Amico del Petto Capone   
  roepnaam: Spike

In memoriam
13-02-2007 - 08-04-2016
 

Vandaag, weer vrijdag terwijl die van vorige week nog op onze netvlies staat. Een week geleden alweer dat wij onze lieve, grote lobbes Spike hebben moeten laten gaan. Ja het was moeten, hij kon niet meer. In je eigen mand, in je eigen omgeving, wij, Steve en ik die je vast hielden, je streelden, zachtjes tegen je praatten, Sammi die er niks van snapte en dacht dat het leuk was, allemaal bij elkaar dat betekende altijd gezellig, spelen, maar niet deze keer. Heel rustig ging je, alsof je opgelucht was, je snurkte nog, dat was voor ons een teken dat het goed was. En toen………. Stil………Pas een week geleden, een week waarin we gehuild hebben, heel veel, waarin we gelachen hebben om alle leuke dingen die we gedaan hebben. Weet je nog toen die keer……….. Ja we weten het nog. Hoe je in ons leven kwam, vrolijk, aanhankelijk, lief, je vond alles en iedereen leuk, behalve als je voelde dat ik iemand niet zag zitten dan bleef je dicht bij me. Lief toen we besloten om nog een hond in huis te halen, Sammi een klein druk monstertje dat je gelijk accepteerde en alles geleerd hebt wat hij nodig had. Hij mocht in je oren bijten, in je wangen hangen, hij mocht je bot afpakken, hij mocht op je springen en dicht tegen je aan liggen, veilig tussen je voorpoten. Allebei zo verschillend maar toch zo goed samen. Onvoorwaardelijke liefde hebben wij je gegeven en die kregen wij ook terug. Kan nog uren doorgaan zo maar kan niet meer lezen wat ik schrijf, door de tranen. We missen je grote vriend, maar het is goed, rust zacht………..

13-02-2015
Pffff veel te lang geleden. Nog 2 dagen dan word onze grote vriend alweer 8 jaar. En wat een jaar is dat geweest. Zoals jullie weten heeft Spike met koningsdag 2014 een flink aantal koprollen gemaakt (het blijft een pup in zijn kop) en waarschijnlijk daarbij zijn heup uit en weer in de kom gegaan. Om een lang verhaal kort te maken. Dierenarts, ziekenhuis, pillen, anabolen, fysiotherapie en hydrotherapie waren er nodig om Spike weer te krijgen waar hij nu is. En wat zijn we daar blij mee. Zeker na de berichten in Amsterdam dat we ons er maar bij neer moesten  leggen dat het nooit meer beter zou worden als dat het toen was, een Spike die liep op 3 poten met pijn. Maar gelukkig was daar Nanda van Velzen onze reddende engel, zij heeft Spike met fysio en hydrotherapie (uiteraard in combinatie met de anabolen en de pijnstillers en een hele hoop liefde en geduld) weer goed op de been gekregen. En nu loopt Spike weer te rennen en gaat weer vrolijk en happy door het leven, de eerste keer dat ik hem weer zag rennen was ik zo blij dat ik er zelfs een filmpje van heb gemaakt, hoe wanhopig kan je zijn geweest :(. Hij heeft zelfs alweer door de sneeuw gebanjerd met Sammi en daar super van genoten, geen terugslag, geen tekenen van pijn of wat dan ook. Hoe fijn is dat. We hopen dan ook dat hij nog heel lang mag blijven zoals hij nu is, grijs maar jong van hart, samen ravotten met zijn (kleine) grote vriend Sammi. Alle broers en zussen van Spike alvast gefeliciteerd en daarbij natuurlijk ook de baasjes en dat jullie ook nog maar lang in gezondheid mogen genieten van deze geweldige caantjes.

10-02-2014
Hier weer eens een berichtje vanuit Rijnsburg. Na alle nare berichten vanuit Langerak beseffen we nog meer hoeveel geluk we hebben (tot nu toe) met onze Spike. Donderdag word hij en daarmee ook zijn broers en zussen 7 jaar. Aan de ene kant weet ik dat hij al 7 word maar ik wil zo graag pas 7, tenslotte is mijn glas halfvol en niet halfleeg toch?? Behoorlijk grijs maar hij huppelt nog steeds heel vrolijk in het rond, af en toe geplaagd door kleine Sammi maar ze liggen zo vaak lekker dichtjes bij dichtjes die 2. Echt een genot om naar te kijken. Het kan tenslotte ook heel anders. We zijn ook heel blij dat er voor jullie in ieder geval weer wat moois in het verschiet ligt met de komst van een nieuw klein mensenkindje en nageslacht van Brio, hoe mooi kan het toch weer lopen. Heb net ff oude foto’s zitten te kijken bij jullie op de website en emotionele muts die ik ben staan de tranen in mijn ogen. Maar ja dan maar niet stoer….. Op naar donderdag 13 februari 2014 ik zeg alvast PROOST Spike, Diezel, Bright Star, Auguste, Bufera, Bruce en Tycha.xx

23-03-2013
Op een erg koude en winderige zondag in maart heeft Spike met oma Bounty en oom Biker gewandeld op het strand in Katwijk. Zijn nieuwe huisgenootje Sammi een shih tzu pup was er ook bij. Sammi heeft heel dapper hele stukken gelopen in de ijskoude wind, het is alleen niet gelukt hem goed op de foto te zetten. Maar we hebben al genoeg leuke foto's op facebook voorbij zien gaan van Spike en Sammi die al dikke maatjes zijn. Daar willen we hier er 1 van delen, is Spike niet geweldig een echte grote broer:-)

We hebben natuurlijk wel foto's van de strandwandeling wel wat zanderig maar hier toch een paar.

