Butara Amico del Petto Valgaia
 

22-03-2015
Butara is helemaal blij: haar kleine grote vriendje Bram logeert bij ons! Wat kunnen die samen lekker spelen :) Het was de bedoeling dat hij een weekje zou blijven maar helaas is Butara vanmorgen geheel onverwachts loops geworden dus gaat Bram morgen weer weg voor het te gezellig wordt met Tutti of er ruzie komt met Brio om haar ;)


Wat jij hebt wil ik ook en andersom!
 

Gevloerd..
 

..maar dat is zo opgelost!
 

Knappe Tutti alweer bijna 1 jaar!
 

 

10-02-2015
Afgelopen zondag hadden we een wandeldate met broer Jack en zijn maatje Side. We zijn naar het strand bij Wijk aan Zee geweest en dat vond Butara helemaal geweldig! Ze heeft wat moeite met de omgang met vreemde honden als ze haar te direct benaderen maar het strand vond ze zo geweldig dat ze helemaal vergat dat honden soms een beetje eng zijn ;)


lekker samen rennen!
 

Het losse zand is nog leuker :D
 

En natuurlijk even samen poseren, Butara heeft voor de gelegenheid even haar zandsnor opgeplakt ;)
 

31-01-2015
10 maanden oud

27-11-2014
Wat nieuwe foto's van de afgelopen maanden. Butara is nu bijna 8 maanden en al een hele dame, ze is nu al bijna net zo groot als papa Brio :)


Tutti en Frutti samen chillen :)
 

Zo leuk om te zien hoe die 2 met elkaar omgaan, we kunnen er uren naar kijken!
 

31-08-2014
Voor het eerst mee op vakantie, Butara vond het allemaal geweldig!


Alleen jammer dat ze je dan vast leggen op de camping tsss
 

Layla in het vizier en Butara is klaar voor de aanval!
 

En wat doe je op vakantie: juist buikje bruinen ;)
 

Haar favoriete speeltje, het roze olifantje gekregen van Crt en Nina.
 

En we zijn nog op bezoek geweest bij mama Fanta, het was even spannend maar daarna kwam de herkenning :)
 

20-07-2014
Vanaf de eerste keer dat Briola en Butara elkaar ontmoeten was het gelijk dikke pret maar omdat Briola aan het herstellen was van haar operatie was echt spelen nog niet toegestaan maar gelukkig gaat het heel goed met haar en mogen ze dan ook steeds meer met elkaar spelen.


Briola is veels te lief voor pinnige Butara en vindt alles best! Wil je aan mijn lip trekken? Goed hoor ik zeg er niets van ;)
 

Aan het oefenen voor het trucje wat mama Fanta zo goed kan! We zijn al een eind, nu nog kijken of ze ook zonder steun haar balans kan vinden ;)
 

 

10-07-2014
En dan is ze alweer 13 weken oud!

 

Butara woont alweer bijna 4 weken bij ons en het gaat hartstikke goed met haar! Layla is een echte oma voor haar, alles mag ;) Papa Brio heeft wel tijd nodig gehad om aan haar te wennen, zo'n klein ding wat aan je poten bijt dat vond hij maar niets en rende hard weg haha. Maar nu heeft hij ontdekt dat het toch wel leuk is en samen door het water rennen bij de Lek of thuis is zandbak graven is toch wel erg leuk!
 


Zonnekoningin!

22-06-2014


Eerste poging om te zwemmen...
 

Dat valt niet mee maar als Layla gaat ja dan ga je toch maar mee!
 

 

19-06-2014
Layla en Butara zo lief samen!!

