Amico del Petto Innocenzo
roepnaam: Enzo
 

24-11-2013
Enzo woont vrij dichtbij ons maar voor een wandeling met hem vonden we het alle 3 leuk om naar het strand te rijden. Enzo en Brio zijn allebei intacte reuen dus eerst maar een stukje aan de lijn om rustig kennis te maken.

Een hele uitdaging aan de lijn op het strand, maar de aanhouder wint, netjes zonder trekken:-)
Briola en Enzo mogen los, Brio nog even vast voor de face to face kennismaking.

En dan lekker alle 3 los, racen maar Enzo.

Er is best een competentie strijd tussen de 2 mannen, maar wel op een sociale manier.

Enzo is nog heerlijk actief, soms niet bij te kijken:-)

Lekker in het water, daar is hij dol op.
Dit keer ligt Enzo aan kop.
En dan eindelijk krijgt Briola de zo gewenste aandacht van Enzo, lekker spelen.

Er komen erg donkere wolken aan, dus dit keer halverwege de wandeling poging tot een groepsfoto.

Helemaal netjes!

Nu nog alle 3 af...

Hmm bijna gelukt, alleen Enzo heeft ontdekt dat Briola echt een heel leuk meisje is:-)
Briola vindt al die aandacht helemaal prima, Brio denkt er anders over 'dat is mijn meisje Enzo'
Snel de druk er maar weer af dan, racen Enzo en Briola.
Het is ons niet gelukt Enzo goed op de foto te zetten, ze waren veel te druk met z'n drieën:-) Hier de 2 meest geslaagde pogingen.
De spelboog hebben we veel gezien bij Enzo, gepaard met gemiep erg grappig om te zien.

Eline bedankt voor de heerlijke strandwandeling. Het was leuk om je racemonster te zien, we hebben ervan genoten.

09-03-2010
Enzo ligt moe (althans, hij doet leuk alsof :-) ) en voldaan op de bank na een wandeling van 3 uur in de Slufter. Had een iets kortere wandeling moeten worden, maar liep een heel stuk met het water én de auto allebei links van me.. En kon uiteindelijk niet meer verder (of het was natte voeten halen..ook geen zin in!) dus we moesten weer een heel eind terug lopen. Maar goed, Enzo heeft het heel goed naar zijn zin gehad. Heb dit keer ook EINDELIJK de camera in m'n tas gedaan

27-05-2009
Enzo is elke week 2 dagen bij ons, deze keer is Eline een week op vakantie en mag Enzo een week logeren. Dat vind hij wel een feestje spelen met zijn grote vriend Diezel en ook met half zus Dona die ook bij ons logeerde kon hij het erg goed vinden. Verder vind hij het gewoon heerlijk om lekker buiten te liggen en te voetballen op het grote grasveld.

Samen met Dona

15-03-2009
Wat zien de pups er geweldig uit zeg! Wat een dikke propppies zeg ;-) Begreep dat het met Benga ook al weer wat beter gaat?? Hoop iig van wel.
Enzo is al een paar keer mee geweest naar m'n nieuwe huisje. Geloof dat ie het er nu naar zijn zin heeft. En al die mensen die er rondlopen vindt ie geweldig. Enzo is momenteel een nachtje bij mijn ouders aan het logeren. Ben gister van vroeg tot laat aan het klussen geweest en had echt geen puf meer om hem op te gaan halen 's avonds. Wat saai! Vond het 's avonds maar niks zonder het mannetje naast me op de bank! En 's ochtends je bed uitkomen zonder begroeting van de hond vind ik ook echt helemaal niks! Ga 'm zo gauw maar weer ophalen, lekker wandelen en kroelen :-)
Vorig weekend (zondag) was het erg mooi weer. Zonnetje scheen lekker en Enzo werd er helemaal vrolijk (dol) van :-) Heb maar weer een keer m'n fototoestel meegenomen en wat fotootjes gemaakt van het mannetje. Was al weer lang geleden..
Uiteraard heb ik weer keuze moeten maken uit een stuk of 100 foto's, maar het blijven er nog steeds veel, hihi!
Succes verder met ma Benga en haar kids. Geniet er van!
Gr Eline

Lekker in het gras zitten en eendjes kijken..
Keihard rennen over het grasveldje en lekker gek doen :-)
Voetjes van de vloer :-D
Net alsof ie met beide oogjes dicht zit te zonnen..
Lekker een poosje rollen en gek doen in het gras
Keihard op mij af komen rennen. Stoppen met foto's maken en spelen!
Glimmen als een spiegeltje
Even uitrusten in het gras
Hondjes aan de andere kant van het hekje..

24-12-2008

Fijne feestdagen!
Ook de kerstman doet weleens een tukkie ;-)

10-11-2008
Hier nog wat fotootjes van Diezel en Enzo.
Zijn met de auto weer op pad gegaan. Eerst hebben de mannen bij Marieke thuis gespeeld en in de polder hebben ze weer heerlijk kunnen rennen samen.
Diezel achter Enzo aan en andersom. Enzo kon daarbij Diezel behoorlijk opjagen. En Diezel..die doet helemaal niks.

Op deze foto zie je Marieke en Enzo. Even een praatje poep..Zoals ik al zei heeft Diezel over Enzootjes neus heen gepoept..en het was uiteraard nog dun ook. Heb verschrikkelijk gelachen om de kop die Enzo er bij trok!

Leuk dat jullie gister trouwens even op visite zijn geweest en Bount bij jullie hadden. Wat is mama toch dol op haar kinderen, haha! ;-)

Gr Eline

Diezel achter Enzo aan..
Jut & Jul samen
Kom maar op!

Dit is Enzootje op kantoor. Vrijdag heeft ie taart getrakteerd aan alle collega's.

08-11-2008
Vandaag zijn we op visite geweest bij Enzo. Enzo komt 1 dag in de week bij ons en hij was blij verrast dat de rollen nu eens om waren gedraaid. Mama Bounty was er ook bij en ook Enzo werd stug genegeerd. Bounty was erg blij om Ralph en Eline te zien maar Enzo die bestond niet. Hoe goed hij ook zijn best deed, ze ging niet op zijn enthousiaste pogingen in.
Samen op de bank zitten dat kon wel;-)

Op het laatst hebben we buiten nog een stukje gewandeld. Waar Enzo weer zijn uiterste best deed om met mama te spelen. Ook weer zonder succes Bount heeft hem 2x aangetikt en een keer heel even de stok samen vast gehad. Verder vond ze het echt niet nodig om met hem te spelen.

Samen op de foto dat kan natuurlijk wel;-)

Een kussie dan mam ik vind jouw wel heel lief hoor.

Ralp en Eline bedankt voor jullie gastvrijheid het was leuk om Enzo nu eens in zijn eigen omgeving te zien. En jullie enthousiaste verhalen over hem te horen.

24-10-2008
Vandaag zijn Diezel en Enzo weer samen op pad geweest. Eerst even lekker gespeeld bij Marieke thuis, daarna op het strandje en toen nog een wandeling. Geloof dat we netjes 2 uur onderweg zijn geweest. Enzo is nu eindelijk moe. Aangezien het al zo lang geleden is dat ik je foto's heb gestuurd en ik zoooo slecht kan kiezen, ben ik bang dat je weer veel foto's krijgt en zelf moet kiezen, haha! Zitten zoveel leuke foto's tussen. Jut en Jul zijn altijd leuk bezig samen, haha!

Veel plezier met kijken ;-)
Gr Eline

Spelen met een vriendje van Diezel
Marieke zet Enzootje wel even in een show standje. Vond 'm stiekem wel wat lijken op zijn papa..
Ook Diezeltje moest even showen natuurlijk. Wat een bink!
Jut en Jul samen op foto
Diezel is écht groot!
Toen Diezel uit beeld liep, werd Enzo zenuwachtig. Dan showt ie zichzelf wel even..al piepend
Jut & Jul samen op tafel
Enzo met z'n brede torso weer in de showstand. Stil staan is niet zijn ding, haha!

Oh trouwens, wat wisselt dat gedrag van hem nu. Ene keer kan ik hem wel z'n nek omdraaien, haha! Hij kan me soms volkomen negeren. Dat duurt gelukkig niet erg lang, maar oei oei oei.. Ach, moet er ook eigenlijk wel om lachen ook. En sommige momenten luistert ie perfect. Keurig hier, naast, aan de voet, zitten op afstand, blijf..wat een model hondje lijkt het dan. En het volgende moment vliegt ie op een man af en gaat er luid blaffend om heen staan springen..zucht...wat moet ik daar nou weer mee? Echt een mega pubertje nu. En een ENORME vreetzak! Waren we zondag bij Ralph z'n ouders op visite; steelt ie gewoon van tafel..Zijn niet-eet gedrag is TOTAAL verdwenen :-) Op de cursus vonden ze 'm weer leuk. Hij speelde als volgens mij de enige reu, nog op een leuke manier. Maakte zich laag, ging lekker op z'n rug liggen, lekker rennen en geen rare dominante fratsen ;-) Uiteraard ging 'hier' oefenen goed, totdat we in de kring moesten..hij rende op me af en op het laatste moment schoot ie links langs me. Klein ettertje ;-) En dan al dat gelik in het gras. Loopse teefjes; hij begrijpt het nog niet helemaal, maar vindt het wel héél boeiend allemaal, hihi..

12-08-2008
Wij zijn inmiddels weer terug in Nederland. Enzo heeft zich echt uitstekend gedragen. Hebben overigens geen muilkorf nodig gehad. Wel wat honden met zo'n ding gezien, maar er niet op gewezen dat het verplicht is bij grote honden. Er waren wat mensen een beetje bang voor Enzo (aangezien ze daar allemaal van die kleine snerthondjes hebben en groot niet zien daar ;-) Maar er waren ook mensen die vertelde dat ze hem erg mooi vonden en vroegen of dat ze hem even mochten aaien. Maar tijdens de wandelingen werden op smalle paadjes toch al gauw de kleine hondjes opgetild, haha.
 
In de tent ging alles helemaal goed. Enzo vond zijn binnententje heerlijk om in te slapen. Gen geluid gemaakt...ja, gesnurk dan.. 's Avonds stapte hij er uit zichzelf in en lag al voor dat wij op bed lagen heerlijk te snurken. Bij wandelingen op de rotsen stond Enzo soms te piepen..zo verschrikkelijk graag wilde hij naar beneden om te zwemmen, maar gelukkig zag ie zelf ook wel in dat dat niet helemaal de bedoeling is ;-) De keren dat we wel op het strand zijn geweest, vond ie echt fantastisch. Tis echt een strandhond. Zodra hij het zand opstapt gaat ie springen, rollen, rennen, graven en zo gek mogelijk doen. Op de camping heeft ie geen geluid gemaakt. Heb aardig wat honden (kleine keffertjes uiteraard) horen blaffen, maar meneer gaf er helemaal niks om. Zoals ik al smste, hij gedroeg zich perfect!! 
 
