Nederlands Kampioen
Amico del Petto Bufera  

In memoriam
13-02-2007 - 21-04-2015
 

Onze lieve meid, net 8 geworden en vandaag van ons heen gegaan. We missen je zo verschrikkelijk. We houden nog zoveel van je. Rust zacht lieverd

Tot groot verdriet kregen we bericht van Lejon en Mariska dat ze Bufera in hebben moeten laten slapen. Tot 4 weken geleden was ze nog haar heerlijke gekke zelf. Van de een op andere dag kreeg ze evenwichtsstoornissen. Ze hebben de dierenarts meerdere malen bezocht en Bufera heeft diverse medicatie gehad. Er was even hoop op een midden oorontsteking maar helaas verslechterde ze alleen maar. En dinsdagmorgen kon ze niet meer lopen en eten en hebben ze haar de rust gegeven die ze verdient. Hoogst waarschijnlijk een tumor in haar oor.Ze laat een grote leegte achter.
Rust zacht lieve gekke Bufera. Heel veel sterkte Lejon, Mariska, Melissa en Marilyn. Bufera heeft een geweldig leven bij jullie gehad we hopen dat het verdriet over een tijdje over mag gaan in mooie herinneringen aan geweldige hond!


17-11-2013
Na lange tijd weer eens een wandeling met Bufera. Brio en Briola waren ook van de partij. Traditie getrouw was het slecht foto weer en Bufera lekker stuiterig:-) Niet veel foto's dus helaas maar we hebben wel genoten van de wandeling en van Bufera. Ze blijft een heerlijk vrolijke en mooie meid.

Lekker los met z'n allen en we kwamen de kleinzoon van Biker tegen, ook met hem werd gespeeld:-)
Dewi en Bufera
Gooi die stok baas!
Komen jullie nog?
Heel even snel zitten, neem de foto die je nemen kan:-p
Knappe hondjes!

Lejon, Mariska, Melissa en Maryline bedankt voor de leuke wandeling. We vonden het erg leuk weer eens met stuiterballetje te wandelen:-)

04-04-2010
Koningin Bufera;-)

07-03-2010
Misschien heeft Bufera er een vriendje voor het leven bij. Blij verrast waren we dat Lejon en Mariska serieuze interesse hebben in Brio. Als het allemaal goed gaat en hij in het gezin past willen ze hem zijn verdiende goudenmandje geven. Gisteren hadden we afgesproken om eerst met Bufera en Brio te gaan wandelen. Brio was gelijk erg geÔnteresseerd in haar. Bufera was blijer om ons weer te zien en negeerde hem, maar Brio kreeg haar wel zover om even samen een stukje te rennen.

Brio deed erg zijn best om leuk gevonden te worden, maar Bufera was nog niet van alles gediend ze wilde best wat spelen maar niet te close, dan kreeg Brio een snauw. En spelen met de baas is toch veel leuker. Zeker als het zo hard mogelijk mag;-)

En Brio jij mag dan zeker niet meedoen, het is wel mijn baas hoor.

Hard rennen met een stok is ook erg leuk.

Ik kan veel harder!

Nog meer honden dat is gezellig, met z'n allen hard rennen.

Het is altijd een sport om Bufera in stilstand op de foto te krijgen. En ook deze wandeling is het helaas niet gelukt. Ze is een echte actieveling;-)

Na de wandeling vond Bufera het goed dat Brio samen met haar in de auto ging. We zijn achter Lejon en Mariska gereden om te kijken hoe het thuis ging. Bufera was er niet helemaal gelukkig mee dat hij ook nog eens mee naar huis ging, het is wel allemaal van haar en zeker de baas. Ze keek of snauwde Brio weg, Brio heeft daar weer diep respect voor. Hij weet heel goed met de vrouwtjes om te gaan. We vermoeden en hopen dat als Bufera straks weet dat het ook wel erg leuk is om een speelmaatje te hebben ze het niet erg meer vindt om haar dingen met hem te delen. Brio kennende zal hij al zijn charmes in de strijd gooien om dat voor elkaar te krijgen;-) We hebben Brio bij Lejon en Mariska achtergelaten het zal eerst een proefperiode worden om te kijken of hij echt bij hun gezin (De kinderen, Bufera en de 2 poezen) past. We hopen het van harte!

11-12-2009
Na lange tijd heeft Bufera weer eens met haar oma en moeder gewandeld. We hadden afgesproken in het panbos. Het was weer als vanouds ze zijn elkaar zeker nog niet vergeten. Bufera helemaal blij Benga ook maar moet wel laten zien dat zij toch echt de baas is. En Bounty gunt haar kleindochter een korte blik en gaat dan gewoon wandelen. De foto's zijn niet super maar toch een paar om mee te kijken.

Benga achter Bufera aan.