Hadden we al gezegd dat het waaide?;-p

Blije Spike, hij is helemaal in zijn element op het strand. Lekker rennen, als het mag bij alle honden en wandelaars kijken. Heerlijk wat een enthousiasme

Samen met oom Biker de macho man uithangen. 2 Tegen 1 is gemeen jongens!

De mannen gaan best een beetje tegen elkaar op. Waar jij checkt, check ik ook.

Hij liever dan wij, brr koud hoor Spike.
Zandstormpje

En ja de verplichte afsluiter even op de foto met z'n drieën. Spike vind het wel prima. Bounty en Biker zullen we het maar niet vragen wat ze ervan vinden. Sommige dingen moeten nu eenmaal:-)

Wie is hier nu nog jong en fief!
Knap koppie! Al behoorlijk grijs, niet van ouderdom allemaal wijsheid.

Achteraf nog genoten van een bakkie in een warm strandtentje. Steve en Astrid bedankt voor een geslaagde middag. We vonden het erg leuk om enthousiaste Spike, stoere Sammi en jullie te zien.

13-02-2013
Oooh wat heeft het lang geduurd, schaam mezelf maar dat komt ook beetje door FB. Jullie kunnen toch wel meegenieten van Spike. Wij zijn nog steeds zo blij met deze grote, malle, lieve tegekke hond en het vertrouwen dat jullie in ons hadden om hem gelijk mee te geven ondanks dat dit toen onze eerste ontmoeting was. Maar dat weten jullie wel toch?? Hiep Hiep Hoera alweer 6 jaar vandaag dus echt wel weer tijd om een paar fotootjes te delen van onze jarige job. Heb ook gelezen dat jullie een rondje Amico's aan het maken zijn en ook hier zijn jullie van harte welkom!!!! Altijd!!

Groetjes weer van ons en zal proberen om iets vaker wat te laten horen/zien hier.

Groetjes van ons uit Rijnsburg

09-01-2011
Kijk eens hoe geduldig ik ben!!!!

12-09-2011
Hier na lange tijd weer is een berichtje vanuit Rijnsburg. Wij genieten nog steeds met volle teugen van onze Spike en het gaat ook super goed met hem.
Stuur 1 fotootje mee die ik jullie niet wil onthouden. Afgelopen weekend waren we in Eindhoven waar het behoorlijk warm was. We hadden een flink stuk gewandeld naar de stad en Spike zag een fontein waar hij in eerste instantie ff lekker uit ging drinken. Daarna ging hij er boven staan om zijn hele lijf ff te koelen en daarna is hij er maar gewoon in gaan liggen. Kan je vertellen dat ie weer een hoop bekijks had.

17-03-2010
Wat vind je dan van onze zonaanbidder:-d

11-01-2010
Hier weer een kort berichtje uit Rijnsburg…… Dat Spike een beetje maf is dat wisten we al een tijdje…… dat hij gek is op “buiten spelen”  is ook geen geheim…….Sneeuw, strand, bos, duin…. Hoe harder hij moet werken hoe liever…… geen boom te groot, geen zee te diep…. Sneeuw hoe meer hoe liever… maar wat we de laatste week hebben gezien, we hebben in een deuk gelegen. De meeste mensen doen na de kerst de kerstboom de deur uit. Vaak komen er kinderen aan de deur die de bomen graag willen hebben (want daar krijgen ze een lot of anders een mars voor). Sommige mensen gooien hem gewoon op straat buiten de deur in de hoop dat één van de kinderen hem wel meeneemt. Je raad al waar ik heen wil…….jawel… hier in Rijnsburg hebben we Spike. Van de week waren we aan het wandelen en ineens komt Spike (dat kon je nog net zien aan zijn achterkant) aanstuiven met ….. een kerstboom, naalden of niet gewoon vol in zijn bek en de hele weg mee naar huis. (toch zeker een wandelingetje van een kwartier waar we vandaan kwamen) Wij hebben er de hele avond plezier van gehad want in stukken geknipt brand zo’n boom super in de open haar. WAT EEN HOND!!!

22-12-2009
Eerst maar ff GEFELICITEERD, wat een kanjer is het toch. Verder genieten ook wij volop van de sneeuw zowel Spike als Diezel (onze kat) vinden het heerlijk om in de sneeuw te darren zoals te zien .

Wil verder iedereen hele fijne dagen toewensen en vooral een super 2010!

17-11-2009
Oké het heeft even geduurd en ze zijn niet allemaal helemaal nieuw maar wilde toch weer ff paar fotootjes van onze Spike sturen. Zoals jullie weten nemen we hem zoveel mogelijk overal naar toe en zijn dan ook erg blij dat ie zich overal zo super makkelijk aanpast.

08-04-2009
Hier weer een berichtje vanuit het altijd gezellige Rijnsburg.

Wat een leuke foto’s en filmpjes weer van die kleine puppekinderen, het is iedere dag weer genieten.

Zijn gister met Spike naar de dierenarts geweest voor de jaarlijkse controle en dierenarts is zeer tevreden. Heb ff  bij jullie op de site gecheckt bij de rasstandaard en hij doet het volgens het boekje. 68 cm en 50 kg schoon aan de haak.  Zal nog een fotootje meesturen  van ons fotomodel.
Groetjes en geniet van de hondjes (doe ik iedere dag gezellig mee)

ssst ik slaap
wat mot je?