Zal je gelijk ff 'een paar' foto's doormailen..(en daarna duurt het nog wel even voor ik je weer wat stuur, haha!)
 
Fijne vakantie!
 
Gr Eline

Een wandeling langs de Normandische kust..
Afkoelen in de zee
Rare hond, maar dit is ook 1 van zijn favoriete dingen op het strand; lekker liggen in het water!
Hier mochten we het strand niet op om te zwemmen, maar hij wou zo graag!!
In de haven van Fécamp
Even snuffelen aan een echte Franse koe
Het strand zat heel heel dcht bij de camping. Dus 's ochtends voor het ontbijt gingen we even wandelen en schelpjes enzo zoeken.
Wandelen door de kleine straatjes van Rouen
En even wat drinken in Rouen, want het werd 's middags toch echt wel warm
Op de krijtrots bij Etretat. Enzo voelde zich een beetje gefopt. Hij kon nergens het water in vanaf de krijtrots ;-)
Ook nog naar het strand geweest toen het weer niet echt geweldig was. Dit was voor Enzo ideaal! Hij ging volledig uit zijn plaat! Alleen maar rennen, rennnen, rennen en gek doen!
Bovenop de Menez Hom even lekker op schoot zitten.
En even lekker kroelen!
Nog een mooie wandeling bij Camaret-sur-mer
En nog even een wandeling aan de andere kant van Camaret-sur-mer.
Dit was onze tent en het plekje op de laatste (boeren)camping. Erg rustig en een schitterend uitzicht over het dal van Chateaulin. Enzo heeft alleen maar lekker buiten gelegen en erg vaak heerlijk in het gras liggen rollen.
En nog een fotootjes van zijn kop. Hij zag een ekster lopen en was ineens alert. Vond 'm zelf wel een mooi koppie hebben zo.
Dit was 's ochtends een wandelingetje naar het strand vanaf de eerste camping waar we stonden. Heerlijk zo dichtbij en ook zo rustig!

25-07-2008
Ben vandaag voor de verandering maar weer bij de dierenarts geweest voor Enzo zijn oog. Dit keer een afspraak bij degene die hem ook heeft geopereerd. Hij heeft weer een ontsteking. Na goed bekijken van zijn oog, zag ze een haartje..piepklein..maar wel groot genoeg om zijn oog te irriteren. Na lang plukken met een pincent, helaas nog niet te verwijderen. Ze zei dat Enzo beter even verdoofd kon worden, zodat ze het haartje weg kunnen branden. Heb haar gevraagd of dat snel te regelen was vanwege onze vakantie. "Oei". Dus hebben ze nog een paar keer gerommeld met de pincet. Haartje is een stuk korter nu, maar nog niet geheel verwijderd. Na de vakantie mogen we dus terug om het weg te laten branden. En voor nu hebben we weer druppels. Baal een beetje..beestje heeft geen "reserve" oog meer. Maar goed. Na de vakantie dus weer een bezoek aan de dierenarts. Ook zijn anaalklieren zijn weer uitgeknepen. Zaten helemaal vol. Hij was weer aant bijten op zijn achterkant en zijkant. Had het dus goed geraden. Hij heeft nog een prikje gehad tegen de jeuk. Later nog een onderzoekje om te kijken of zijn oog beschadigd was. Gelukkig niet! En hierna nog even naar zijn ontstoken voorhuid gekeken. Hij gaat lekker hier ;-) Mannetje deed niks. Ging kwispelend naar binnen, gaf de dierenarts kusjes, stapte netjes op de tafel en liet zich keurig onderzoeken. Na een half uur gerommel bij mijn oog zou ik het zat zijn, maar meneer bleef keurig zitten. Bij het afrekenen ging ie lekker languit (net een vloerkleed) op zijn zij liggen. Heerlijk relaxed! Ik begrijp helemaal niks van dat beest! Zou hij zich niks meer kunnen herinneren van dat bijtincident?? :-) Wij kregen als baasje ook nog een complimentje. Ze vertelde ons dat wij het erg goed hebben gedaan als baasjes en dat Enzo een verknipt hondje had kunnen worden en dat het voor ons ook moeilijk is geweest, maar we goed hebben gehandeld. Was enorm blij om dat te horen, want ik vraag me nog weleens af of dat we het allemaal goed doen met hem..
 
Heb trouwens vandaag echt de meest geweldige borstel gekocht voor die vervelende ondervacht van Enzo. Hij verhaart echt zo verschrikkelijk nu. Maar heb hem er vandaag mee geborsteld en er komt nu bijna niks meer van af. Wat een uitvinding! Borstel lijkt op een soort zweetmes voor paarden. Maar dan van ijzer en met puntjes er aan. Alle haren gelijk kwijt. Ga het voorlopig lekker 2x per dag doen. Denk dat het een hoop haarpluizen in huis / tent zal schelen.

07-07-2008
Ik kwam weer wat foto's tegen van Enzo. Ze zijn al wel wat ouder, maar vond er een paar leuke tussen zitten.

Met Enzo gaat het verder goed. Hij begint nu alleen soms een klein beetje Indisch doof te zijn. Het woordje "hier" hoort ie dan spontaan niet meer, haha! Maar het komt gelukkig niet vaak voor. Zelfs op de cursus deed ie het afgelopen zaterdag nog goed. Overigens moesten we 2 weken geleden maar naar de pubergroep. Daar heeft Enzo gelijk maar contact gezocht met de grootste hond van de groep. Een grote zwarte Duitse Dog. Lijkt precies op de hond van mijn ouders, alleen dan nog echt heel erg slungel. Ziet er ook niet uit als die 2 spelen. Enzo rent (toch soort onder de indruk) weg van hem. Zodra de Dog geen interesse meer vertoont, daagt ie weer uit. Zetten ze het samen op een rennen, gaat Enzo liggen en doet de Dog mee. Maar dan bovenop Enzo, haha! Ben ook benieuwd naar volgende week.

Het EK heeft Enzo ook meegemaakt. We hebben een paar wedstrijden buiten in de tuin gekeken en ook nog binnen. Maar geloof dat er altijd wel een mannetje of 20 aanwezig was. En hier liep Enzo tussen. Meestal rustig liggend of slapend, maar zodra er gescoord werd deed ie met ons mee natuurlijk ;-) Deze foto is van een vriendinnetje van mij, samen met Enzo.
Ze moet eigenlijk niks van honden weten, heeft ook nog eens een behoorlijke allergie voor vrijwel elk beestje met haar, maar Enzo is haar vriendje en op de een of andere manier begint ze niet spontaan te tranen, niezen enzovoorts. Ze is ook best wel netjes (zacht uitgedrukt), maar de laatste keer mocht ie zelfs bij haar op de bank, haha!

Gr Eline

Enzo na de wedstrijd: moe maar voldaan ;-)

Tja, en toen konden we het niet laten..

Enzo mag op de bank, maar ligt er zeer zelden op. Tegenwoordig ligt ie vaak buiten op het balkon. Kijken naar de vogeltjes of gewoon lekker slapen. Is natuurlijk ook een stuk koeler..

Tijdens de wandeling steekt ie nu af en toe zijn tong uit als ik "hier"
roep..PUBER! ;-)

Maar gelukkig luistert ie ook nog wel en komt vaak netjes voor me zitten.

We zijn ook nog naar de dierentuin geweest. Wat een lol. Hij heeft in het begin geen beest gezien, totdat ik naast hem ben gaan zitten en de aapjes heb aangewezen. Daarna was ie niet meer bij het hek weg te slaan. Hij gedroeg zich overigens echt geweldig. En we (of liever gezegd Enzo) hebben veel complimentjes gehad en aaitjes. Ze vonden hem een knappe vent en erg lief.

Enzo vond die muurtjes maar niks. Dan kon hij helemaal niks zien. Bij het eerste muurtje vond meneer het nodig om gelijk maar op zijn achterpoten te gaan staan..tja, anders zie je natuurlijk helemaal niks :-)

En hier even rustig op een bankje zitten en naar de kamelen kijken.

Was een erg leuke dag. Enzo heeft zijn oog uitgekeken. Bij elk muurtje stond ie weer rechtop naast me, te gluren ;-) De hertjes zitten achter wat plankjes. Waar je zo je hand tussen kan steken. Binnen de kortste keren stond Enzo met alle hertjes te neuzen. Zo'n lief gezicht! Maar goed, deze rennen niet weg en zijn zo verschrikkelijk nieuwsgierig, dus wel leuk om even aan te snuffelen. De aapjes waren druk en erg interessant. Samen met een druk bewegende beer; ook wel leuk. De Pelikaan was eng. Dat rare beest had een iets te grote snavel en kwam wel heel erg dichtbij. En in het Afrika huis stond een houten, platte gorilla. En ook die was érg eng, haha! Tis wat dat betreft echt een held op sokken..zucht..

26-05-2008
Wat een verschrikkelijk mooie reu is die Cocoon!! Echt een...jeetje..ik vind hem echt super mooi! Wat een knappe, stoere vent zeg! Hoeveel mensen hebben jullie ook al weer op de wachtlijst staan? Hahaha ;-) Zou mezelf zo aanbieden, haha!
 
Maar goed, voordat ik helemaal op hol sla.. We zijn weer terug uit de Ardennen en hebben het er goed naar ons zin gehad. Hadden een leuk huisje met een mega tuin. Waar Enzo uiteraard erg blij mee was. Die heeft er aardig wat meters in gemaakt. Mooie was ook dat ze in de hoek van de tuin een grote zandbak hadden..en Enzo is gek op zandbakken. Hij rende als een idioot door de tuin heen en sprong vanuit de tuin middenin de zandbak, om er vervolgens in rond te draaien en springen. Hij zag er niet uit! We zijn uiteraard ook nog een aantal keer verschillende bossen in geweest waar hij het erg leuk vond. Allemaal smalle paadjes langs een riviertje. Voor ons (vooral voor mij ;-) was het soms klauteren over stenen, maar daar had Enzo natuurlijk geen enkel probleem mee. Hij is ook nog een dag mee geweest naar het circuit. Op de tribune hebben we even race autootjes bekeken. Hij bleef erg rustig. Had ik niet verwacht. Hij ging netjes zitten op de tribune en autootjes kijken. Maar heb hem na een minuut of 5 maar weer van de tribune afgehaald. Vond het toch teveel herrie, dus we hebben beneden nog even staan kijken, terwijl Ralph op de tribune nog wat fotootjes heeft gemaakt.
 