Stokken gooien joepie dan doet ook Bounty mee

Nog een keer alsjeblieft

En daar is die grote tong weer familie blijft vermoeiend;-)

Lejon en Mariska bedankt voor de wandeling we vonden het weer erg leuk om jullie te zien.

17-07-2009
Vandaag hebben we met pijn in ons hart Bufera overgeschreven naar Lejon en Mariska. Haar heupen, ellebogen en hart zijn helemaal goed. Haar uiterlijk zijn we ontzettend blij mee een rastypische Cane Corso een verbetering op haar moeder. En ook haar karakter is niks mis mee. Maar helaas heeft ze lichte spondylose in haar rug en vinden we het niet verantwoord om met haar te fokken. Ze heeft er gelukkig zelf geen last van maar een dracht kan het overbelasten.
Lejon en Mariska hartelijk bedankt voor de samenwerking de afgelopen jaren. Het vertrouwen, de goede zorgen voor Bufera, de wandelingen ik heb ervan genoten. En nu is ze dan helemaal officieel van jullie, gefeliciteerd. Blijf voor haar zorgen en van haar genieten zoals jullie al deden;-)

29-05-2009
Poeh poeh het is best vermoeiend hoor zo'n weekendje met mijn familie in Langerak.

Of zal ik toch nog een keer gaan spelen?

Nee ik ben echt moe

13-02-2009
OOK JULLIE VAN HARTE GEFELICITEERD MET BUFERA EN HAAR BROERTJES EN ZUSJES, OOK ALLEMAAL GEFELICITEERD!!!!!! 

 
JIPPIE HOERA JOEPIE
 

 
GR MARISKA LEJON MELISSA MARILYN
BUFERA  BELLA  POOKIE
 

09-01-2009

28-12-2008
nou ja heel eerlijk gezegd is een wintersportvakantie niet voor Bufera weggelegd en helaas niet echt altijd handig, want voor de kinderen skieen moesten wel elke dag de berg op dus in de gondel. En Bufera is hartstikke bang in de gondel ik Mariska ook hoor dus we hebben elkaar er door heen gepraat, dus dat was even een probleem, want ja lejon wou ook gaan skieen en ik wou toch echt de kinderen zien skieen. Ze vind de kou helemaal niks en ook niet dat ze niet los mag. Als je hier een show zou lopen zou ze wel direkt kampioen worden. Honden mogen hier bijna overal binnen dat is zeker een pre. Er is bijna niemand bang voor onze hond. Iedereen bewondert haar, dat is leuk.  Zaterdag gaan we overdag weg hopelijk gaat dat dan beter.
 
verder is het natuurlijk een leuke vakantie met de hond hoor.
 
gr uit oostenrijk

nou stiekem kan ik dan niet zonder internet, maar helaas regent het veel dus skieen moet een endje verder op. Bufera wordt erg leip  in de sneeuw en de hele tien uur heeft ze lopen piepen in de auto dus daar waren we niet zo blij mee. De kinderen waren juist rustig. Ze vond het niks. We hebben luxe appartement met 2 douches en 2 toiletten.
 
gr ons

even snel een klein berichtje, als het goed is gaan we over een uur vertrekken. Eerder dan gepland, maar vanwege verwachte drukte en we nemen nu onze derde kind mee, dan kunnen ze lekker alledrie pitten. Want de kinderen zijn tot nu toe ook lekker nog op.  We hebben er lekker veel zin aan. Maar de muilkorf vind ik echt heel erg, balen. Het ziet er maar heel eng uit echt alsof onze hond gevaarlijk is, bag!!  Nou ja wij weten wel beter. Met oog ook nog steeds alles oke, goed he!!! 
 
Ons kerstkind (Lejon) is ook bijna met tweede kerstdag jarig dus dan hebben we ook nog eens feest in onze vakantie, leuker kan het niet.
 
Poeh he wat zijn we alle vijf hard toe aan vakantie, jammer dat  onze vriendinnetje Bella niet mee kan. Had Bufera natuurlijk heel fijn gevonden. Maar ja Bella met een muilkorf om hihihihihihi.
 
nou nu nog groetjes uit Voorthuizen, morgen uit Thierseetal.
 
gr en pootjes van ons Klik hier met de rechtermuisknop om afbeeldingen te downloaden. Om uw privacy te beschermen, is het automatisch downloaden van deze afbeelding van internet verhinderd.