24-03-2009
Zo dit is de 2e poging om foto’s te sturen van de wintersport. De eerste keer zijn er een paar foto’s overgekomen maar de meeste plus het verhaaltje niet.. wij zijn dus lekker een paar dagen met Spike naar Oostenrijk geweest. En een feest dat dat was voor ons en Spike, echt  geweldig. Wat hebben we genoten, en wat hadden we een spierpijn. De hele dag buiten, veel wandelen, berg op, berg af en dan nog een paar uur skieen per dag maar wel heerlijk. Spike zoekt ook echt de sneeuw op hoe dieper hoe leuker. En weet niet of jullie die stokken kennen waar mee ze de wegen afbakenen (ongeveer 2 á 2,5 meter lang) Iedere keer als we naar beneden gingen wandelen vanaf ons Gasthof pikte Spike zo’n stok en die moest mee.

14-03-2009

13-02-2009
Alle broers en zussen van Spike Van Harte Gefeliciteerd. Stuur gelijk een paar foto’s mee van onze jarige job

12-12-2008
Ha ha zo krijg je niks zo krijg je alles. In het laatste mailtje schreef ik dat Spike steeds mooier word en dat is ook echt zo maar op deze foto’s is daar niet echt wat van te zien. Ontspannen is ie wel!

09-12-2008
Hey hallo, hier na hele lange tijd weer is een berichtje uit Rijnsburg, maar ja alles gaat hier zijn gangetje en er was weinig nieuws. Spike doet het nog steeds geweldig en word met de dag mooier. Gister zijn we met Toos naar het strand geweest en ondanks dat ik natuurlijk mijn fototoestel vergeten was heb ik dankzij de moderne technologie een hele mooie foto kunnen maken van Spike en Toos. We gaan aankomend weekend weg en Spike gaat bij Toos logeren dus we gingen ff proefdraaien zeg maar. Van de week gaat Spike ook alvast ff een nachtje daar slapen om te kijken of het ’s-Nachts ook goed.
Groetjes vanuit Rijnsburg en zal proberen om iets regelmatiger een berichtje/foto te sturen.

Gefeliciteerd met de behaalde resultaten op de verschillende dagen. Wat zullen jullie trots zijn.
Wij hebben onze eigen winnaar, wat een geweldige hond is Spike maar dat zullen jullie wel zien op de foto’s. We hebben weer genoten van onze “werk” vakantie ondanks dat het weer niet helemaal top was hebben we heerlijk kunnen genieten van toch wel de zon. Zoals ik al zei heeft Spike het weer super gedaan, hij past zich zo goed aan overal. In de auto hoor je hem niet, op de camping heeft ie het helemaal naar zijn zin en ook als we uit eten gaan gaat ie heerlijk liggen en stoort zich nergens aan. De foto’s spreken voor zich.
Groetjes Astrid

Zo op de valreep voor ons vertrek nog even een mailtje uit Rijnsburg met nog een paar foto’s waarvan er 2 tekenend zijn voor de rolverdeling tussen Spike en Diezel. De andere is gewoon een leuke foto gemaakt op het Vrijthof in Maastricht. Waar het mooi weer was en waar Spike ff zijn voetjes gekoeld heeft in de plaatselijke fontein.
Verder wensen wij alle Amicootjes en hun baasjes heel veel succes morgen maar dat gaat vast helemaal goed komen.
Groetjes en tot later weer

Heb weer een paar mooie foto’s kunnen maken voor, tijdens en na de cursus. Voor de rest gaat alles goed hier. Heb nog een kleine huishoudelijke mededeling, 10 mei zijn we er niet, want dan gaan we naar Spanje om de caravan vast klaar te maken voor de grote vakantie. Maar als ik het goed begrepen heb zijn de Amico’s al goed vertegenwoordigd toch??
Groetjes Astrid

Hey, zo we zijn weer veilig thuis gekomen en Spike is zoals het hoort MOE. Moest werk doen in het kantoor en meneer is gelijk naast me gaan liggen zoals je kan zien op de foto’s en ligt daar nog steeds.
Nogmaals hartelijk dank voor de goeie zorgen (je gaat een stuk makkelijker weg als je weet dat Spike het zo leuk en goed heeft)… enne….. heb ook de foto’s van de site gestolen, ze zijn weer zo leuk dat ik er niet vanaf kon blijven en ze ook zelf wilde hebben. Tenslotte zijn we hartstikke trots op Spike en willen dat graag laten zien en met zulke leuke foto’s gaat dat natuurlijk extra makkelijk.
Groetjes Astrid

Dit weekend heeft Spike bij ons gelogeerd en hij heeft het er maar druk mee gehad. Vrijdag was zijn broer Diezel ook bij ons en de 2 mannen hebben het super naar hun zin gehad met z'n tweeën. Ze wisten nog heel goed wie ze waren Diezel nam de leiding en spelen maar.
Eerst even testen wie er het sterkste is met sjorren er werd druk gegromd en geen van tweeën wilde opgeven.

Ze werden toch wel moe en Spike deed zoals hij vroeger al deed, overgeven aan die stoere broer. Zie je dat likje van Diezel hij vindt zij broertje toch wel erg lief;-)

Toch weer spelen even kijken wie hier de stoerste is.

Zaterdag zag hij oom Biker weer en ook die liet Spike wel even zien wie er de baas is. Spike vindt dat allemaal prima en maakt het niet uit als hij onderdanig moet zijn als hij maar kan spelen;-)

En vandaag heeft hij zijn mama weer eens gezien. Hij wist alleen denk ik niet meer dat het mama was Spike ging op de versier toer haha. Daar was Benga dus niet van gediend.