Enzo heeft trouwens beide worsten (die Tineke me nog heeft gegeven) opgegeten. Hij vond ze volgens mij erg lekker. Was ook wel handig ook aangezien we geen vriezer hadden. Bij de eigenaresse van het huis hebben we 3 bakken voer in de vriezer mogen zitten. Die hebben we vrijdagochtend weer bevroren mee naar huis genomen, aangezien Enzo de laatste dagen heerlijk van de worsten heeft gegeten.
 
Ik stuur je zo nog een paar foto's door. Durf nog niet te zeggen hoeveel ;-) maar probeer me in te houden. Zitten wel weer een paar actie foto's bij..
 
Tot van de week weer (misschien dat jullie zien dat hij gegroeid is...ik hoor het van iedereen, maar zie het zelf niet meer..).
 
Gr Eline

En ik een paar maanden geleden nog roepen dat meneer zo weinig onderbijt had
;-)

Wandelen langs een bos...

Klimmen en klauteren..

Zie je die ondertanden uitsteken?

De tuin bij het huisje. Enzo had genoeg ruimte. Wat je hier ziet is nog niet eens de helft.

Malloot in de zandbak!

Racen door de tuin..

Kussie voor mij :-)

Niet helemaal scherp, maar wat een liefie ;-)

Weer aan de wandel..

Even rusten tussendoor.

Weer aan het racen..

Wil jij met mij spelen in de zandbak?

En weer aan de klim..
Zal het maar bij 15 foto's houden. Maar heb er nog véél meer, hihi ;-)
Gr Eline

16-05-2008
Kwam toch nog weer een paar foto's tegen die we afgelopen maandag hebben gemaakt aan de Lek.
Vond dat er toch weer een paar leuke tussen zaten, dus hierbij..
Gr Eline

14-05-2008
We zijn inmiddels weer aardig wat op pad geweest met Enzootje.
Hier een paar fotootjes van ons bezoekje aan de Grevelingen, samen met de hond van de ouders van Ralph. Helaas geen hond die wil spelen, maar dat maakte Enzo niet zoveel uit ;-)

Ik wil spelen!!

Op afstand toch naar haar blijven springen en uitdagen..

Tja, zo diep durf ik nog niet..

Expressie of geen expressie, smalle neus of geen smalle neus...ik vind hem knap ;-)

En toen ineens.. Kwam meneer er achter dat ie niet alleen door water kan plonsen, maar ook gewoon lekker kan zwemmen :-) Wat een uitvinding! Tis echt een waterratje..

Hier met bal..

En schudden maar!

Zeehondje :-)
Natte klieder ;-)

We dachten vandaag; de zon schijnt, we gaan lekker het water in. Dus we zijn met Enzootje naar de Lek gereden en hebben 'm los gegooid. Eerste minuut liep ie heel voorzichtig in het water. Niet te diep, langzaam en pootjes hoog optillen. Ralph gooide een balletje weg...En Enzo zet 't 'm toch op een lopen!! Hij scheurde zo de bal voorbij en bleef maar racen door het water. Springen, happen, dollen, gek doen. Eén groot feest. We hebben 'm uiteindelijk, na hard lachen, maar weer aan de riem gedaan en meegenomen. Anders had ie nu nog in het water gezeten, haha! Hij vond het echt prachtig. Helemaal door het dolle heen. De eerste zonnige dag in het weekend gaan we lekker weer. Heb er van genoten om hem zo in de weer te zien. Dit was echt helemaal zijn ding. Ik heb helaas geen foto's, maar de volgende keer gaat de camera echt mee. Echt een leuk gezicht.
 
Zaterdag zijn we weer op cursus geweest.. Eindelijk! Het was echt behoorlijk warm, dus al gauw hing zijn tong uit zijn bek en voelde zijn vacht loeiheet aan. Maar hij deed het echt goed. Hij trekt niet, krijg zijn aandacht goed en tijdens het in een kring bij me roepen ging perfect. Hij kwam netjes voor en ging gelijk zitten. We mochten uit de groep (zij gingen verder met "hier" oefenen) en mochten "af" gaan leren. Met 2 gebaren lag hij plat. Dat hadden we natuurlijk al geoefend. Toen hebben we "blijf" nog maar even laten zien aan de trainster. Ook dat ging hartstikke goed. Met andere hondjes gaat ook goed. Zijn haar gaat al minder omhoog en hij benadert ze gewoon. Hij wordt iets minder voorzichtig, maar dat hangt natuurlijk ook van de hond af. Kan me er wel iets bij voorstellen.. een oogje missen is niet niks. Hij heeft in ieder geval weer lekker gespeeld. Dominantie-oefeningen gaan we nu ook weer vrolijk verder mee. Hij kijkt me raar aan als ik over hem heen ga staan. En legt dan zijn kop maar weer neer; je kijkt maar wat je doet. Ik hoor het hem nog net niet zeggen :-) Volgende week gaan we weer. Moet zeggen dat deze cursus me echt goed bevalt. Eerst even spelen (dan is de meeste nieuwsgierigheid bij Enzo er al wel af) en daarna aan de gang. Na een half uurtje mogen ze lekker weer even spelen. Hoop dat ie zo leert dat niet alle hondjes hem gelijk grijpen. Nu wachten op de nazomer. Kunnen we eindelijk beginnen aan de "echte wandelingen". Maar eerst even lekker een week naar de Ardennen en van de zomer ook weer 3,5 week weg met z'n drietjes. Wat is het toch heerlijk om zo'n beestje in huis te hebben :-)
 
Tot van de week weer. Is het goed als ik dinsdag weer wat bot-mixen meeneem? Zijn er alweer doorheen.
 
Gr.,
Eline
 

Enzo komt elke week al een paar dagen bij ons en dit keer is hij er een weekendje en stond hem een aangename verrassing te wachten. Zijn broer Ayden en zus Serdja zijn ook aan het logeren. Wat een feest, vooral met Ayden is hij heel druk aan het spelen en Serdja krijgt tussen door een kusje en probeert hij in te halen als ze aan het sprinten gaat. Enzo zal er voor tekenen als ze er allebei altijd zijn als hij komt;-)

Deze foto is helaas niet scherp, maar we wilden hem toch even delen...
I am the boss!

Of toch niet?

Aanvallen!

Zo ff snel tussen door een kuil gegraven daar is die zandbak tenslotte voor.

Even bij tanken met z'n drieën, wat hebben wij een dorst zeg.

Gebroederlijk delen;-)

En dan zal ik nog heel even stil staan voor een foto, omdat jullie dat zo graag willen.

Op zondag werd het familie feestje voor Enzo nog groter. Half broer Biker en half zus Benga die kon hij natuurlijk al dus daar heeft hij niet echt naar om gekeken, dat bewaard hij vast voor als iedereen weer weg is.

Broer Bonk was ook niet zo interessant die gaat toch zijn eigen gang. Maar zusje Zita daar moeten we hard achteraan rennen. Samen met Serdja was hij niet zo'n hele lieve broer tegenover haar stoer dat hij zich voelde.

En even een rust pauze, maar kijk dat koppie hij is nog lang niet klaar wat een feest is dit zeg.

Samen met Serdja toekijken, inmiddels is iedereen weer naar huis Enzo blijft tot dinsdag we hebben zo het vermoeden dat hij morgen erg rustig is even bijkomen van een weekendje familie.

Enzo is gister naar de dierenarts geweest voor een prikkie. Hij is al lekker aan 't wisselen. Onderin zie je zijn echt "oude" honden tanden. (En volgens mij schuiven die tanden over zijn bovenste tanden heen...das goed toch?) En de dierenarts zei dat er al veel gele tandjes bij zitten, dus die vallen er binnenkort ook uit. Hij was toch weer gegroeid en weegt nu zo'n 20,8 kilo. Hij heeft misschien een klein achterstandje doordat hij zijn energie in februari nodig had voor zijn herstel ipv groei.
 
Wij gaan van 16 mei t/m 23 mei lekker met z'n 3tjes naar de Ardennen. Een klein knus huis met een mega-lap grond er omheen. Dus we gaan daar lekker wandelingetjes maken en 's avonds heerlijk eten en met een boek op de bank warm worden van de open haard. Ben benieuwd wat het mannetje er van vindt, maar denk dat ie er wel van zal genieten, haha! Maar in die week komt ie dus niet bij jullie logeren.
 
Heb Enzo gister toch een parmaham bot gegeven. Moest en zou uitproberen hoe hij daar nu op reageerde. Hij deed NIKS! Was dus toch de hele situatie denk ik. Maar heb gister zo stoer gemaild dat ie geen ongelukjes meer had...door dat parmaham bot heeft ie kennelijk ontzettend veel gedronken. Aangezien Ralph en ik niet van elkaar wisten dat we allebei de drinkbak aan het vullen waren, heeft ie echt een slok op...en ongelukjes gehad. Bij de voordeur op de mat...bij de kamerdeur naar de hal toe (die dicht zat) en vannacht heeft ie me gewekt.. Haha, goed hè? Voorlopig opletten zodra we een parmahambot geven. Je wil echt niet weten wat voor plasjes het waren.. Geen kleine druppeltjes, maar plasjes van 5 minuten lang! Heerlijk gedweild dus. Maar goed, na deze geweldige periode zonder dweilen, kan ik er nog wel om lachen. Blijft natuurlijk nog steeds een puppy van 4 maanden. Hij was al zo druk aan 't piepen, ronddraaien...dus we hadden de hint eerder moeten begrijpen. Stomme baasjes ook ;-)
 
Maar goed, ik kom hem nu maar weer gauw ophalen. 't Zit er weer op vandaag. Vrijdag mag ie weer lekker mee naar m'n werk...zonder parmaham bot :-)
 
Gr Eline
 

Met Enzo gaat het goed. HIj is vrijdagmiddag meegegaan naar mijn werk. Heeft ie lekker rustig liggen pitten en wat liggen kluiven op zijn bot. Hij deed het echt geweldig!! Vreemde mensen waren geen probleem. Zaterdag is ie mee geweest naar de ouders van Ralph. Daar was veel visite, maar ook daar deed ie het echt goed. Ze wonen in Zeeland, dus we zijn ook nog even op het stand geweest. Vond ie leuk! Lekker met zijn neus in het zand en lekker rennen.
We gaan binnenkort het "ongelukjes" tapijt maar weg halen, want die heeft hij echt al weken niet meer gehad. Zijn behoefte heeft ie eigenlijk vanaf het begin al niet binnen gedaan en de plasjes gaan ook al lang goed. Denk dat de bench daar zo verschrikkelijk goed bij geholpen heeft. Ik denk dat hij zo goed als zindelijk is. Vanmiddag zijn we op visite geweest en dat liep nogal uit. Hij heeft netjes 5 uurtjes alleen gezeten, zonder gemier. Eten doet ie nog steeds af en toe. Hij eet bij ons echt lang niet altijd zijn bak leeg. We halen 'm dan maar weg, maar ook de maaltijd daarna, neemt ie soms maar een paar hapjes. Ik heb geen idee waar het nu aan ligt. Maar hoop dat dat snel weer goed komt. Maar goed, beter iets te dun dan te dik.
Verder is het echt zo'n heerlijke kroel en een heerlijk ventje. We zijn nog steeds erg blij met hem!
Ik stuur je gelijk nog maar een paar fotootjes.
Gr Eline

Dit was 24 februari. Met het litteken nog zichtbaar.