07-11-2008
Gisteren heeft ze met Moby (engelse huppeldepup, ik weet het ras niet meer) gespeeld. Het is ook echt een beest en de hele tijd sprong hij tegen me op, maar hij gaat dan ook helemaal om je been heen klemmen. Deed hij dus ook elke keer als hij uit de sloot kwam, lekker!!! De baas heeft heel veel foto's geschoten want hij heeft zo'n super deluxe camera. Zodra ik ze heb stuur ik een paar door, ben wel heel benieuwd!!! Ze ging niet echt met hem spelen, wat ze normaal met honden toch wel doet, hoe kan dat dan?????
gr mariska

28-09-2008
Bufera heeft weer een weekendje met haar familie door gebracht. Zal het genetisch zijn dat je af en toe gigantisch uit je bol gaat;-)
Mama Benga en broer Diezel aanmoedigen bij het 'kleedje sjorren' en oma Bounty is ook al niet wijzer die ligt daar lekker te gillen en rollen.

En met mama in huis helemaal uit je bol gaan. Die 2 waren echt dol vandaag;-)

27-07-2008
Bufera heeft deze week weer eens een paar dagen bij ons gelogeerd. Door het warme weer werd er wat minder gespeeld maar dat heeft haar er niet van weerhouden om zich toch af en toe uit te leven. Broer Bruce was er ook deze week nadat ze hem had wijs gemaakt dat hij zich als een heer dient te gedragen waren ze de dikste vrienden.
Oma Bounty, mama Benga en oom Biker blijven ook favoriete om mee te spelen.

Tussendoor uitpuffen.

En het is eindelijk gelukt een foto van haar in stand, warm weer heeft zo zijn voordelen;-)

En ze is met Brio naar het strandje geweest. Die 2 vonden elkaar ook erg leuk en hebben een heerlijk waterballet gehouden.

Zandtoet;-) Vermoeiend hoor zoveel honden om mee te spelen.

07-07-2008

ja met Bufera alles goed, een bere kampioen!!!! Onze andere meid had donderdag taekwondo examen gedaan en had zelfs een kleur slip overgeslagen en de hele gele band gehaald dus nog een kampioene in huis. Marilyn had ook weer een kleur slip voor judo gehaald maar gewoon zoals het hoort!!! Spannende week geweest!!!! Marilyn had Bufera nog wel een aantal dagen in de watten gelegd met knuffelen en zeggen dat ze onze kampioene is.
 
Ze is als het goed is afgelopen dinsdag 1 juli loops geworden!!!! Toen lag er in ieder geval een klein plasje bloed verder daarna alleen maar paar druppels gezien maar ja ze maakt het ook vaak schoon!!! Nette dame!!!! Dan moeten we er toch al vanuit gaan dat ze dan ook echt loops is geworden?????

29-06-2008
Show Uden: Bufera is jeugdkampioen geworden!! 1ste met een Uitmuntend in de jeugdklasse teven, JCAC, en ook Beste Teef, CAC!!

15-06-2008
Show Hulten: 1ste plaats Jeugdklasse teven met een Uitmuntend + JCAC!

12-05-2008
Bufera op de Pinkstershow waar zij Beste van het Ras is geworden;-)

Strijden tegen broer Diezel voor de Beste van het Ras.

11-05-2008
Bufera is inmiddels helemaal bekend bij onze honden dus werd het tijd om de maandelijkse logeer partijtjes te verlengen naar 2 maanden en dat was dit weekend weer. Ook hoog tijd om weer nieuwe foto's te maken deze dame begint zich ineens in een rap tempo te ontwikkelen. Ze is echt een mooie meid aan het worden;-)

Bufera zelf kwam natuurlijk niet voor die foto's maar om te spelen en dan vooral met mama. Die twee hadden elkaar echt gemist.

En dan afkoelen in het zwembadje eindelijk een hond die het snapt onze andere honden denken dat het grote drink bakken zijn. Maar Bufera maakte er dankbaar gebruik van met deze temperaturen.

Een poos niet meer gesproken. Ook een poos niet meer echt op de computer gezeten. Vorige week zijn we nog op vakantie geweest deze week weer veel niet lekker!!! Maar het is super weer en dat is toch tof nu het vakantie is tenminste voor de kinderen. Melissa is natuurlijk weer eens op vakantie met oma.
 
Met Bufera gaat alles prima. De laatste keer dat we haar voor de vakantie wogen woog ze 44 kilo. Moet haar deze week nog eens wegen.
Ze was een driekwart week in dierenhotel geweest en had daar ander voer gehad en toen wij weer op vlees gingen was ze effe 2 dagen ziek. Nu gaat het weer op en top. Wij hebben haar zelfs sinds kort niet meer in de bench. Ze moet weliswaar op de gang maar dat gaat heel goed!!!!!
 
Zou zo vergeten dat ze aankomend weekend shows heeft. Wij moeten helaas voor zaterdag afzeggen, maar maandag zijn wij van de partij!!! Hopelijk komt dat nog wel een beetje uit voor jullie, maar als het goed is kwam ze vrijdag bij jullie slapen. Eindelijk weer of niet!!!!
 