Dat heeft ze hem direct verteld en hem daarna een tijdje genegeerd. Uiteindelijk kreeg Spike haar toch zover om even lekker te spelen dat ging alleen zo hard dat de foto's allemaal bewogen zijn.
Ze hebben samen nog even gekke bekken getrokken;-)

En nog samen met hun normale gezicht.

En natuurlijk heeft Spike ook nog geposeerd. Zijn karakter is nog steeds hetzelfde een actieve en vrolijke jool. Maar hij is ondertussen wel een echte man geworden;-)

Zoals beloofd hier weer een paar foto’s van onze Spike, lekker in de sneeuw. En leuk dat ie het vond. Echt hoe dieper de sneeuw hoe harder hij er door heen ging. Zoekend naar stokken, bomen, takken maakt niet uit als het maar groot is. Niet moe te krijgen (hoewel hij nu behoorlijk ligt te snurken) . Hebben echt super mooi weer gehad en lekker kunnen wandelen en wij zelf nog lekker ff geskied.
Groetjes en tot vrijdag
Astrid en Spike

Hey, ‘k heb er weer een paar gemaakt van jut en jul. Das zo’n leuk stel samen, we liggen iedere keer in een deuk. Weet je trouwens dat Spike het geweldig vind om met een kokosnoot te stoeien, die is lekker hard en als hij hem niet te vaak laat vallen blijft hij ook best wel een paar dagen heel. Voor de rest is het een schat, hij vind alles en iedereen leuk en gezellig.

Zo maar weer een berichtje uit Rijnsburg, hier gaat alles goed en we hebben weer een paar leuke foto’s van Spike en Diezel gemaakt die we graag willen delen. Zoals jullie kunnen zien leven de heren echt als kat en hond. Af en toe moet Spike gewassen worden en dat doet Diezel met liefde (af en toe een liefdesbeetje moet dan kunnen toch), volgende keer wast Spike de kat die daar dan zeiknat uitkomt (kan gebeuren). Als Spike dan lekker naast Diezel (die het liefst op Spike zijn plekkies ligt) gaat liggen is het altijd afwachten of hij er netjes naast gaat liggen of half op de kat. En als Spike dan na het spelen opeens heel erg moe word kan het gebeuren dat hij vergeet om zijn speeltje ook los te laten. Al met al het is een supergezellig stel waar we heel veel plezier mee hebben.

Afgelopen weekend zijn we naar Winterberg geweest en daar hebben we weer een paar leuke foto’s van Spike kunnen maken. We liggen iedere keer weer in een deuk als we een bos in lopen, de eerste de beste halve boom is voor Spike. Ze moeten wel minstens 2 meter lang zijn (afbreken doen ze vanzelf wel tussen de bomen).

Hallo, alle broertjes en zusjes van Spike GEFELICITEERD.
Heb ook nog een foto van onze jarige job.
Groetjes Astrid

Hey hier weer ff snel en berichtje vanuit Rijnsburg, stuur een paar foto’s mee van Spike bezig met 1 van zijn favoriete bezigheden. En geloof me hoe groter hoe liever.

Allereerst voor iedereen een heel gezond en superleuk 2008 toegewenst. En voor de nieuwe puppie bezitters straks heel veel plezier met jullie hondje.
Verder heb ik nog een paar leuke foto’s van onze Spike van al weer ruim 10 maanden. We zijn afgelopen weekend naar Duitsland geweest en hebben daar een paar hele leuke foto’s kunnen maken (eindelijk er een keer aan gedacht om het fototoestel ook mee te nemen tijdens de wandeling). Maar wat een aparte hond hebben wij, wij zien altijd honden die leuk spelen met een bal of met een stok, heel handzaam en makkelijk overal door heen te rennen. Spike die doet het niet voor een bal of tak, die neemt een halve boom in zijn bek en dan maar rennen tussen de bomen en onze benen door, haha ik kan je vertellen dat gaat niet altijd even makkelijk. Maar leuk dat ie het vind.
Groetjes Astrid Steve en Spike

Allereerst wil ik ff zeggen dat ik het weer geweldig om op de site te kijken bij het wel en wee van de puppies en andere honden. Wat een werk hebben en maken jullie hiervan. En we duimen mee voor Carino. Echt sneu. Voor de rest gaat alles hier goed. Spike doet het nog steeds geweldig en groeit en bloeit. Kan zeer eigenwijs zijn maar dat zullen we maar op de leeftijd houden. We proberen zeer consequent te blijven zodat we daar straks weer de vruchten van plukken. We zijn heel voorzichtig begonnen met het naast de fiets lopen en hij vind het zo te zien hartstikke leuk. Hij loopt netjes in draf en trekt niet. Ik zal weer een paar nieuwe foto’s meesturen maar kan je vertellen dat het niet makkelijk is om deze jongeman fatsoenlijk op de foto te krijgen (hij is nogal beweeglijk). Wij wensen jullie een gezellig einde van het jaar en weer een heel mooi 2008. Groetjes Astrid, Steve en een dikke knuffel van Spike

Hoi, hier ff een berichtje uit Rijnsburg, Wij vonden het erg gezellig zaterdag en willen jullie nogmaals bedanken voor de gastvrijheid. Enne ondanks dat Spike het vlees niet wilde heeft hij Zondagavond genoten van de pens, dat ging er als een speer in. Ben ook benieuwd wat ie van het andere vlees vind. Heb nog 2 foto’s om bij te sluiten maar voor de rest zijn jullie helemaal op de hoogte sinds zaterdag toch?? By the way Spike heeft zaterdag de hele weg liggen snurken hij was echt wel moe. Groetjes van ons.