Dit was 3 maart. Hier is het al bijna helemaal dicht.

Ik pakte een stokje op en meneer werd een klein beetje dol. Heb de stok maar gauw weggegooid voordat ie nog meer ging springen :-)

Raar konijntje..bleef maar rondjes om ons heen rennen ;-)

Stoer ventje

"Ik kan lekker wel met mijn tong mijn neus aantikken"

Ons vloerkleedje :-)

Enzo knipoogt alleen nog maar en het staat hem goed ;-)

We gaan zaterdag om 13.00u trainen in Gorinchem. Ben heel benieuwd. Zitten nu nog echt bij de puppies.
Ik heb gebeld met het Dierenasiel om ons op te geven. Ik noemde op dat ik een CC'tje heb met 1 oog. En heel toevallig had de mevrouw die ik sprak het verhaal gelezen op internet, haha! Jullie website dus! Ze is misschien op zoek naar een Corsootje, dus was informatie bij elkaar aan het zoeken op internet. Heb jullie als fokker zijnde enorm geprezen en gezegd dat jullie van het begin tot het eind betrokken zijn. Zelfs nadat alle puppies weg gaan.
 
Ik ben vandaag aan het oefenen geweest. Buiten iets minder, want ik buk iets en m'n kaak ontploft van de pijn.
Dus we zijn nu voornamelijk binnen even aan het oefenen geweest. Ik ga rustig zitten (met een pak ijs op mijn kaak...Enzo kijkt me nu weleens raar aan ;-) en ben nu bezig met commanda's geven als gebaar. Reageert ie erg goed op. Hij wil zo graag leren! Zit, af, blijf, sta, los, hier, vrij, bench, vooruit, terug, zoek...hij deed het vandaag weer allemaal perfect. En alles beloning een leuk spelletje apporteren (kan ik ook gewoon rustig bij blijven zitten nu). Ik heb nog nooit een pup meegemaakt die dit zo goed doet...en uit zichzelf. Ben benieuwd of ie het zaterdag ook weer netjes wil laten zien tussen alle puppies.
 
Heb je weer wat foto's doorgestuurd. Je mag weer kiezen ;-) We hebben er zo verschrikkelijk veel, dus de keuze was voor mij ook al erg moeilijk!
 
Succes verder met Bount, hoop dat alles nog goed gaat. En uiteraard ook met de rest van de hondjes. Begreep dat Melanie echt een beetje uit de hoogte doet tegenover Enzo, hahaha! Had ik graag willen zien.
 
Tot dinsdag /  mails!
 
Gr Eline

We hebben weer een paadje uitgekozen in de polder. Aangezien we vaak moesten wachten op Ralph (hij heeft echt OVERAL foto's van gemaakt, haha) zochten Enzo en ik een rustig plekje op om samen te zitten in de zon.

Zijn oren beginnen steeds meer te hangen, maar hier zie je ze nog mooi naar voren hangen.

En weer moesten we wachten op Ralph.. :-)

Gister bij de dierenarts geweest. De wond is netjes dicht en de kap mag af. Wederom werden de dierenartsen weer belachelijk vrolijk begroet. Wat een grappig beestje is het ook.
 
Heb je net weer wat fotootjes doorgestuurd...en euh..sorry, het zijn er weer belachelijk veel! Kan weer zo van hem genieten met die kap af. We kroelen ons suf, haha!
Van de dierenarts mocht ie eindelijk ook weer rennen, dollen en gek doen. En daar hebben we met dit mooie weer gelijk gebruik van gemaakt. Hij was aan het rennen, dollen, springen, racen..Was echt heerlijk om weer te zien!!
 
Maandag gaan we weer naar de dierenarts toe. Dan mag Enzootje eindelijk zijn enting en ontworming. Hij eet inmiddels weer beter. Zal inderdaad wel zo zijn dat ie zich even niet zo lekker voelde. Hij was ook niet zo veel aangekomen en woog nu 15,8 kilo.
 
Ik ga weer even kroelen. Tot dinsdag! Ik ben er rond een uurtje of 8.
 
Gr Eline

Sinds gisteravond mag het mannetje weer zonder kap rondrennen.

Dus we zijn vandaag ook gelijk lekker gaan wandelen, want we hoeven ons niet meer in te houden :-)

En een energie dat ie had!

Springen naar takjes, stokjes, alles wat bewoog..

Knap konijn.. ;-)

Razend snel

Wederom aan 't rennen

Genieten van de zon en elkaar..

Ik heb vandaag een bal met een verstelbaar gat gekocht, waar snoepjes in kunnen. Enzo voetbalt nu dus in de gang. Heb voor morgen een Kong gevuld met worst van lam en rijst (had toevallig nog zo'n staaf liggen voor 'm). Maar met het voetballen is ie dus al druk in de weer. Hij verveelt zich in ieder geval niet en maakt nu lekker veel herrie :-)

Vandaag voor het eerst alleen. Hij was niet aan het hijgen, piepen of erg druk. Volgens mij is het helemaal goed gegaan Ik denk er overigens echt over om te stoppen met cursus op dinsdagvond. Ik breng Enzo ten eerste veel liever op dinsdag, woensdag en donderdag naar jullie. Dan zitten de dagen van het alleen zijn niet aan elkaar. Bovendien is dinsdag echt lastig. Echt een race tegen de tijd. Bovendien heb ik eerder de cursussen gezien in Gorinchem waar de pups eerst lekker los mogen spelen, dan gaan trainen en hierna weer mogen trainen. Dus niet eerst een theorieles van Klazien waar ik niks van kan verstaan aangezien Enzo constant aan het uitdagen is met geluid en ik hem niet mag corrigeren. En de volgende les bij een vraag geen idee heb waar ze het over heeft, haha! Ik ga dus kijken of ik volgende week zaterdagmiddag gewoon lekker rustig kan en mag gaan trainen. Jullie zien Enzo straks toch 3 dagen per week opgroeien bij jullie thuis. We hebben ons trouwens al opgegeven voor 10 mei. Lijkt me erg leuk om allemaal CC'tjes bij elkaar te zien!
 
Ik neem morgen nog even contact op nadat ik bij de dierenarts ben geweest. Ben heel benieuwd hoe het gaat. Enzo reageert iets angstiger op brommers, fietsers enz. Alleen alles wat van achteren nadert. Denk dat het dus veel te maken heeft met zijn zicht. Die kap werkt nu natuurlijk ook niet mee. Maar de dierenarts gaat me morgen advies geven. Die mensen zijn zo verschrikkelijk behulpzaam en vriendelijk, heerlijk gewoon.
 

Het gaat nog steeds wel goed met Enzo.
 
De gaatjes van de tanden op zijn kop zijn al bijna helemaal dicht en de wond van de operatie ziet er netjes uit. Ik hoop dat de dierenartsen dinsdag de hechtingen er dus uit halen. En zoals je vrijdag al gezien hebt, hij krijgt zijn rimpels weer helemaal terug :-)
 
Verder begon Enzo binnen behoorlijk druk te zijn. De dierenarts heeft me gezegd dat we hem rustig moeten houden en voorzichtig moeten zijn met zijn oog. Lekker makkelijk met zo'n druk beestje aan de lijn. En ook binnen scheurt ie soms door het huis...en tja..hij kan niet altijd inschatten hoe breed hij is.. Aangezien we hem echt veel en veel te druk vonden binnenshuis, hebben we hem vandaag meegenomen naar een weiland in de polder. Daar hebben we hem losgelaten. En jahoor, alle energie kwam er uit. Heerlijk rennen en dollen in het gras en in het zonnetje. Heb er echt van genoten om hem zo te zien!! Na een kwartiertje of 3 weer mee naar huis. Meneer is nu nog steeds niet moe. Ik weet dat de dierenarts heeft gezegd dat ie zijn gemak moet houden, maar heb liever dat het ventje buiten even rent en daar alle ruimte heeft, dan dat ie in huis overal tegen aan rent met het risico zijn "oog" te stoten. Maar het was echt geweldig om te zijn. Een stuk voor ons eind rennen, dan ineens liggen (en soms per ongeluk doorrollen door de vaart) en ons aankijken. Zodra we dichtbij kwamen rende hij weer verder. En zo hebben we een poosje gewandeld.
 
Ik neem dinsdag wel even contact op over woensdag. En zal je gelijk even op de hoogte brengen van Enzo's nieuwe avonturen bij de dierenarts.
Ben heel benieuwd hoe het mannetje het morgen doet. Hij is zaterdag een uurtje of 3 alleen gebleven en dat is goed gegaan. Morgen is hij maximaal 3,5u alleen, dus denk dat alles goed komt. Overigens slaapt het mannetje heerlijk met ons mee. 23.00u gaat ie naar bed en na 07.00u gaan we er zelf maar uit om hem te laten plassen. In het weekend wil ie ook nog weleens uitslapen. Heerlijk dus :-) Na zijn laatste wandeling (waar hij negen van de tien keer echt geen zin in heeft) loopt ie zelf al zijn bench in en gaat ie liggen. Hij weet het dus al precies. Overigens isEnzo ook een pup waar veel geluid uit komt. Hij kan ook behoorlijk blaffen tijdens het uitdagen van andere honden en praat tegen ons ook nog wel eens. Hij wil ook weleens brommen als ie iets niet leuk vindt. Hij heeft net trouwens de Page-reclame nagedaan. Alleen dan met een rol keukenpapier...ondeugd! Ach, zolang het daar bij blijft ;-)
 
Dikke kus van Enzootje en ook wel van ons; zijn erg blij geweest met al je mailtjes de laatste week. Heeft ons er toch stiekem ook wel even doorheen getrokken!! Bedankt!! Wij komen er wel weer met z'n 3-tjes :-)
 

Het is niet helemaal de goede volgorde, maar kwam nog wat fotootjes van Enzootje 2 dagen voordat hij gegrepen werd. Vond ze zo lief...dus dacht..ik stuur er maar weer even een paar door :-)

Dit is weer de periode met 1 oogje.
Hier zijn de "druk" hechtingen nog niet verwijderd.

Dit is een foto na het verwijderen van de "druk" hechting. Zoals je ziet, is die rare rol vel rustig aan het wegtrekken.