Na haar schijnzwangerschap werd ze wel erg ontdeugend (puberen) maar nu met dit weer is ze weer rustiger.
Of Melissa heeft haar aangestoken of Bufera heeft Melissa aangestoken want die is de laatste tijd ook een beetje aan het puberen hihihi
 
groetjes Mariska Lejon Melissa Marilyn
knuffel Bufera
 

namens Bufera bedankt voor jullie kaart!!!!
Benga ook gefeliciteerd met al je kindertjes, jippie hoera !!!!!!
 
Bufera heeft lekkere dingen gehad voor haar feestje. Vanochtend kreeg ze van Marilyn een varkensoor en van Melissa een lekker gerookt bot. En vanavond hebben we met zijn allen nog een lekker taartje gegeten( en kaarsjes uitgeblazen) dus ook Bufera!!!!!
 
gr mariska lejon melissa marilyn
onze jarige jop Bufera!!!!

Wij zijn afgelopen zondag in Bussloo geweest (20 minuten bij ons vandaan), een groot recreatiegebied met een groot plas als je eromheen gaat lopen is de wandeling drie uur!!!
Het is was daar zo druk met honden we hebben er zowiezo wel een stuk of 100 honden gezien. En daarvan maar 3 cane corso's!!!! Dat was dus een ontzettende leuke dag voor vooral Bufera geweest!!! De kinderen vonden het maar veel lopen, hebben dus helaas niet de drie uur gedaan. Ze hebben daar een kiosk waar je gezellig kunt gaan zitten!!!!!
gr mariska
 

Vandaag kwamen Lejon, Mariska en Melissa even gezellig naar ons om met Bufera en Benga te wandelen. Die 2 zijn onvermoeibaar en onmogelijk om op de foto te krijgen, maar ik heb er toch nog wat kunnen maken.

Wil je alsjeblieft die stok gooien?

Gooi nou!

Jahoe wie zal er het eerst zijn..

Nog een keer?

Geef hier die is van ons!

Poeh daar krijg je het best warm van..

...maar we willen gerust nog een keer hoor, alsjeblieft??

De loopsheid van Bufera is goed verlopen in het begin  wel  effe wennen met broekje aan en uit en uiteraard vergat ik het een keer uit te doen en zat ze lekker in haar broek buiten te plassen hiihihiihi. Maar na de eerste week had ze eigenlijk niet meer gelekt, is dat normaal???? Ik vond het reuze meevallen!!!!!
Ik ben ook de afgelopen twee weken niet meer naar het bos of het plas geweest het zekere voor het onzekere dan weet ik zeker dat het niet mis gaat, maar dat is ook niks aan alleen maar aan de lijn blijven blij als we weer los kunnen lopen  (ikke ook dus hihihi) Vandaag heb de stoute schoenen aangetrokken. Heb mijn skeelers aangetrokken en ben met Bufera een half uurtje wezen skeeleren en dat ging uitermate goed ze bleef netjes naast me en ze wachtte ook netjes als ik dat zei. Het was wel heel spannend!!!
Wel voorzichtig aan gedaan, maar ik had er best vertrouwen in!!!!
Heb goede complimenten op de cursus gehad van de gedragsdeskundige. Vanaf zaterdag door naar A cursus om negen uur wel te verstaan jippie we hebben er zin aan hihihihi. Ik zat me al af te vragen hoe laat dan de B curus zal beginnen om acht uur hihihi. En de C cursus om zeven uur hihihi ja dat zal ook wat zijn. Nou ja dan zijn we in ieder geval vroeg goed wakker voor de zaterdag......
gr mariska lejon melissa marilyn
pootje van Bufera en Bella (die geniet nu ook van het Barfen)
 

Ja als het dan toch zo goed gelukt is met skeeleren. Kan ik het niet weerstaan om het toch een stukje op de fiets te proberen. Voor de eerste keer vond ik het best goed gaan. Alleen verkeerde dag uitgekozen, want het waait vandaag erg hard en met maar een hand op de stuur!!!
Toch een half uurtje gefietst, ze ligt nu behoorlijk te snurken hihiihihi!!!!
Wij zaten trouwens thuis maar te klungelen met oefenen van uit zich zelf staan en dat lukte maar niet (wel een week of twee). Toen kreeg ik die oefening zaterdag weer eens en kreeg effe iemand anders die deed het effe voor, ik thuis oefenen na jaaa binnen een half uurtje lukte het!!!! Elke keer brokje te hoog gehouden!!!
Wij zijn ontzettend trots op Bufera want het gaat gewoon heel goed met luisteren en haar oefeningen doen, behalve dan als ze met andere honden aan het spelen is!!! Ze gaat nu ook spontaan rond half elf haar eigen bench in om te slapen, want rond die tijd kan ze buiten haar bench niet haar draai vinden. We stonden voor de eerste keer ook echt te kijken vanne: wat ga jij nou doen??????
Ze vind dat dus gewoon het prettigst!!!
Ook met Marilyn in relatie gaat het goed al merk je wel dat haar voorkeur iets meer naar Melissa gaat. Maar ze luistert nu ook goed naar Marilyn gisteren stiekem nog opgelet!!!!
ja ik krijg weer een enthousiaste typhand hihihi
gr mariska
snurkende Bufera
 