Zo eindelijk na een tijdje weer een mailtje en een paar foto’s van Spike, gewoon lekker buiten en op de cursus. Alles gaat gelukkig goed hier maar ook wij hebben het een beetje druk (wie niet). Met Spike en Diezel (onze kat) is het ondertussen dikke mik, ze lopen lekker achter elkaar aan te hobbelen en als ze moe zijn vallen ze bij elkaar of allebei op hun eigen plekje in slaap. Uiteraard zitten ze elkaar ook geregeld dwars, dan staat Spike met één van zijn grote poten op de staart van Diezel of Diezel hangt met zijn scherpe tandjes in de staart van Spike maar gelukkig komt er steeds meer rust in de tent. Heb gelezen dat jullie het ook druk genoeg hebben gehad met de verschillende ritjes naar het buitenland. Lijkt me best spannend zo’n dekking in het buitenland, je moet toch maar weer af wachten of het allemaal lukt. Het is wel een mooi setje om te zien bij elkaar. Nou groetjes maar weer vanuit Rijnsburg. By the way Spike is een grote zwemfan aan het worden. Gaaf gezicht hoor.

Zo we zijn weer terug van vakantie (helaas) en weer begonnen met het dagelijks leven in Nederland (wassen, strijken, werken je kent het wel) Hebben 3 heerlijke weken achter de rug en ook Spike heeft het volgens ons goed naar zijn zin gehad. Aandacht van alles en iedereen die langs liep, minstens 3x daags een douchebeurt en voor de rest lekker luieren. En we hebben nog een vriendje voor Spike meegenomen. Een klein katje dat waarschijnlijk verstoten is door zijn moeder en moederziel alleen liep toen Steve de hond aan het uitlaten was. Het kleine ding liep gelijk op Spike af. Er lopen heel veel katten op de camping en die worden het hele jaar door van eten en drinken voorzien en indien nodig van medicijnen. We hebben gevraagd of we deze mee konden nemen naar Nederland want we vonden hem wel een beetje zielig. Na afgesproken te hebben dat hij onderzocht zou worden bij de dierenarts en daar zou blijven tot wij naar huis zouden gaan hebben we het katje achter gelaten bij de leiding van de camping. Ondertussen een reismandje, eten, en wat speeltjes voor het katje gehaald en op de dag dat we naar huis zouden gaan het katje opgehaald. Volgens de dierenarts was hij hooguit 4 a 5 weken dus echt wel heel klein. Hebben thuis de kleine bench maar weer gepakt en daar huist het katje in als we er niet bij zijn en dat gaat hartstikke goed. We durven hem nog niet met ons lomperikje alleen te laten want in zijn speels gedrag zou hij het katje in 1 slag door de hele kamer slingeren en das niet de bedoeling. Vond het wel leuk om te lezen dat ook Bufera een poezevriendje heeft en we hopen dat ook Spike eerdaags zo gezellig met diezeltje samen op het grote kussen liggen. Morgen met het beestenspul naar de dierenarts. Spike voor een nacontrole na de vakantie en Diezel voor de zekerheid even na laten kijken ondanks dat hij in Spanje is onderzocht. Groetjes van ons en een poot + natte lebber van Spike

Hallo, hier een mailtje vanuit het zonnige Spanje, het is niet vervelend bedoeld maar het is hier super mooi weer. Overdag is het hier 35 graden, heerlijk. Spike heeft het hier gelukkig ook naar zijn zin zoals je kan zien op de foto’s. Hij heeft een heel mooi eigen stukje tuin waarin hij heerlijk kan spelen, liggen in de schaduw. Een paar keer per dag gaan we naar de auto wasstraat om hem ff lekker af te koelen met de tuinslang, na in het begin een beetje voorzichtig te zijn geweest gaat hij er nu uitgebreid voor staan. Er lopen hier ook best een hoop katten los rond onze caravan maar ook dat vind meneer geen probleem gelukkig hij blijft lekker bij ons in de buurt ook als hij gewoon los loopt gaat hij niet achter de katten aan. Al met al zijn we blij dat we hem meegenomen hebben. En het zelfde geld hier als thuis, hij krijgt een aandacht dat wil je niet weten. Het is de hunk van de camping. Vrolijk en vriendelijk naar iedereen. Groetjes en tot later maar weer

Zo van de week bij de dierenarts geweest voor de laatste medicamenten voor Spike (vlooien, teken, wormen, zandvliegjes) dus wat dat betreft kunnen we weg. Zijn gewicht is nu 26,2 kg dus hij groeit lekker. Ook de dierenarts en de assistente wind hij om zijn pootjes want hij krijgt daar 2 koekjes i.p.v. 1. Vorig weekend zijn we naar Limburg geweest want daar hadden we een feestje en natuurlijk ging Spike mee. In Valkenburg maakte een fotograaf reclame voor het maken van een foto zonder afspraak dus wij naar binnen met Spike. En ons spookje is hartstikke fotogeniek (blij dat we op cursus zitten zodat het commando BLIJF bekend is. Maar de resultaten mogen er zijn. Hebben de aanbieding maar gelaten voor wat het was want we vonden deze 3 bij elkaar zo leuk dat we er gelijk maar een lijst bij gekocht hebben zodat het plaatje compleet is. Ff nog wat anders, we krijgen hier iedere zondag een demonstratie van het afstammen van de wolven van Spike. Om kwart voor 9 gaan de klokken van de kerk luiden en Spike gaat dan tekeer, hij gaat dan op zijn kont zitten met z’n kop omhoog en gaat een partij huilen. Wij liggen iedere keer in een deuk. Groetjes en tot later.