Een onscherpe foto, maar zoals je ziet wil het ventje nog graag spelen :-)

Wat lief dat iedereen een berichtje achterlaat. Mocht je dit weer op de website plaatsen: allemaal heel erg bedankt voor jullie berichtjes, mailtjes, telefoontjes e.d.!!
 
De koorts is wat gedaald. Dus dat gaat goed. Gister weer op bezoek bij de dierenarts. Hij weegt 14 kilo en blijft dus nog lekker groeien. Zijn "druk" hechtingen zijn verwijderd. Daar knapt ie al wat van op. Zijn dik rolletje vel begint al netjes weg te trekken. Hechtingen verwijderen vond ie niet leuk..hij moest er van poepen.. Maar natuurlijk loopt meneer wel weer kwispelend de deur uit..Raar ventje hoor, haha! De dierenarts merkte nog wel op dat zijn ene rib gedraaid is. Misschien dat ie klem had gezeten met de geboorte. Zodra hij in een bepaalde houding ligt of staat zie je zijn achterste rib uitsteken. Maar dit levert gelukkig geen complicaties op. We geven vanaf vandaag Enzo zelf zijn pijnstillers. Geen spuiten meer dus. 's Ochtends krijgt ie nu dus een pijnstiller, een antibiotica en nog een antibiotica. En we blijven dus zelf het mannetje temperaturen. Vrijdag ga ik weer naar de dierenarts. Even controle voor het weekend. En dan mogen waarschijnlijk volgende week dinsdag alle hechtingen er uit! Ik hoop zo dat die ellendige kap ook gelijk af mag... Puppycursus stel ik dan weer een week uit. Ik wil toch voorzichtig zijn en niet gelijk een teer huidje rond de hechtingen open laten trekken door een andere pup tijdens het spelen :-) We moeten hem nu ook nog rustig houden. Mogen maar kleine wandelingetjes maken en spelen moeten we erg rustig aan doen. Vooral met schudden moeten we het mak doen. Dus de meeste speeltjes zijn verdwenen. Behalve zijn blauwe knuffel, bal en handdoek. Dit zijn z'n favorietjes! Ik heb vorige week zaterdag, ik denk dat ik in de winkel stond terwijl Enzo thuis werd aangevallen, echt een hele hoop nieuwe speeltje gekocht. We wisselen altijd af namelijk. Daar zat een grote, blauwe bal bij. Die heb ik gisteravond even neergelegd. Hij zakt door zijn voorpoten, begint te blaffen en gaat daarna liggen en de bal aanstaren.. Daarna weer opnieuw; poot op de bal, terugdeinzen en uitdagen en plat op de grond liggen. En met die kap op, ziet het er erg grappig uit. Buiten zie je ook alleen een witte kap heen en weer schudden in het donker. Ik noem hem buiten dan ook lampie ;-)
Gr Eline

 

Het gaat goed met Enzo. Gister kwam ik thuis, toen was de zwelling op zijn neus weggetrokken en had ie ineens aan de zijkant een dikke zwelling zitten. Hij had een heel raar koppie. Maar ik werd uitermate vrolijk begroet. Hij wilde 's avonds met me spelen. Klom bij me op schoot, pakte zijn handdoekje en ging schudden. Echt pijn heeft ie dus niet meer. Hij heeft trots met zijn nieuwe knuffel rondgelopen, heeft zijn kluifbot te pakken gehad en liep ook al weer vrolijk rond met z'n flos. Zijn nieuwe bal vindt ie prachtig. Die stuitert een beetje. Vanochtend was de ergste zwelling weg. Ik hoop dat alles nu weg begint te trekken. Vanochtend was het namelijk ineens weer echt Enzo :-) Viel me ook op dat ie ineens weer een stuk hoger op zijn poten stond. Hij groeit nog steeds als kool!
 
De dierenarts werd ook weer uitermate vrolijk begroet. Enzo doet alleen plasje bij jullie en nu ook bij de dierenarts. Hij was erg vrolijk en kwispelt alles bij elkaar. Er zat een hond bij de dierenarts te wachten. Deze hond werd uiteraard weer even uitgedaagd. Want meneer wil toch ook best wel graag weer spelen.. Zijn hechtingen zijn er niet uitgehaald. Hij heeft alleen een spuitje gehad, hij had nog steeds een temperatuur van 39,3. Vanmiddag gaat Ralph weer naar de dierenarts. Dan mogen de "druk" hechtingen bij Enzo eruit en is die rare rol op zijn koppie hopelijk ook verdwenen en ziet ie er weer hopelijk weer iets beter uit. Hij begint te wennen aan de kap. Alleen met krabben is zo'n ding natuurlijk niet leuk. We helpen hem dus door een aantal keer per dag heerlijk zijn oortjes te krabbelen. Je kan aan hem zien dat ie daar echt van geniet :-)
 
Vanochtend was ie vrolijk en opgewekt. Kwam lekker tussen ons in zitten op de bank. Hij komt nu echt lekker rustig tegen ons aan liggen. Mannetje stapt nu met meer gemak de bank op. Marieke heeft misschien donderdag nog even tijd voor een bakkie met ons. Dan ie kan ie gelijk goedzak Diezel weer zien. Alleen dit keer helaas zonder dat gekke spelen van ze.
 
Vannacht in de bench ging het alleen wel goed. Hij heeft (begreep ik van Ralph, want ik was in diepe diepe slaap) een paar keer gepiept. We moeten wel weer beginnen met het trainen van alleen zijn. Hij is erg onrustig als ie alleen is. Hoop dat we hem snel weer kunnen laten wennen. Deze week trainen we er dus weer hard op. Verder kent ie zijn commando's nog ;-) Met buiten wandelen wil ie weleens gaan zitten...en dan ook blijven zitten totdat we omkeren. Maar dat doen we uiteraard niet. Proberen hem rustig mee te krijgen. Maar met die kap op zijn kop moeten we toch voorzichtig zijn. Die zit natuurlijk vast aan zijn riempje.
 
Al met al denk ik dat ie er geen gekke dingen aan overhoudt. Ik kan het nu moeilijk voorspellen, maar aangezien hij alweer zo vrolijk rondhuppelt denk ik dat het allemaal wel losloopt. Hij heeft wel weer wat nieuws verzonnen. Na het poepen, graaft ie...Tis toch ook echt een ventje met een karaktertje hoor. Ik had me in ieder geval geen betere hond kunnen wensen!
 
Ik probeer je vanavond (ik hol nu echt even overal achteraan..) nog even te mailen over de dierenarts en zijn hopelijk dan verwijderde hechtingen. Nog 1,5 week en zijn kap mag alweer af en de andere hechtingen mogen er dan weer uit. Dan kunnen we weer heerlijk met hem kroelen en druk met hem spelen :-)

Gr Eine
 

Ik krijg veel mailtjes en vragen over Enzo. Er zijn veel mensen die jullie website lezen namelijk :-) Hier nog even kort het verhaal:
 
Enzo kwam (loslopend) 4 andere honden (ook los) tegen en 4 baasjes. Ze liepen langs elkaar, Enzo staart tussen zijn pootjes en gewoon weer verder. Helaas liep er een hond tussen die Enzo zonder enige aanleiding in zijn rug greep. Enzo ging gelijk op zijn rug. Helaas ging de andere hond weer in de aanval en greep Enzo weer. Nadat de hond er werd afgetrokken, gilde Enzo het uit en rende weg. Ralph er achteraan. Hij zat binnen in de flat, bibberend in een hoekje. Ralph zag gelijk dat het mis was, gezien het beestje z'n oog niet meer zichtbaar was. Hierna naar de dierenarts, waar al gauw duidelijk werd dat het oog niet meer te redden was. Het was dus geen speelactie van Enzo, of uitdagen, of een correctie van die andere hond. Hij vloog hem zonder reden aan.
Ralph heeft volgehouden dat het een Engelse Bulldog was. Wat mij erg vreemd leek. Heb hem een aantal keer gevraagd of het geen Stafford was. Volgens Ralph niet. Toevallig komen we net een meisje tegen dat er gister tussenliep met haar hond. Ze vertelde dat die Stafford er anders nooit bij is...Heb nog een keer aan haar gevraagd welk ras het was.. Het was dus een Engelse Stafford. Nu is het verhaal ook duidelijk dat de eigenaresse begon over zijn stamboom en over het volgen van meerdere cursussen, omdat ze wel wist wat voor "soort" hond het was. We hebben begrepen dat zij enorm geschrokken is en ze inmiddels ook doorheeft dat ze haar hond nu niet meer kan vertrouwen op die manier. Hoop dat ze hem in ieder geval NOOIT meer overal los laat lopen en dat ie nooit meer zomaar een kleintje pakt.
 
We hebben net toch nog even de dierenarts gebeld. Zijn zwelling neemt toe. Het lijkt wel een sharpei zo. We mochten gelijk langskomen. Ik moet zeggen dat ik echt zo blij zijn dat ze daar zo aardig en behulpzaam zijn. Geen probleem om te bellen tussendoor met vragen (wanter schieten je ineens allemaal vragen te binnen, uiteraard nadat je op bezoek bent geweest). En mochten we echt ongerust zijn, mogen we altijd langskomen. Hij heeft een extra spuitje gehad. Zijn temperatuur was nu 39.3. Dus geen reden om ons echt zorgen te maken. Ze heeft zijn wang laten zien. Deze was aan de binnenkort ook helemaal rood. Dat het mannetje zich zo goed gedraagt verbaasd me echt!! Hij liep kwispelend bij de dierenarts naar binnen en begroette haar weer vriendelijk. De kakatoe (die loopt daar rond over de grond) vond ie interessant en uiteraard werd ie met geblaf en gekwispel uitgedaagd. Volgens mij was de dierenarts ook verbaasd. Hij moest zich toch echt nog even rustig houden. Gelijk even op de weegschaal. Ik dacht dat ie wel wat minder zou wegen. Hij weegt nu 13,6 incl kap. Vrijdag woog ie nog 13 kilo. Dus echt afgevallen is ie gelukkig niet. Morgen de "drukkende" hechtingen er uit en dan nog 1,5 week met hechtingen en kap. We zijn vandaag 3 honden tegen gekomen. Enzo begroette ze al kwispelend. En om een blaffende hond liep ie gewoon heen, zonder zijn staart tussen de poten te doen of te vluchten. Wat een held! Ik blijf me over hem verbazen. Ik hoop dat de zwelling niet nog meer toeneemt (wat dat kan de komende dagen nog) en dat er geen infecties e.d. optreden. En dat het mannetje er verder geen raar gedraag aan overhoudt. Maar vooralsnog gedraagt ie zich al een hele vriendelijke vent en een enorme bikkel ;-)
Hopen dat ie vannacht wel weer een beetje slaapt. Hij is vanmiddag bijna de hele middag diep in slaap geweest. Het piepen neemt af. Hij vertelt ons alleen af en toe nog even wat ie allemaal wel niet heeft meegemaakt. Puppycursus slaan we dinsdag even over. Er zijn net teveel honden nu. En het is dan ook pas 3 dagen geleden en heb liever dat de wond al meer genezen is voordat we echt weer gek kunnen gaan doen.
Ik stuur je snel weer een fotootje door van ons "sharpeitje". Het ziet er naar uit, maar zodra je Enzo er bij ziet kwispelen en enthousiast ziet doen, zie je die nare wond al helemaal niet meer. We gaan er voor zorgen dat het mannetje weer zo snel mogelijk de oude is de komende dagen/weken. Hou je uiteraard op de hoogte :-)
Gr Eline
 

Gisteren kreeg ik een heel verdrietig telefoontje van Eline. Enzo is aangevallen daar een volwassen hond terwijl hij zich aan hem onderwierp. Hij heeft hem zo hard te pakken gehad dat heel zijn oogje geperforeerd was en die is gisteren nog verwijderd;-(. Gisteravond heeft Eline deze mailtjes nog gestuurd. En vandaag heb ik haar nog even aan de telefoon gehad, het gaat gelukkig al weer stukken beter met Enzo hij is vrolijk, eet goed en is al vrolijk naar buiten geweest. Ralph en Eline via deze weg nogmaals heel veel sterkte en we duimen heel hard mee dat hij zo snel op blijft knappen en er verder niets aan overhoudt. Uit alles blijkt dat hij met zijn vrolijke karaktertje zich er moedig doorheen slaat!
 