18-06-2014
Ruim 2,5 jaar geleden begon het wachten op een nieuwe pup. Nina, een halfzus van Fanta de moeder van Butara, zou gedekt worden en wij wilden wel heel graag een pup omdat onze honden langzaam aan ouder werden en dit de kans was om weer een pup uit onze eigen lijn te krijgen. Helaas is het na 2 pogingen met Nina niet gelukt en moest zij gesteriliseerd worden. Gelukkig besloten Crt en Nina toen dat zij wel een nestje wilden met Fanta zodat we toch nog een pup uit eigen lijn konden krijgen. Fanta was nog jong dus we wachtten weer geduldig verder. In augustus 2013 is zij dmv kunstmatige inseminatie gedekt omdat de reu, Navarro Degli Elmi, in Amerika woont. Helaas was er maar 1 pup en is ze bij de geboorte overleden. Dit was heel verdrietig en een grote teleurstelling. Crt en Nina besloten om Fanta de volgende loopsheid weer laten dekken maar omdat met de KI maar 1 pup had gegeven toch besloten om op zoek te gaan naar een reu die dichterbij woont zodat er een natuurlijke dekking plaats kon vinden. Het zoeken naar een geschikte kandidaat ging weer in overleg en bracht ons bij een reu die heel dichtbij ons woont namelijk onze eigen Brio! De reden dat we deze mogelijkheid niet eerder overwogen hebben is dat toen we 3 jaar terug weer aan een nieuwe pup gingen denken we met haar, als ze gezond zou uitgroeien, de mogelijkheid open wilden houden om een nestje met Brio te doen. Maar omdat we toch alweer wat jaartjes verder zijn en Brio ook ouder wordt was het een mooie kans om toch nu al een pup van hem in huis te hebben! Brio en Fanta vullen elkaar ook goed aan dus de keus was snel gemaakt! In februari is Fanta loops geworden en hebben we met elkaar een paar dagen doorgebracht in Zuid Duitsland waar de dekking heeft plaats gevonden. Op 9 april is Fanta bevallen van 8 gezonde en mooie puppies! Toen kon het aftellen dan eindelijk echt beginnen ;) Veel contact met Crt en Nina, foto's, filmpjes en toen de pups 4 weken oud waren ben ik nog een weekend bij hen op bezoek geweest. Al vanaf het eerste moment had ik een voorkeur voor teefje 2 die Nina al snel Butara noemde. Toen ik daar op bezoek ging was het meteen duidelijk: Butara was ons meisje! De naam is grappig bedoeld en is een sloveens woord voor onhandig/lastig meisje, maar ook het woord voor takkenbos dus ik denk dat we het kunnen vertalen als takkewijf ;) We houden wel van rare namen dus Butara blijft Butara! Als stamboomnaam gaf Nina de mogelijkheid om onze eigen kennelnaam daar in te verwerken en daar zijn we trots op! 10 jaar geleden hebben we Nina en Crt leren kennen en nu zoveel jaren later een fijne vriendschap en samenwerking met het fokken, we zijn hier heel dankbaar voor!
Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover dat we Butara op konden halen! Brio ging met ons mee en Layla mocht bij Corine logeren. Fanta en Brio waren blij om elkaar weer te zien, Brihta liet Brio even merken dat zij toch echt de baas is. Dat begreep hij heel snel en hij was welkom in huis. Er waren al 4 puppies naar hun nieuwe baasjes, Basha, Bayza, Bokito en Butara. Ik had gedacht dat Brio het wel leuk zou vinden om met zijn kinders te spelen maar niets was minder waar, hij vond ze eng!! Zo snel mogelijk rende hij weg toen ze aangerent kwamen hahaha. We hebben genoten van de puppies maar ook van de volwassen honden, Smart de ouwe opa die ons zo aan Bono doet denken, Rumba ook al op leeftijd maar nog niets van te merken, Brihta die altijd alle aandacht wilt en natuurlijk mama Fanta een heerlijke actieve gekke jonge hond!


In de aanval!
 

Onze mooie meid
 

Nog even lekker slapen in de tent met zusje Basha die in augustus bij Theo en Corine komt wonen.

Na een nachtje slapen, een ontbijt, gezellig kletsen, een bakje koffie en nog een heerlijke tiramisu gemaakt door Nina hebben we nog een wandeling gemaakt om Butara en Bokito lekker moe te maken voor de lange reis naar nederland. Bokito reist met ons mee want hij gaat ook in Nederland wonen:)


Klaar voor vertrek!
 

Na 5 uur rijden tijd om de benen te strekken. Butara en Bokito hebben lekker kunnen ravotten met z'n tweeŽn. Wij moesten om beurten eten want 2 dolle puppies in de gaten houden en eten dat gaat niet tegelijk haha.
 

Na de stop toch maar besloten om in 1x door naar huis te rijden. Het was een lange rit maar Butara en Bokito waren in 'nachtstand' dus hebben grotendeels doorgeslapen. 's nachts om half 4 waren we thuis. Nadat ze nog een uurtje rondgerend hadden hebben ze heerlijk samen in de bench geslapen en ons ook nog wat uurtjes nachtrust gegund ;) 's Middags hebben we Bokito naar zijn nieuwe baasjes gebracht waar hij met open armen werd ontvangen.
 

Layla is helemaal blij met haar nieuwe zusje of is het baby? Ze begon gelijk te moederen :)
 
 
 
 
[ vorige ]