Amico del Petto Dianta
In memoriam
23-01-2005 - 25-05-2007

Lieve meid, begin dit jaar ben je met ‘een verleden’ bij ons gekomen en waren we er met zijn allen volledig van overtuigd dat het bij ons “wel goed zou komen” met je.

Helaas…. Gezien de ontwikkelingen in je karakter vonden we het met z’n allen beter om je te laten gaan, en we zijn er heilig van overtuigd dat je het op de plek waar je nu zit, reuze naar je zin zal hebben samen met Deni en Tara en anderen !!

Meid, het ga je goed en bedankt voor de (helaas te korte) liefde die je ons gegeven hebt….

Tony, Diana en Celine
 

Lieve Dianta,

Wat ging het anders als we voor je in gedachten hadden, je ging van baas naar baas zonder dat wij het wisten en uiteindelijk moesten we je uit het asiel halen, je was zo angstig en onzeker hoe kunnen mensen dat toch doen. Uiteindelijk dachten we dat je bij Tony, Diana en Celine gelukkig kon worden. Maar helaas ondanks hun liefdevolle inspanningen was er iets stuk in je en was je op sommige momenten onhandelbaar, dat kon niet langer doorgaan voor jezelf niet en voor je baasjes niet.
Het is goed zo je hebt nu rust, rust zacht lieve Dianta je blijft voor altijd in onze herinneringen.

Tony, Diana en Celine heel veel sterkte met het verlies van Dianta en heel erg bedankt dat jullie haar een laatste liefdevol thuis hebben gegeven.

Liefs Corine en Tineke
 

Dianta met haar nichtje Kiani (dochter van Biker)

Dianta is bij ons gekomen op een leeftijd van 2 jaar.
Op haar eerdere plekjes ging het niet zo als het gaan moest, en uiteindelijk kwam ze weer terug bij Corine en Tineke.
Onze eerste CC, Deni, hebben wij helaas veel te vroeg moeten laten inslapen op de leeftijd van 1,5 jaar wegens ernstige epilepsie, mede daar door waren wij weer 'min of meer' op zoek naar een nieuwe CC.
Corine en Tineke kregen dat via via ook te horen en namen contact met ons op of wij geen interesse hadden om Dianta als herplaatser in huis te nemen.
Na het lezen van Dianta's geschiedenis waren Diana en ik het over één ding eens... 'Deze meid hoorde hier bij ons'!
Na wat gesprekken over en weer met Corine en Tineke was de afspraak al snel gemaakt, zij zouden met Dianta bij ons langskomen om te kijken of het klikte met onze andere hond(en).
Om een lang verhaal kort te maken... alles ging prima. Ook Corine en Tineke hadden er een goed gevoel bij dus Dianta bleef bij ons.
In het begin was Dianta erg 'gedrukt' waardoor ze soms wel eens te snel in de verdediging schoot, overigens niet naar ons toe hoor...
Lopen aan de riem was niet echt een succes en ze wilde bijna altijd het 'voor touw' nemen, dit is inmiddels geheel verdwenen, ze kent nu het commando 'kort' en volgt dat ook op.
Met kinderen kan ze geweldig overweg en vooral kleine kinderen accepteert ze (bijna) alles van, bij oudere kinderen stelt ze wel duidelijke grenzen (zonder overigens enige agressie).
Ook met andere honden gaat het goed al is ze wel een zeer dominante teef, ook hierbij gedraagt ze zich zan precies zoals het hoort. Hier bij ons op het veld heeft al menige dominante teef haar positie moeten afstaan aan Dianta !
Dan naar mensen toe... Dianta is een zeer waakzame hond, de eerste weken nog wat timide, maar nu ze echt lekker in haar vel zitis ze uitgegroeid tot een hond waar je als vreemde, als wij er niet bij zijn, absoluut niet zomaar bij binnen kan komen... Je komt dan echt niet meer weg !!
Ook het bezoek dat (voor de eerste keer) bij ons komt moet volgens een 'protocol' handelen. Bij binnenkomst dient men haar compleet de eerste 10 min. te negeren, en zodra zij klaar is met aftasten (en wij vinden het ook ok) is het goed. Geregeld gaan mensen de fout in en denken na een paar minuten als ze kwispelend komt snuffelen dat ze haar kunnen aaien... NIET DUS !!! Menige bezoeker heeft op deze manier al hardhandig kennis gemaakt met de muur, kast etc... Ze springt dan heel hoog op en gooit haar 47 kg vol ertegen met een hele hoop gebrul... Best wel imposant voor vreemden (maar voor ons altijd een gniffel waard, hahaha...). Komen kinderen binnen, dan is er niks aan de hand.
Buiten aan de lijn, en dan vooral 's avonds, moeten mensen ook geen rare dingen naar ons toe doen, ook dan zal zij dat wel eens 'even in orde brengen', en zonder uitzondering respecteren de mensen haar. Kinderen daarintegen mogen wel met de gekste capriolen op haar afkomen. Los in het veld is er geen vuitje aan de lucht.
Al met al is Dianta absoluut geen beginners hond, zeer dominant, en zal zij al gauw het heft in handen proberen te nemen. Naar mij toe is dat nog nooit gebeurd, Naar Diana toe heeft ze het geprobeerd maar is ze echter van een koude kermis thuis gekomen, haha...
Uiteindelijk is Dianta (naar ons toe en de mensen die zij kent) een goudeerlijke hond, lief, heel aanhankelijk, en een echte knuffelbeer. Daarnaast kunnen wij haar soms achter het behang plakken als ze weer eens aandacht wil en die op dat moment van ons niet krijgt, ze gaat dan lekker 'hardop praten', vreemden die haar niet kennen denken dan dat ze gromt en 'gevaarlijk' is (proest...).

Dianta heeft (dankzij Corine en Tineke) hier echt haar plekje gevonden en wij zijn hier allemaal zielsgelukkig met haar, dit is het huisje waar ze oud kan, en mag, worden !!


Dianta heerlijk op de bank bij haar nieuwe gezin.


Dianta en Diana


Dianta 22 maanden

Benga&Dianta

Op visite bij Dianta

spelen met Biker en Benga

ze is duidelijk blij met haar baas
 
 
[vorige]