We zijn net toch nog maar met Enzo naar de dierenarts geweest. Hij heeft een extra pijnstillertje gehad. Waarschijnlijk meer voor ons idee, dan voor Enzo. Hij voelde dit keer namelijk de prik en reageerde er op. Daar was de dierenarts blij mee. Schijnt dat ie totaal geen reactie gaf op de prik van de narcose, vanwege de pijn bij zijn oog. Toen we binnen kwamen mocht ie op de tafel. De dierenarts ging voor 'm zitten en meneer kwispelde. Hij gaf haar zelfs likjes. Wat een held is het toch ook! Ze vond hem er erg goed uit zien. Hij heeft zelfstandig wat gedronken en stond voor z'n etensbak te snuffelen. Hij heeft van de dierenarts dan ook een paar koekies gehad en die gingen er goed in (Enzo en eten ;-). De zwelling valt reuze mee. Nu er wel opletten of meneer zijn huidje niet te veel op rekt en strak komt te staan. Hij groeit natuurlijk ook nog hard nu. Maar aangezien meneer voldoende vel heeft, gaat dit waarschijnlijk wel goed. Er is me nog netjes uitgelegd wat er vandaag allemaal gebeurd is. Was een hele moeilijke operatie, want ze konden lastig bij zijn oog komen. Er zat een behoorlijke bloeding bij zijn oog en daar moesten ze doorheen. De tand is er onder (vlak onder zijn oog) ingegaan (je ziet een wondje) en de bovenste tanden hebben hem bovenop z'n koppie geraakt. Daar is het nog iets gezwollen, maar ook dat ziet er goed uit. Ben zo blij dat die hond hem niet ietsies schever te pakken heeft genomen. Had ie straks helemaal geen ogen meer. We hebben dus mazzel gehad. De dierenarts was positief. Beschreef de Cane Corso als bikkel. En dat is het kleine mannetje wel. Hij praat alleen net zoveel als mama Bount, haha!
Al met al ziet het er goed uit. En dat gekwispel van hem zorgt er voor dat wij er een goed gevoel bij hebben. Nu weer in aanraking komen met andere honden. Ben benieuwd. Heb toch stiekem het idee dat ie toch wel weer rustig kwispelend op een hond afstapt.. We zullen zien! Laat het je uiteraard weer weten.
Nu eerst allemaal rustig slapen, want poeh poeh, wat een zware drukke rotdag.. Morgen weer fris en fit op!
Gr Eline
 

Heb je net maar een fotootje door gestuurd van het ventje. Zoals je kunt zien valt de zwelling wel mee. Kan wel janken als ik er naar kijk.. Arme beestje.. Erg fijn dat de dierenarts me nog even vertelde dat ie enorm veel pijn heeft gehad..zucht..
Hij kwam net weer godezijdank kwispelend op me af. Hij is nog flauw van de narcose, maar staat alweer iets steviger op zijn pootjes.
Ik kan het helaas niet zo goed hebben dat een volwassen hond een pup grijpt die notabene op zijn rug ligt.. Maar probeer er maar even niet meer aan te denken. Er lopen helaas "foute" honden rond. Het blijven dieren.. Zo zie je maar weer dat socialisatie e.d. zo belangrijk zijn!! Maandag gaan we weer naar de dierenarts en neem ik contact op met een gedragstherapeut om even te vragen of zij nog tips voor ons heeft. Ik hoop zo dat hij er geen tik aan over hoofd en het geen angstig hondje wordt, want het ging zo verschrikkelijk goed. Dat hij tijdens zo'n ernome pijn nog kwispelt naar de dierenarts die op hem afkomt, zegt me al weer genoeg. Het is een tophond en echt een enorme schat!! Nu helaas met een oog minder. Maar het blijft toch ons lekkere knappe ventje. Zoals je al zei; het zit kennelijk in de familie..
Ik ga nu gauw wat eten en drinken. Geloof dat wij er inmiddels, net als Enzootje, behoorlijk doorheen zitten. De ergste schrik is er inmiddels vanaf en de tranen zijn inmiddels ook weer weg. We gaan ons nu net zo gedragen als Enzootje: stoer en dapper!
Ik hou je uiteraard op de hoogte!
Gr Eline

Alles gaat nog goed met Enzo. Hij heeft alleen vannacht overgegeven...en er zat een steentje bij die hij vanochtend heel vrolijk meenam uit de bench. Geloof niet dat ie er iets van heeft geleerd, dus extra opletten geblazen voordat ie straks een kei vast in zijn maag heeft zitten. Plassen gaat nog steeds goed. Kan niks aan 't mannetje merken, hoewel het zindelijk zijn iets achteruit gaat. Maar dat komt wel weer goed. Over zindelijk gesproken. Enzo was gister om half 6 uit geweest en om 8 uur na mijn avondeten ging ik nog even een rondje met 'm. 's Avonds plast ie toch nog best veel. Ik trok net mijn schoenen aan, toen ik zag dat Enzo naast me stond te plassen...met z'n poot omhoog! Hij pieste bijna over de muur heen! Ik begreep van Ralph dat ie dat 's middags buiten ook had gedaan, tegen een hekje aan. Vond het eerlijk wel een grappig gezicht en heb flink geprobeerd om m'n lach in te houden, want het zag er toch maar raar uit..Hoop net dat ie denkt dat ie zo de hele kamer onder moet sproeien. Maar gelukkig weet ie zelf nog wel dat het eigenlijk niet hoort en zijn het echt ongelukjes. Denk dat het ook nog steeds iets met de blaasontsteking te maken heeft.
Enzo zit nu ook steeds vaker alleen. We moeten het 'm nu natuurlijk echt goed leren. Omdat ik wilde weten hoe hij het alleen doet, heeft Ralph de filmcamera vorige keer op zijn bench gezet. Hij slaapt zo'n 3 kwartier, wordt even wakker en piept dan eventjes en gaat daarna weer verder slapen. Ben erg blij dat ie de boel niet afbreekt en achter elkaar blijft janken. Volgende week gaat ook het "echte" leven voor Enzo van start. Ben benieuwd hoe het gaat.
Gr Eline
 

Het gaat hartstikke goed met Enzo. Hij is lekker druk. Gister bij mijn ouders geweest, waar hij druk is bezig geweest met de rottweiler en dog. Hoewel die dog echt hard voor hem weg rent. Echt geen gezicht. Hij sprong zelfs over de bank heen omdat Enzo te dichtbij kwam. Zoals ik het kan zien heeft hij er totaal geen last van. Hij is erg opgewekt en lekker druk, dus aan zijn gedrag merk je helemaal niks. Maar goed, de pijnstiller is inmiddels uitgewerkt en spuit antibiotica ook. Dus nu hopen dat het met de pillenkuur goed blijft gaan. Hij plast gewoon grote plassen en de kleur is niet rood meer.
Gister hebben we weer heel veel oefeningen gedaan. Zit gaat perfect (doet ie vaak al uit zichzelf met het om en af doen van de riem, wachten bij de lift etc.), bij het woord bench loopt ie netjes zijn bench in en gaat daar zitten en "af" en "sta" gaan ook wel goed. Die laatste 2 nog wel echt met koekje. En "hier" gaat trouwens ook erg goed. Zelfs als ie druk is met andere hondjes wil hij luisteren. Ik hoop dat ie het zo blijft doen, haha!
Tot morgen in ieder geval (mocht de kuur ook aanslaan).
Gr Eline
 