ik heb haar gisteren weer gewogen toen heeft ze heel goed netjes op de weegschaal gezeten en ze was 40.8 kg en drie en halve week geleden hadden we 37.5 kg gewogen maar toen wou ze niet stilzitten dus of we hadden toen niet het goede gewicht kunnen nemen of doordat ze de afgelopen twee weken niet zo bewogen had als normaal i.v.m.loopsheid. Maar nu bewegen we weer meer en moet ik volgende week effe nog eens wegen of het dan hetzelfde is gebleven of dat er dan weer iets af gaat. We hebben gewoon weer drie zakken gegeven. We wachten het maar af!!!!
gr mariska
 

een poosje niet meer op msn gezeten, maar wou nog effe vertellen over onze kerst. We zijn dus een een dagje en nachtje naar Maastricht geweest precies naast het vliegveld. Ook Bufera vond het heel erg leuk. Melissa was niet mee!!!! We hadden de drie bedden naast elkaar geschoven en Bufera had heerlijk bij Marilyn op bed gelegen halverwege de nacht lag ze half op Marilyn maar die slaapt altijd zo vast dat toen ze ging omdraaien met zeer veel moeite het nog niet eens in de gaten had. hihiihih die Bufera!!!!
Met oud en nieuw zijn we gewoon thuis gebleven, Marilyn ging een midweekje met mijn ouders op vakantie (die belde wel tien keer per dag kan toch nog steeds niet zo goed zo lang zonder ons hihhhihihi).
s Nachts toen het vuurwerk begon waren we verbaasd hoe Bufera erop reageerde ze werd helemaal dol en wou met Lejon en Melissa mee naar buiten toen ze het voor mekaar had en buiten stond vond ze het helemaal te gek absoluut niet bang en keek haar de ogen uit. Geweldig dat de hond het harde vuurwerk helemaal te gek vind!!!!
Bufera hadden we weer eens gewogen ze is om en nabij 37.5 kg. dus toch nog heel wat gegroeid in twee maanden!!
gr mariska lejon melissa marilyn
pootje bufera en bella

Hier een kerstgroet uit ons hotel uit Maastricht.
We zaten precies naast het vliegveld (Mariska d'r grote passie vliegtuigen)
Vandaag is onze grote baas jarig hiep hiep hoera Lejon is 31 jaar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Groetjes van Mariska,Melissa,Marilyn,Lejon en Bufera.

Bufera op de Winner; 4de plaats jeugdklasse teven

Bufera op haar favoriete plekje als ze bij ons logeert;-)

Vanochtend hadden we weer cursus gedaan en ze had het echt het hele uur heel goed gedaan. We hadden een wachtoefening met 2 baasjes tegelijk een in een hoek de andere in de andere hoek. Werd eerst de ene hond geroepen en die kwam op mij af. Daarna was Bufera aan de beurt terwijl de andere hond met zijn baasje nog in andere hoek stonden. Ik riep Bufera en ze wou een stukje naar de andere hoek en ik riep weer en ze kwam netjes naar mij toe gerend. Heel mooi gedaan van Bufera. Leuk he!!!!!
 

We hadden wel gezien dat Bufera heel erg op haar moeder lijkt, maar toen we laatst Bufera op kwamen halen toen kwam Benga echt half op schoot en helemaal om Melissa heen op schoot dat had ze nog niet eerder zo gedaan. Wel heel erg leuk!!
We zijn heel erg hard bezig om een tweedehands station te kunnen kopen, maar aangezien we daar niet zo groot budget voor hebben is het nog vrij moeilijk,morgen gaan we weer kijken en hopelijk wordt dat hem dan. Wordt er echt helemaal gek van.
Maar nu heeft Bufera de hele week lekker op de achterbank gezeten in de Ford Ka vindt ze natuurlijk veel beter als in de kofferbak, maar ja daar past ze totaal niet!!!! Ze vindt ook dat ze makkelijk op passagiers stoel kan en dat gaat ook hartstikke goed!!! Als we effe eruit gaan en zij moet effe in de auto wachten kruipt ze gelijk achter het stuur, jammer geen fototoestel mee, het was echt een mooi gezicht!!!!
Nog effe he met Bounty, spannend!!!
veel succes!!!!
gr. Lejon Mariska Marilyn Melissa
Bufera Bella Pooky en al onze buitenhuisdieren
We hadden gisteren nog een egel bij onze voordeur echt heel grappig!!!!
 