Zo eindelijk weer is een mailtje en wat foto’s van Spike, maar eerst wil ik ff reageren op de verschillende verhalen die ik gelezen heb, dat gaat van het ene uiterste naar het andere. Jullie wil ik van harte feliciteren met de behaalde resultaten van Benga. Gaaf hoor ! ! En de baasjes van Bruce krijgen het behoorlijk voor hun kiezen. Eerst Bruce geopereerd en dan moet het nog een keer over en Wodan die ze hebben moeten in laten slapen. Niet dat ze er wat aan hebben voor de rest maar we denken aan ze. Met Spike gaat het gelukkig goed, heeft wel beetje last van het wisselen, merk het af en toe aan zijn gedrag maar dat hoort er bij zullen we maar zeggen. Ook krijgen jullie veel complimenten over de site ( hebben de site door gegeven aan familie en kennissen zodat ze het wel en wee van Spike en familie een beetje bij kunnen houden). Van de week nog een keer naar de dierenarts voor de laatste medicamenten en dan gaan we 19 juli lekker op vakantie. Oh ja het forum wat jullie opgericht hebben vind ik erg leuk maar heb er alleen nog niet veel tijd voor gehad om me er in te verdiepen maar ook dat komt goed. Groetjes weer en tot later.

Gisteren zijn we bij Spike op visite geweest, Benga is loops dus die kon niet mee dus ging alleen oom Biker mee. Spike vond het helemaal geweldig dat zijn grote oom er was we hebben nog even gewandeld en kwamen een speel maatje van Spike tegen. Biker heeft Spike even geleerd dat je die best aan kan. Steve en Astrid waren daar erg blij mee omdat dit hondje niet zo lief is tegen Spike;-)) De heren zijn ook nog samen op de foto geweest. We vonden het erg leuk om Spike weer te zien.

Vonden het erg leuk dat jullie geweest zijn en Spike ligt nu heerlijk te slapen in zijn bench. Hij heeft de kamer en tuin doorgesnuffeld op zoek naar oom Biker en is toen maar gaan liggen, moe maar voldaan. Mochten jullie mooie foto’s van de heren gemaakt hebben dan zou ik er graag één willen hebben als dat kan via de mail. Deze wil ik jullie niet onthouden, wij vinden hem erg leuk. De andere moet ik nog even goed op een rijtje zetten maar deze stuur ik alvast.

Hier een paar nieuwe foto’s van Spike, best moeilijk om fatsoenlijk op de foto te krijgen. Maar heb zelfs een close-up kunnen maken.

Met Spike gaat het alweer een heel stuk beter. Was wat wiebelig toen hij thuiskwam, heeft lekker liggen slapen en daarna is hij voorzichtig weer aan het spelen gegaan. Hij eet goed en doet weer lekker ondeugend.

Weer een berichtje van Spike, we zijn het weekend lekker weg geweest naar Brabant en hebben super genoten. Spike heeft zich super vermaakt en lekker in het bos gewandeld. Leuk om te zien hoe hij ons in de gaten houd. Stuk naar voren, ff naar links maar altijd ff omkijken waar we zijn. Liggen trouwens regelmatig in een deuk om ons donderkopje, hij kan onwijs lekker druk zijn maar als hij dan zijn nieuwe kussen ziet neemt hij een sprong, springt ff heen en weer en valt in slaap om ff flink wat bomen om te zagen (wat kan die snurken zeg). Maar tis wel een leuk gezicht als hij dan zo lekker ligt te slapen. Hebben jullie advies opgevolgd en een afspraak gemaakt bij de dierenarts voor zijn navelbreukje, heb hem net met brok in mijn keel weggebracht. Gelukkig had hij er zelf geen last van. Als het goed is mag ik hem over anderhalf uur weer ophalen ongeveer en volgens de dierenarts zal hij er weinig tot geen last van hebben dus daar vertrouwen we dan maar op toch?? Groetjes en tot later maar weer.
Steve en Astrid

Hallo, hier weer een berichtje met een paar foto’s van Spike, we hadden afgelopen zondag visite die een hond mee had genomen en het bed van de hond. En natuurlijk Spike zo eigenwijs als hij is in het bed van vriendin Baileys ( met het gevolg dat Baileys haar eigen bed niet meer in wilde). Maar omdat Baileys zijn eigen bed weer mee naar huis heeft genomen hebben wij maar een eigen bed voor Spike gekocht en zoals je kan zien ……. Flink op de groei. Zijn ook nog in Noordwijk bij een klant van Steve wezen kijken die ook een Cane Corso heeft, een teefje die Toos heeft. Ook die vond Spike reuze leuk om ff mee te spelen. Deze Toos komt bij Sandra Varkevisser vandaan. ( Kaagdorp als ik het goed heb onthouden). Voor de rest zijn we druk bezig met de puppycursus en ik moet zeggen het gaat best hartstikke goed. Groetjes en tot later weer.