We zijn weer druk geweest met het mannetje.
Gister hebben we bij vrienden gegeten. Alles ging hartstikke goed. Katten vond ie interessant, maar bleef er toch wel een beetje bij uit de beurt en af en toe werd er natuurlijk ook weer blaffend uitgedaagd. Mensen in het begin een klein beetje afstand, maar al gauw druk aan het spelen. Het viel me op dat hij daar best wel wat dronk, 2 plasjes (of 3?) binnen heeft gedaan en na het plassen ook buiten nog een plasje deed. Een uurtje of 1 in de bench om lekker verder te slapen en wij ook lekker naar bed. Om een uur of half 3 hoorde ik hem wat janken, maar ik heb dat genegeerd. Ookal vond ik het wel wat vreemd dat ie geluid maakte, want dat doet ie verder niet. Om 04.00 werden we allebei wakker. Weer gepiep. Even gewacht tot hij klaar was en toen allebei maar uit bed, omdat we het toch vreemd vonden. Ralph heeft 'm mee naar buiten genomen en ik heb de bench gecontroleerd. Deze was nat. Goed...hij had veel gedronken, dus dan plas je ook meer. Ik alles droog gemaakt (ook maar met de fohn...maar hier zijn gelukkig geen foto's van) en om 05.00u weer naar bed nadat Enzo buiten netjes geplast en gepoept had. Om 08.30u weer piepen. Ik weer m'n bed uit. Enzo de bench uit, eventjes gekroeld en toen weer gevoeld dat de bench nat was. Ik hem toch maar even op het balkon gezet om te kijken of ie nog snel weer iets moest doen. Niet dus. Enzo weer naar binnen, even kroelen en ineens een heel klein plasje. Dit keer op de lichte vloer. En zijn plas was rood. Spoednummer van de kliniek gebeld. We zaten een uur later bij de dierenarts. Gelukkig maar, want inmiddels was ie ook gaan piepen tijdens het doen van een klein plasje, terwijl hij dat daarvoor nog niet had gedaan. De dierenarts heeft hem grondig onderzocht en Enzo heeft 2 spuiten gehad. Een antibiotica en een pijnstillend middel. Hij heeft, zoals we al dachten, een blaasontsteking opgelopen. Maandag beginnen we met een kuurtje. Woensdag mag ie dus ook niet geënt worden; dat wordt volgende week. Vrijdag gaan we weer plas inleveren en hopen we dat alles weer oké is. De dierenarts kon niet precies vertellen hoe hij dat had opgelopen. Was van buiten uit en we moeten nu in de gaten houden of hij dit vaker krijgt of niet, want dan kan het zijn dat er een "tuitje" ergens zit, waardoor er bij het plassen, plas blijft hangen. (sorry, ben geen dierenarts en kan het niet duidelijker uitleggen)
Nu is Enzo verder totaal niet ziek. Buiten pakt ie stokken en blaadjes van de grond en springt vrolijk rond. De prikjes bij de dierenarts waren iets minder leuk en bij de thermometer keek ie er niet vrolijker op. Hij heeft zich wel echt goed gedragen tijdens alle handelingen. Verder is ie vandaag meegegaan in de auto en heeft ie heel zoet liggen slapen terwijl wij een nieuwe auto voor Ralph hebben uitgezocht. Hij ziet er niet beroerd uit en gedraagt zich nog steeds als hiervoor. Gewoon een lekkere lieve ondeugende jonge kroel.
De dierenarts heeft me verteld dat we gewoon alles mochten blijven doen, behalve druk met een balletje gooien. Puppycursus moest volgens hem geen probleem zijn, dus zien we jullie dan weer. Ik hou je sowieso wel op de hoogte, maar het ziet er nu goed uit. Geen bloed meer en weer gewoon grote plassen.
Het corrigeren tijdens het wandelen begint gelukkig gelijk al te werken. Hij moppert weleens bij Ralph begrijp ik, maar luistert gelukkig wel, haha. Vandaag had ie geen problemen meer mee.
Ik heb je net ook weer "een paar" fotootjes gestuurd. Kan je weer kiezen ;-)
Als alles goed gaat, tot dinsdag weer!
Gr Eline

Sprintje trekken.

Lekker stukje wandelen tussen de bomen.

Enzo aan het uitdagen.

Knappe vent!

Onschuld

Enzo wordt achtervolgd...

...nog steeds..

Hebbes!

Gisteren kwam Enzo voor het eerst weer bij ons. Hij was erg blij om alle honden weer te zien. Het is altijd leuk om te zien hoe goed ze weten dat ze wel helemaal onderaan in de roedel moeten staan.

Hallo Biker..

....u bent de baas hoor.

Oei Breezer er ook nog bij, laat ik dan maar helemaal op m'n rug gaan.

En nu even gek doen;-)

Vandaag weer bij de dierenarts geweest. Hij vindt het er erg leuk. Daagde vandaag in een dolle bui alles wat bewoog uit. Sprong weer op de weegschaal en woog nu 11,2 kilo. De laatste 2 weken groeit ie nu dus precies 1,6 kilo per week. Overigens heeft ie nu een periode waarin ie alles op straat interessant vindt en in zijn bek wil stoppen.
Na het bezoek aan de dierenarts zijn we lekker boodschapjes wezen doen op de markt en heeft Enzo netjes bij een boodschapje doen (in 3 winkels waar helaas geen hond naar binnen mag)gewacht in de auto. Sterker nog; meneer lag lekker languit :-)
Gister helaas geen puppycursus. Mijn maag is maandagavond en dinsdag helaas niet geweest zoals ie hoort te zijn. We oefenen uiteraard nog wel druk met allerlei dingen. Geloof dat Enzootje dat ook erg leuk vindt.
Plassen en poepen doet ie nu BIJNA allemaal buiten. Hij heeft wel eens een baasje of bazin die na een woeste speelpartij vergeten dat meneer hele hoge nood kan hebben.
Verder gaat het hartstikke goed. Sommige mensen die gelijk op hem afstappen en een hand op zijn kop willen leggen vindt ie minder leuk. Hij negeert ze. Maar er zijn ook weer mensen waarbij hij dit helemaal niet erg vindt. Visite vindt Enzo prachtig. Al helemaal als de visite aandacht geeft en wel even met 'm wil spelen. Vanaf begin af aan is ie gek op z'n flostouw en op de bal. Weggooien en Enzo rent er achteraan en komt het netjes weer terugbrengen. We zijn afgelopen weekend een aantal wandelingetjes wezen maken. In de polder, in een soort stuk bos. (We hebben jullie denk ik ook nog een stuk of 5 keer gespot met wat hondjes) Ging echt goed. Mensen reageerde hij kwispelend op. Ook naar honden. Liepen we door, draaide hij een rondje om de hond en liep ie weer verder met ons mee. Aan de riem gaat 't ventje echter met geluid uitdagen. Zakken door zijn voorpoten en een grommetje, sprongetje of blafje. We zien hem allebei groeien. Het wordt echt al een hondje nu! Morgen begint voor mij het "echte leven" weer. Ik moet na 3,5 week weer aan het werk. Ralph is vrijdag vrij en die week daarop nog. En morgen mag Enzo dus lekker een daagje logeren bij zijn familie ;-) Hoop dat ie daar wat te spelen kan vinden. Hier wil ie namelijk graag met alles spelen. Ik ben héél erg benieuwd hoe het gaat! Morgenavond zal ik wel geen kind aan hem hebben, haha!
Ik kan helaas geen fotootjes doorsturen nu. Die stuur ik van het weekend wel even door. Heb nog een paar hele leuke!
Tot morgen!
Gr Eline
 

We zijn vandaag bij Diezel en Marieke geweest. Wat een PITTIG en brutaal ventje is Enzo! Ze hebben weer lekker op de bank liggen spelen. En op een gegeven moment ging Enzo echt tekeer. Héél hard grommen en blaffen naar Diezel..en Diezeltje doet niks. We hebben ze uiteindelijk maar uit elkaar gehaald aangezien het mannetje ook al een wandelingetje achter de rug had, maar echt van harte ging het niet. Alsof ie even helemaal door het lint gaat. Nu was het grommen volgens mij uit speelsigheid, althans, dat hoop ik. Volgens mij wordt het echt nog wel een mega dominant ding als ik hem zo met Diezel om zie gaan. Moet ik wel bij zeggen dat ze altijd beginnen met spelen zodra Enzo weer 's op z'n rug ligt. Hij heeft ook een uur bij Marieke in de bench geslapen (dan kan het wel, hahaha) en zodra Diezel bij de bench kwam staan ging ie gelijk weer plat op zijn rug..
 

Vandaag zijn we bij de dierenarts geweest.
Enzo weegt nu 9,6 kilo en wordt al een hele vent. Hij vond het er hartstikke leuk en de dierenarts zag een vooruitgang.
Zijn chip zit nog steeds in zijn linkerschouder. Dit gaan we over 2 weken weer controleren en misschien volgende week wel weer, want dan gaan we weer wegen.
De dierenarts heeft me al aangeraden om 3x per dag te gaan voeren. Ze vertelde dat de hond dit zelf al snel aangeeft. Dit ga ik dus ook gelijk doen. Verder vond ze hem erg vooruit gegaan en open naar alle mensen daar. En dieren, want Enzo wilde maar al te graag een grote New Foundlander uitdagen...held ;-)
Na een tukkie in de auto zijn we weer naar de winkels geweest. Hij vond het erg leuk en heeft netjes door de winkel heen meegewandeld. Hij heeft veel aandacht gehad van volwassenen en kinderen. De meeste vond ie erg leuk. Behalve sommige volwassenen die direct een grote hand bovenop zijn kop willen leggen om hem te aaien. Maar dit verschilt per persoon. Sommige mensen vindt ie gewoon iets minder leuk.
Op de terugweg in de auto heb ik snel een broodje gehaald en hem alleen gelaten. Dan blijft meneer wel rustig liggen zonder ook maar 1 geluidje te maken. Raar beestje af en toe, want vanochtend in de bench alleen moest uiteraard weer met het enige gepiep zodra ik weg loop. Dit ga ik nu dus ook druk trainen. Slapen en wachten in de bench is leuk, toch? :-)
Morgen gaan we weer naar Diezel en Marieke en overmorgen naar mijn ouders om weer Ozzie en Harvey te ontmoeten.
Ik stuur je dan uiteraard weer foto's ;-)
Groetjes,
Eline

Het gaat hartstikke goed! Enzo heeft vannacht geen geluid gemaakt. Ging vrijwillig de bench in en hebben hem niet meer gehoord tot ik hem om 07.00u heb gestoord. Hij loopt nu ook steeds vaker de bench in. Ik leg er heel af en toe wat brokjes in en hij moet van mij zijn kluiven in de bench opeten en hij gaat het er steeds leuker vinden.
Gister zijn we bij op Ameide geweest, aan het strandje en grasveld aan de Lek. Samen met mijn moeder en Ozzie, de rottweiler van mijn ouders. Even snuffelen en al gauw was Enzo aan het uitdagen. Ozzie wist niet zo goed wat ie er mee aan moest, maar al gauw daagde Ozzie Enzo uit. Maar Enzo is toch nog net ff te klein om écht mee te spelen. Na deze kennismaking zijn we met de auto nog even naar het "hondenuitlaatveldje" van mijn ouders geweest, waar Enzo kennis mocht maken met de Duitse Dog (Harvey) van mijn ouders. Even snuffelen en al gauw begon Enzo ook Harvey uit te dagen om even leuk te spelen. Harvey vindt alleen kleine hondjes een beetje eng. Het was echt géén gezicht om een hele grote dog weg te zien springen voor zijn klein mannetje! Heb er best wel om moeten lachen.
Vandaag zijn Ralph z'n ouders geweest met de Weimaraner Caro. We zijn een stukje wezen wandelen. Ging helemaal goed. Enzo gaat nu zelf bij honden snuffelen en loopt daarna gewoon weer lekker met ons mee. Thuis heeft Enzo met alle macht Caro geprobeerd uit te dagen door te blaffen en doen, maar hij kreeg weinig reactie.
Inmiddels zijn we al even bezig met het loslopen en aan de riem mee lopen oefenen. Het gaat allebei echt hartstikke goed! Met het riempje om doen gaat het ventje netjes zitten en met het af doen ook. Bij het wachten voor de lift gaat ie nu standaard netjes zitten, zonder dat ik ook maar iets hoef te vragen. Heel af en toe nog een plasje binnen, maar de rest gaat allemaal netjes buiten. We proberen nu ook met veel mensen contact te maken, zodat ie daar ook aan kan wennen. Hij was in het begin namelijk nogal afstandelijk (uiteraard; alles is nieuw en nog best wel eng). Vandaag reageerde hij echter zo goed, dat het mij verbaasde. Hij is echt al stukken minder terughoudend.
Hij weet gelukkig nog steeds wat "zit" betekend. "Nee" kent ie wel, maar in een hele dolle en ondeugende bui wil hij dat nog weleens ontkennen :-) Sinds vandaag begint ie volgens mij ook het woord "bench" te herkennen. Dat oefenen we nu met kluifjes in de bench. Zodra we hem roepen (binnen & buiten) komt ie netjes op ons af gerend. Hopen dat ie dat allemaal zo goed blijft doen, maar tot nu toe is het een hele prettige, enthousiaste hond met een heerlijk kwispelend staartje :-)
Al met al gaat alles hartstikke goed. Op mijn weegschaal komt ie nu ongeveer uit op zo'n 9 kilo. Ik heb zelf het idee dat ie behoorlijk groeit en gestroomder wordt. Morgen gaan we denk ik even wegen bij de dierenarts.
Tot dinsdag met de cursus. Hoop dat ie zich dan ook zo verschrikkelijk goed gedraagt! Je zal net zien... ;-) Foto's van afgelopen weekend probeer ik je morgen even door te sturen.
Gr Eline

Samen spelen

Knappe vent ;-)

Enzo springt op Ozzie af..