Vorige week was het een gezellige dag vooral voor de honden, ik wou toen nog zeggen dat ik een compliment had gekregen dat Bufera haar oefeningen zo goed deed op cursus. Maar die dag was er weinig van te merken, jammer!!!
 Ook gisterochtend deed ze het heel goed op de cursus, heel af en toe  afgeleid maar we zijn tevreden. Bufera is verder niet meer gegroeid dus deze maand maar een kilo aangekomen, ben voorzichtig weer wat meer aan het geven!!!!  Betekent dat dan dat ze niet veel meer zal gaan groeien????? 
gr. Mariska
we hebben nog een paar foto's van Bufera

Dit is echt Bufera zij verzint de gekste dingen ze was buiten aan het spelen en Tineke loopt de schuur in was madam moe geworden en had een mooi plekje uitgezocht op een oude salontafel die bedekt is met een kleed.

Top snelheid.

Na de actie even verkoeling zoeken in het zwembadje.

Wat hebben jullie wat beleefd  in jullie vakantie. Gelukkig goed gepland. Hopelijk dat alles inderdaad goed is gelukt. Het is een mooie kerel hoor die lover van Bounty!!! Hebben jullie toch een aardige vakantie achter de rug met heel wat kilometers, jeempie!!!!
Ik mail effe over Bufera of het mogelijk is dat ze aankomende vrijdag op zaterdag bij jullie kan komen logeren (14 en 15 september)????? Als dit niet lukt wordt het dan in ieder geval volgende week vrijdag???? Hebben jullie dan ook weer wat vlees voor ons. Ze is inmiddels bijna 35 kilo dat is dus i.p.v. haar normale 1 kilo per week anderhalve kilo per week geworden de laatste paar weken.
We hebben hier vaak oorlog tussen onze buitenkat en Bufera en dat gaat echt niet zachtjes. Bufera wil haar echt niet beneden hebben en daar heeft ze ook best gelijk aan want de kat die blaast alleen maar en vecht met haar, nou dat vindt Bufera natuurlijk niet echt vriendelijk dus dat doet ze nu ook niet meer. Nog wel met Bella, die trouwens maar heel weinig groeit!!! Ze doet goed op de cursus, alleen als ze iets ziet en er naar toe wil en ik dat niet in de gaten heb dan is ze echt niet te houden, ja de slip daar hangt ze zichzelf nog steeds in als ze iets interessants tegenkomt, maar verder een hele lieve meid.
Ze heeft na die maanden zo mijn hart gestolen dat ik haar toch op de bank toelaat, toch wel heel gezellig af en toe (als de kinderen op bed liggen).  Ze dacht laatst ik mag van mijn bazin op de bank dus dan eten we ook samen van haar bord, dit gebeurde vorige week dus letterlijk. Ik was lekker een broodje aan het eten, hapt ze ineens van mijn brood van mijn bord. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Heb haar natuurlijk wel goed duidelijk gemaakt dat dat niet nog een keer moet gebeuren. Wil ze zometeen dat ik ook haar bak ga eten, ik moet er echt niet aan denken lekkere Barf vlees juuhlk!!!!!
Groetjes uit Voorthuizen!!!!!!!!!!!
 

We hebben een strand in de buurt gevonden waar honden zijn toegestaan. Bufera heeft samen met Marilyn gezwommen. Onze "held" durfde het water pas in toen Marilyn er in ging. Het was echt heel leuk.
Groetjes Mariska

OOh we vonden het zondag een leuke dag om meegemaakt te hebben, helemaal onder de indruk dat er toch nog zoveel verschillen in de honden zitten. En wij vonden bufera al zo groot geworden we stonden wel effe perplex dat ze nog een van de kleinste is, maar wel beresterk en dat had ik gisteren op de jonge honden cursus weer gemerkt zonder slip. Ik werd nog net niet over de grond meegesleurd. Ze wordt echt helemaal wild als we daar zijn, echt niet te houden, gleed haar halsband ook nog van haar af,foetsie was ze dus effe!!!!!!!!
Nou ja ze is in ieder heel enthousiast om weer naar cursus te gaan.
Wat was dat dan goed dat ze in de ring mooi mee rende, want met de cursus was ze weer aan het springen en naar de riem aan het grijpen.
Het kapot bijten van schoenen begint nu dus wel bij haar en het leuke is ook nog dat ze niet een paar van het zelfde pakt, nee ze pakt van elk paar eentje!!!! Dus toen ik vanochtend bezig was had ze drie verschillende slippers kapotgemaakt alledrie van Melissa (die is nu uit slapen die weet het nog niet hihihihi)
Tot vrijdag,
groetjes
mariska
 