We willen jullie nogmaals bedanken voor de goeie zorgen aan Spike. Hij heeft het aan de foto’s te zien super leuk gehad. Het was volgens mij wel zeer vermoeiend. Tussen de tijd door die hij nodig heeft om ons achterna te lopen ligt hij alleen maar te slapen. Hij sliep al in de auto voor ik boven op de dijk was. Moesten allebei wel heel erg lachen toen hij ook hier ff op de bank wou gaan liggen, maar dat mocht dus niet (helaas voor Spike). Geen probleem verder dan maar gewoon in de bench. Kortom Spike houd ons super in de gaten waar we heen gaan en heeft zo hard gespeeld dat hij ook lekker moe is. Geslaagde week dus
Groetjes en een luie knuffel van Spike
 

Deze week logeert Spike bij ons. Na een voorzichtige kennismaking met onze honden, rent hij nu vrolijk met de hele boel mee:) Mama Benga en Ome Biker zijn zijn favoriete speelkameraatjes. Vandaag was Diezel er ook en dat vond Spike natuurlijk helemaal te gek, lekker rauzen met z'n broer! Soms lijkt het wel of hij z'n baasjes mist, hij word dan een beetje onrustig en weet niet zo goed wat tie moet doen. Maar Spike is een vrolijke vent dus hij is het ook zo weer vergeten. We vinden het heerlijk om hem weer een weekje bij ons te hebben!

Ik heb nog een leuke foto van Spike na de training, die overigens voor de tweede keer in de regen was, en dat vinden wij niet zo leuk, maar dat hoort erbij toch?

Goedemorgen en gefeliciteerd, Zag bij de foto’s dat er een 1e en een 2de prijs is gepakt. Wat goed!! Vonden het erg leuk zondag, vooral omdat je als je zoveel Cane Corso’s bij elkaar ziet je ook de verschillen zo goed ziet. Al die verschillende kleuren en toch ook de bouw is niet altijd helemaal hetzelfde. Zijn gister voor de 2de keer naar de puppycursus geweest (in de regen) en lopen in de regen daar heeft Spike totaal geen moeite mee, hij gaat achter elke druppel water aan. Vooral in het hoge gras is dat een mooi gezicht. Maar zitten met je kont in dat natte gras dat vind meneer helemaal niks. Heb ook echt moeite moeten doen om hem zittend te krijgen, en dan ook nog dat hij netjes blijft zitten. Maar ja het is niet voor niks een Italiaanse hond, die horen in de zon toch?? Eigenlijk net als ons. Wij doen het ook beter in de zon dan in de regen.

Hallo, hier nog een berichtje van Spike, hij is gister voor het eerst naar de training geweest en ik moet zeggen dat hij het goed deed. Was hartstikke trots op hem. Hij heeft ook een vriendinnetje gevonden in een Frans bulletje (Babs) ze konden het erg goed vinden samen. Het leuke hiervan is dat de eigenaar van Babs een dochter heeft waar mijn zoontje Danny (10 jaar) verliefd op is. Geweldig toch. Groetjes en tot Zondag

Hier weer een berichtje en een paar foto’s van ons binkie. En ook Spike moest er aan geloven, mooi weer dus op naar de plas en kijken wat hij daar van vind. Nou ik kan je vertellen, das best eng. Als je baasje erin staat wil je echt wel ff gaan kijken maar dan toch gauw weer terug. Gelukkig lag er een grote steen in het water en vandaar af kon hij het allemaal mooi bekijken. Was wel een prachtig gezicht om te zien wat ie deed. Hij is trouwens gek op ijsklontjes. Zodra wij het bakje met ijsklontjes vullen vanuit de koelkast dan is Spike er als de kippen bij om een ijsklontje te scoren en dat lekker op te eten na er ff mee gespeeld te hebben. Voor de rest is het echt een super hondje, wij zijn zo blij met hem. Nou voor de rest zien jullie hem op 6 mei.
Groetjes vanuit Rijnsburg

Het verhaal over de bevalling van Spike hebben we inderdaad gelezen. Eigenwijs was hij en is hij maar wat dat betreft past hij goed bij ons, wij kunnen er ook wat van. Gaan volgende week beginnen met de puppycursus en ben zeer benieuwd hoe Spike dat gaat doen, zitten bij de stoeprand zit er al goed in maar af en toe oostindisch doof als hij wat leuks denkt te zien te horen of te ruiken ook maar wat wil je, hij is net 10 weken. Hebben er wel veel zin in. Leuk om te zien dat zo’n klein beestje toch al zijn gewoontes heeft geleerd. Wat dat betreft zijn ze echt niet dom. Stuur nog een paar foto’s mee want de ontwikkeling gaat best wel hard.
Groetjes van ons en tot later weer.

Hier weer een berichtje vanuit Rijnsburg,

We zijn het weekend (nou ja 1 nachtje) weg geweest met Spike, en ik kan vertellen het is super gegaan. We hebben een iets kleinere bench erbij gekocht omdat de grote bench niet in de auto past en deze kan uitgeklapt op de achterbank. Dus op zaterdagochtend vroeg Spike eerst goed uitgelaten en toen in de bench in de auto (hij had al heel nieuwsgierig in zijn nieuwe bench gelegen want die hadden we in de tuin gezet op de plek waar normaal zijn kleedje ligt) gezet. Hij draaide een paar keer in de rondte en is toen gaan liggen slapen en onze topper werd pas wakker in Valkenburg ( Limburg) en heeft daar buiten gelijk zijn behoeftes kunnen doen. De auto hebben we op de camping gezet en Steve is de toerversie van de Amstel Gold race gaan fietsen en Spike en ik hebben ons prima vermaakt in het zonnetje lekker buiten. Hij heeft gespeeld en ook heerlijk liggen slapen. Moet eerlijk zeggen dat ik zelf ook wel even mijn ogen dicht heb gehad. Zal vast een mooi gezicht zijn geweest, dichtjes bij dichtjes op een dekentje in de zon. ’s Nachts heeft Spike ook super geslapen en ook op de terugweg weer heerlijk liggen slapen. We zijn echt zo blij met Spike, het is één en al gezelligheid ondanks dat hij ook flink ondeugend kan zijn maar dat hoort erbij. Voor de rest doet hij het super. Als ik aan het werk ben komt hij gezellig bij me liggen, hij heeft zijn eigen plekje onder het bureau. Als Steve ’s-Ochtends naar beneden gaat om kwart over 5 gaat hij Spike uitlaten en als hij dan terugkomt staat Spike al voor de garagedeur om in het kantoor verder te gaan slapen echt lief.
Heb helaas geen foto’s van in Limburg want we waren het fototoestel vergeten maar heb nog wel een paar foto’s van hier.
Haha moet nog elke keer lachen als ik dat stukje in zijn boek lees dat het een clowntje is, nou ik kan jullie vertellen dat is hij nog steeds we liggen af en toe echt in een deuk hij kan zo leuk spelen.