Rennen!

Spelen in het hoge gras

Enzo en Vinnie bij de Lek in Ameide

Harvey beetje bang voor Enzo..

Uitdagen..

En weer mee naar huis

Pootje..

Even kroelen, maar toch gelijk weer op m'n vinger kauwen...deugniet!

En uiteraard lekker slapen

Vandaag zijn we op bezoek geweest bij Marieke en Diezel.
Diezel vond ome Enzo erg leuk. Enzo vond 'm erg groot in het begin. Marieke heeft Enzo op de bank getild en uiteraard ging Diezel ook de bank op. Zo hebben de mannen heerlijk liggen spelen samen. Was echt zo leuk om te zien!!
Na een klein dutje zijn we naar het strandje gegaan. Enzo was nog net te klein om mee te spelen. Diezel wou wel, maar een tikkie met z'n poot en Enzo kiept om. Diezel is ook 8x zo groot, dus dan is spelen best nog wel lastig. Enzo was wel weg van het hoge gras en heeft lekker sprongetjes gemaakt.
Aan de riem doet ie het hartstikke goed. Nee is nee en zitten doet ie ook netjes. Zodra ik zijn naam roep komt ie gauw op me afrennen. In de dierenwinkel vond ie het ook wel leuk en wou tussen de mandjes in gaan liggen. We zijn toen maar naar huis gegaan. Ik ben nog even gestopt om een pakje sigaretten te halen. Enzo bleef lekker liggen en vond het wel best. Op de terugweg heeft meneer heerlijk zoet liggen slapen. Was wel een hele beleving weer. Maar zonder klagen en zeuren. Want hij vond alles hartstikke leuk. We gaan heel gauw weer op visite bij die lieve Marieke en Diezel.
Ik stuur je zo nog een paar fotootjes mee van 2 van jullie hele knappe Amico's. Helaas vergeten de camera mee te nemen naar het strandje waar ze allebei gerend hebben, maar dit komt waarschijnlijk volgende week nog wel goed. Dus helaas alleen foto's van de mannen die druk aan het spelen zijn op de bank. Hoop dat je ze leuk vindt! Hou je weer op de hoogte.
Gr Eline

Ik kan helaas niet kiezen uit alle foto's van de twee mannen...
Ben bang dat je zo weer een hele verzameling hebt!

Gauw zwaait Enzo zijn "grote" poot richting Diezeltjes neus..

Even snuffelen..

Helaas niet helemaal scherp, maar hier werd Enzo al een beetje dapper, haha!

Eerst even op je rug liggen bij zo'n grote vent

Twee ondeugende ventjes op de bank

Hij kan lekker "zielig" kijken..

Samen met Marieke en Diezel.

Enzo is gek op balletjes :-)

Hap!

Lekker Diezel uitdagen :-)

Nog even samen kroelen en op naar volgende week!
Diezel moet nog héél even wachten en dan kan Enzo net zo hard meerennen als hij ;-)
Dit was weer even de laatste. Zaterdag gaan we waarschijnlijk weer naar het strandje waar hij lekker los rond kan springen. Volgende keer nemen we de camera wel mee!

Vandaag met Enzo naar de dierenarts geweest. Volgens de arts ziet ie er goed uit en is het een lekkere pup. Hij is al wat aangekomen sinds donderdag, maar er mogen nog wat kilootjes bij. We voeren al wat meer sinds vrijdag, want we vonden hem wat aan de dunne kant. Nu dus weer wat meer erbij. Zolang ie maar niet te snel de hoogte in gaat dan. Alleen zijn snijtandjes waren niet zo mooi. Deze kunnen een probleem gaan worden. Ze moeten straks na het wisselen naar buiten gaan groeien, anders kan ie er last van gaan krijgen. Ze staan nu namelijk te ver naar binnen. Ik moet met spelen dus straks proberen zijn tandjes naar buiten te "trekken". De dierenarts zegt dat ik zo vaak als ik wil naar binnen mag komen om Enzo te laten rondneuzen en even te wegen. Dat ga ik dus begin volgende week weer doen. En de tandjes wilde ze me gelukkig ook goed mee begeleiden. Hij gaf overigens helemaal niks om de enting. De naald ging naar binnen en werd rustig leeg gespoten. Enzo at z'n brokjes en deed niks. Liep ook vrolijk mee naar binnen, totdat er een hele nerveuze, piepende herder binnen kwam. Hij was heel even onder de indruk. Van de dierenarts kreeg ie brokjes en uiteraard was toen alles weer goed. De zoon van de dierenarts kwam ook gelijk even kijken. Hij heeft zelf ook een 3-jarige CC. Eentje bij Campo di Vallo (zoiets toch?) vandaan. Hebben Enzo ook nog even gewogen. Precies 8 kilo woog ie nu. Gelijk een neusspray gehad tegen kennelhoest en hij kan er weer even tegenaan.
We hebben vandaag overal wel een wandelingetje gemaakt. Zijn bij (voor hem) vreemde mensen binnen geweest. Eerst heel even snuffelen en daarna kwispelen en spelen met de bal (vind ie helemaal geweldig). Nog een wandeling gemaakt en lekker gek gedaan tussen de blaadjes in het gras (hij dan, ik iets minder gek ;-) en toen lekker weer naar huis. Helaas in de auto een plasje.. Maar we komen er wel. Zijn neus in de lucht en zijn staart niet tussen de benen, en dapper dribbelen naast de baas. De auto wil ie graag zelf al in springen. Hij weet het al precies. Ookal piept ie in het begin nog even, na een paar tellen gaat ie liggen en vindt ie het best.
Overigens heeft ie zijn nieuwe roeping gevonden. Hij wil later vader worden. Bij het zien van een kinderwagen wist ie genoeg. Hij wilde niet anders dan met de kinderwagen mee (maar helaas voor hem mocht dat van mij niet). Auto's, fietsen, brommers en tractoren kijkt ie niet naar. Andere honden zijn best. Maar zodra ze te druk zijn, gaat ie rustig zitten en wacht alles even af. Vreemde mensen moet ie even aan snuffelen en daarna vind ie het ook best. Zeker na het geven van een koekje doet ie alles voor ze. Tis een liefhebber van koekjes en eten :-)
Vanochtend ook even om half 9 buiten geweest toen alle kinderen naar school gingen. Dat was dus een drukte met auto's, fietsen en dus ook kinderen. Ook dat ging goed.
Hij ligt nu heerlijk te slapen op mijn pantoffel. Ik ga zelf ook héél even lekker liggen nu...heerlijk zo'n snurkende hond ;-)
Gr Eline

Op de foto zie je Enzo..Hij leek verdacht veel op een panter. Hij ligt graag op mijn pantoffels..

Op deze foto zie je heel goed dat het ventje behoorlijk gestroomd is inmiddels.

En op deze foto een (bijna) slapende pup.

Ik heb het idee dat Enzo lekker aan 't groeien is. Ook steeds gestroomder. Hij wordt ook lekker druk en af en toe rent ie als een idioot door de kamer heen; helemaal uit zijn dak! Wat een malloot ;-)
Verder gaat het erg goed. Hij blijft netjes naar de deur lopen als ie iets moet doen. Bij plasjes iets minder, maar ook dat gaat gewoon goed. Gister heeft ie weer netjes uitgeslapen tot 07.30u. Mijn ouders zijn met visite geweest. Hij begroette ze kwispelend, maar met een klein beetje aandacht kwam er toch een grommetje uit naar mijn vader. Moet ik er wel bij vertellen dat m'n vader naar 'm blafte en toen was mijn vader natuurlijk nog enger! Maar na even negeren werd er gewoon gespeeld en was er niks aan de hand.
Vandaag is er weer visite geweest. Wederom even de kat uit de boom kijken. Na een paar minuten heeft een half uur lang heel gek gedaan met een vriendin van ons. Hij was goed op dreef met spelen en gek doen. 's Avonds weer onverwachts visite. Hij begon het leuk te vinden. Ook nu werd ie in het begin weer genegeerd en na een poosje kwam ie ook bij deze vrienden kriebeltjes halen. Tijdens het eten met de visite op zaterdag en zondag heeft ie zich keurig gedragen. Gewoon gaan liggen en slapen.
Ik ga gauw weer even naar 'm toe. Denk dat Ralph nu naar bed wil, dus hij mag zo weer lekker in de bench slapen.
Hoe is het verder bij jullie? Erg rustig nu zeker?
Gr Eline

Wilde je nog heel snel even laten weten dat de 2e nacht super is verlopen! Enzo om 00.30u in de bench neergelegd. Hij heeft nog geen 2 minuten gepiept. Ik werd om 07.30u weer wakker en heb 't mannetje toen uit z'n bench gehaald. Ik heb 's nachts alleen nog een piep-knuffeltje gehoord en hem 1x gehoord, maar dat klonk meer als blaffen en heel druk doen in zijn slaap. Hij heeft gelijk lekker gegeten en netjes alles buiten gedaan. Gisteravond hebben we saampjes op de bank gelegen. Na zijn slaapje liep ie naar de deur en bleef er voor staan. Gauw de deur open gedaan en jawel; meneer moest even zijn behoefte doen. Vanochtend weer voor de deur gestaan en daarna geplast. Lijkt erop dat ie het een klein beetje door begint te krijgen. Hoeven hem niet meer op te pakken om mee naar buiten te nemen. Daar