Alles goed met Bufera en Bella, ze beginnen steeds meer aan elkaar te wennen. De poes aan de grootte en lompheid van de hond en de hond aan de kleinheid van de poes. Het is echt een heel verschil!!!!! Maar de poes is ook wel heel ondeugend dus die hadden we wel goed uitgezocht past goed bij Bufera. Ze hebben qua eten de zelfde trekjes. Bufera raust nog wel eens op onbewaakt ogenblik uit prullenbak of tafel en de poes doet precies hetzelfde. Het is wat he!!!!!!  Met Bufera haar nieuwe woning gaat het prima, gelukkig maar!!!!!!! 
Als ik een klein boodschapje ga doen laat ik haar buiten de kooi, gaat prima. Als je terugkomt is ze altijd zo enthousiast alsof ik dan uren ben weggeweest, komisch!!!!!!! Ook als ik effe iets uit de auto haal, dan begroet ze je ook heeeeeeeeeeel enthousiast, kun je nagaan dan ben ik  maar een seconde weg. Hele lieve hond!!!!!!!
Ze moet ook altijd tegen de stofzuiger blaffen als ik aan het stofzuigen ben, dat is ook wel heel grappig!!!!!!!!!! hihiihi
Tot hoors
Gr. Mariska
 

Bufera heeft twee keer onze draad van de toetsenbord doorgebeten, wat een boef.
Gisteren was ze aan het eten en onze poes dacht daar ga ik ook heen, maar Bufera die sprong ineens op haar af dat haar hoofd zowat in haar bek verdween. Daar schrok ik wel effe van. Poes vloog echt naar de andere kant van de keuken.
Verder kunnen ze al best af en toe een beetje met elkaar spelen alleen het is beter als de poes groter is.
Ooh Bufera was de dag daarna al weer gewend aan haar hok ze kwam gewoon haar gewone tijd. Vanochtend kwam ze pas om half tien, alsof ze weet dat we dan altijd uitslapen. Dat doet ze bijna elke zondag.
Gr. mariska
Lief he

Ja Bufera wil volgens mij heel graag met Bella spelen alleen dat gaat nog heel erg lomp. Ze zit de hele tijd te happen, hopelijk betekent dat niet dat ze haar wil opeten (hihi) lekker vers vlees). Ze is namelijk best wel een beetje jaloers, maar ja deze komt natuurlijk nu na haar binnen. Bij Kitty was dat andersom.
De poes liet het zelfs effe toe, ging effe op haar rugje liggen en effe spelen. Daarna was het weer blazen. 
Ja we kunnen er inderdaad een tafel van maken. Voor Bufera is het ook wel wennen, ze komt nu weer eerder. Vanochtend blaffen, janken anderhalf uur eerder als normaal. Vind ze de hok nou te groot. Ik kan het ook niet meer ruilen, doos weggegooid. Ik dacht dat het fijn was zoveel ruimte????
Nou dat is wel grappig dat ze al zo gespierd is voor haar leeftijd heeft fitness toch echt resultaat geboekt hihhi. En ja als ze dan over gaat op vlees dan wel benieuwd wat dat gaat worden. En ja het trekken is wel fijn als ze het snel afleert, het is af en toe toch niet zo prettig!!!!!
Fijn dat jullie honden er dan ook goed op reageren met het eten van vers vlees!!!!
gr. mariska
 

We hebben een nieuw poesje van net 2 maanden oud. Ja Bufera is er wel een beetje lomp mee, maar dat gaat vast wel goed komen. Het poesje is nog wel erg bang voor haar maar ja zij is nog heel klein en Bufera is voor haar heel groot. Het worden vast vriendinnen, want aan Bufera kun je merken dat ze wel heel graag wil spelen, maar ja dan moet ze toch nog effe wachten tot ze wat groter is. Wel heel leuk weer twee dieren!!!
gr. Mariska
 

Bufera kwam weer gezellig logeren en natuurlijk willen wij dan weer foto's maken:
Nee he niet weer die camera

Nou vooruit ik zal even mooi kijken

He oom Biker....

...hoe gaat het?

Nog even lekker spelen bij de Lek, geef hier die bal Bono...

...haha ik heb hem.

Van al dat spelen wordt je best een beetje moe.