Nou de groetjes van ons allemaal

Gister met Spike naar de dierenarts geweest en ook daar waren ze zeer gecharmeerd van onze topper. Het is echt zo’n gezellig lief leuk vrolijk hondje, het staartje gaat bijna de hele dag heen en weer. De dierenarts was tevreden en Spike heeft zijn inenting gehad. De dierenarts heeft wel aangeraden om als Spike een half jaar is om wat aan zijn navelbreukje te doen, maar dat duurt gelukkig nog ff.
Verder ben ik vandaag met Spike bij een andere Cane Corso geweest die ook Spike heet en deze was heel voorzichtig met ons kleine mannetje. Wat een bekijks hadden die 2. Een volgende keer zal ik mijn fototoestel meenemen want het verschil is nu nog wel erg groot tussen die twee. Verder doet Spike het heel goed we zijn echt super blij met hem. Stuur er nog een fotootje bij want ik vind het erg leuk om te zien hoe de andere hondjes het doen dus ik hoop dat de rest ook beetje nieuwsgierig is naar onze Spike.

Groetjes van ons.

Zo wat een genot is dat zeg dit mooie weer, lekker de hele dag buiten. Super, hoop dat we dit vaak mee zullen maken deze zomer.
Wat leuk al die foto’s die jullie opgestuurd krijgen met de mailtjes, het ziet er allemaal heel gezellig uit. Vandaar ook nog een paar foto’s van onze kanjer. En ook Spike vind het heerlijk om op zijn rug te liggen en uitgebreid te luchten.

Groetjes en tot later.

Tuurlijk mogen jullie onze mail op de site plaatsen, gezellig toch. En we komen naar de Cane Corso Club dag op 6 mei. Puppycursus kan hier pas over 3 weken maar gelukkig weet ik de commando’s nog wel van de vorige keer dus we kunnen zelf al wel een beetje oefenen. Wat ook heel leuk is om te zien dat ie soms zo lekker stoer kan doen (van een afstandje blaffen naar een vogel die op de muur zit) geweldig!Nou we zullen regelmatig een kijkje nemen op de site, ook om te zien hoe het met de rest van het nestje gaat.

Groetjes Steve, Astrid en Spike

Hier weer een berichtje van Spike, nadat hij de eerste dagen niet zo goed had gegeten gaat het nu gelukkig wel goed met een klein beetje blikvoer erdoor heen. Verder is het zo’n super lief hondje het hele gezin is verliefd. De eerste 3 nachten hebben we beneden in de kamer op een luchtbed geslapen zodat hij niet helemaal alleen was. Daarna zijn we weer naar boven verhuisd. De eerste nacht helemaal alleen moesten we nog wel een paar keer naar beneden om ff een aai over zijn bolletje te geven maar vannacht heeft hij een lintje verdiend zal ik maar zeggen. De hele nacht niet gehoord. Hij vind alles leuk en interessant en is vreselijk ondeugend op zijn tijd, het is inderdaad een clowntje. De bench is echt zijn plekje geworden gelukkig al vind hij het heerlijk om op je voeten te liggen of in ieder geval heel dicht bij, zodra er iemand op de grond gaat zitten gaat Spike dus ook gelijk op schoot liggen. En zodra ik het kantoor in ga zoekt hij zijn eigen plekje onder het bureau heel dicht bij Steve zijn schoenen is me al een paar keer opgevallen. Kan me wel voorstellen dat het voor jullie best moeilijk is als je al die puppies één voor één ziet vertrekken.

Zo dit was het weer ff en ik zal er nog een fotootje bijdoen.

Groetjes Steve, Astrid en Spike

Hier de eerste foto die we thuis gemaakt hebben van Spike. Zoals ik door de telefoon al zei heeft hij in de auto lekker liggen slapen en bij aankomst netjes buiten geplast. Daarna hebben we hem rustig laten snuffelen in huis en hem even zijn gang laten gaan zodat hij vast een beetje kon wennen. Zijn eten heeft hij netjes opgegeten en hij heeft lekker staan drinken dus dat gaat gelukkig allemaal goed. Het bed voor vannacht voor ons staat klaar dus we kunnen bij hem in de buurt blijven zodat Spike zich niet zo heel eenzaam zal voelen. Tis allemaal al vreemd genoeg. We hebben onze foto gezien op jullie site en zullen ook de komende tijd regelmatig een kijkje nemen bij de andere honden.

Groetjes en jullie horen op zeker nog van ons.
Steve, Astrid en Spike

Ps de bench is nog wel een beetje errug groot

Spike 7 weken

[ vorige ]