, liep zij op de terugweg zonder problemen ons huis binnen. Nadat ze de boel in de woonkamer had verkend, probeerde ze alle vier mandjes even uit, inclusief haar bench. In de tuin wilde Sjakie met haar ravotten, maar daar had ze geen zin meer in en dat liet ze ook duidelijk weten. Na een inspannende middag brak de avond aan. Opa en oma kwamen op ' kraamvisite' en zij werden hartelijk door Harley begroet. Ze waren dan ook gelijk verliefd op haar . Na haar laatste maaltijd gingen we nog even samen de buurt verkennen en dat vond ze reuzespannend. Zoveel nieuwe indrukken maakte dat ze aan het einde van de avond - na een paar keer piepen - in haar bench naast ons bed voldaan snurkend in slaap viel.
 
Totdat de wekker van het vrouwtje ging (06.00 uur) heeft ze heerlijk doorgeslapen. Voordat het vrouwtje naar haar werk ging, even een plasje in de tuin en weer lekker terug naar bedje waar baasje en Sjakie nog een paar uurtjes gingen uitslapen. Sjakie en Harley kunnen het prima met elkaar vinden, hebben zelfs al een keer samen in een mandje gelegen! (zie foto)
 
Onze dank is groot dat wij haar mogen verzorgen. Mede dankzij al jullie inspanningen( en die van Benga) en liefde is Harley een heerlijke hond (hoop straks in haar pubertijd ook Ha Ha).
 
Liefs van ons uit Arnhem en dikke knuffels en lebbers van HARLEY en Sjakie

23-04-2009
7 weken

 
 
[vorige]