Bufera kwam weer een paar dagen logeren en dit keer is het weer eens gelukt om haar op de foto te krijgen. Foto's maken van honden is een sport maar foto's maken van Bufera is topsport ze rent en vliegt de hele dag door;-)

 

Ik las net nieuws over Benga. Van harte gefeliciteerd, heel erg tof!!!!
Geniet ervan.
Zetten jullie nog foto's daarvan op de site ben heel benieuwd heb Bufera al het goede nieuws verteld hihi.
Het gaat los wandelen steeds beter met Bufera, ik kan haar echt gerust een heel stuk laten gaan zelfs verdwijnt ze nog eens achter een berg, maar roep ik twee keer (want na een keer komt mevrouw standaard gewoon niet) dan komt ze me er in een keer aangerend. Vanmiddag rende ze Marilyn omver, die was dus een beetje boos met haar nieuwe legging.
Wat ik trouwens ook nog wou zeggen is dat Bufera speeltjes met een geluidje erin helemaal het einde vind. Ze zit dan constant in dat speeltje te bijten voor het geluidje dus soms moet je dat geluidje gewoon een kwartier achter elkaar aanhoren, op een gegeven ogenblik irritant maar ook heel grappig dat een hond dat leuk vind!!!! Dat bruine beertje is dus favoriet speeltje.
Groetjes mariska
 

Vandaag twee keer met Bufera het bos in geweest en het gaat weer voortreffelijk. Aan de lijn lopen daarentegen gaat nog steeds niet helemaal ok. Ik geeft haar ook alle ruimte, dus soms verdwijnt ze achter een bergje maar ik heb vertrouwen in haar dat ze weer achter me aan komt en het gebeurt steeds weer!!! Daar verdient ze zeker een tien voor!!!!!
Ooh ja is het postuur van Bufera nu beter of zie je geen verschil. We houden ons nu aan 3 bakken, maar daarnaast krijgt ze natuurlijk nog wel beloningssnacks. Laat dit ook effe weten!!!!!
Ik zie namelijk het verschil niet meer!!!!!
Groetjes uit Voorthuizen,
poot van de nu uitgetelde Bufera!!!!
 

Bufera is woensdag tot en met vrijdag bij ons geweest, dit keer had ze 2 dagen met Diezel die 2 hebben zich prima vermaakt samen. We hebben ze af en toe gewoon in de bench moeten doen, verplichte rust anders bleven ze spelen.

Heel erg bedankt voor de fotoboek, ontzettend leuk!!!!!!!
Wat toch weer een heel verschil, we hadden Bufera afgelopen dinsdag gewogen.
Nou ja bijna 19 kilo nu. De kilo's vliegen eraan. We merken dat Bufera dit voer echt een stuk lekkerder vindt als de vorige, want ze eet dit voer met gemak!!!!!!
Waar ik wel over twijfel is haar vacht, ondanks de zonnebloemolie begint het wat matter te worden. Kan dit door het eten komen of toch door het weer?????
Afgelopen dinsdag had Bufera echt weinig zin in de puppycursus weer ontzettend last van de hitte!!!!! Misschien is wintersport toch wel wat voor haar!!! hihihihi
Groetjes uit Voorthuizen
 

Bufera kwam weer een weekendje logeren, ze heeft het weer prima naar haar zin gehad en ze heeft ontdekt dat water erg leuk is. We zijn met haar en Bono, Britt en Straam naar het strandje bij de Lek geweest, ze vond het helemaal geweldig;-)

Bufera 15 weken

Bufera met haar beker van de Raduno, zit er wat te eten in?

Bufera is dit weekend bij ons aan het logeren. Ze voelt zich echt weer helemaal thuis en weet heel goed met onze honden om te gaan, ze is vol respect. Benga vind het helemaal geweldig dat ze weer met haar dochter kan spelen.

Ja dat bijten is echt speels bijten, Lejon die is nu ook maar even gestopt met het spelen met haar. Zodat ze toch maar even het bijten moet gaan afleren, wel spelen met speeltjes hoor!!!!
Als het echt te ver gaat en ook met opspringen op de bank of als we aan het eten zijn, dan moesten haar even in haar bench zetten, niet als straf maar even om af te koelen. Ze is gewoon echt pittig!!!
Nee ze is nog niet los in aanraking geweest met andere honden, alleen nog maar aan de lijn!!!! Dat gaat hier ook niet in de buurt. Volgende week op vakantie zal ze dat wel meemaken, een speciale plek waar honden zijn toegestaan. En uiteraard bij jullie thuis. We zijn zelf nog een beetje voorzichtig omdat ze haar derde inenting nog niet heeft gehad!!!!!
Bij mijn schoonmoeder hebben ze ook honden, maar zij hebben ze totaal nog nooit ingeŽnt!!!!
Dus maar effe wachten denk ik!!!
Nou nog een paar nachtjes en dan is het zover, voor ons ook wel spannend of wij het tot nu toe wel goed gedaan hebben. Nou we doen in ieder geval ons best!!!!
Het is voor Bufera best een beetje balen het wat warmere weer, want het zet haar niet echt in actie om wat te willen doen. We doen de riem om en voor de deur gaat ze zitten en dan wil ze echt niet mee, we nemen haar dan wel mee, maar ze heeft er wel last van.
De kat is me er ook een hoor, ze is niet bang voor Bufera!!! Ze is af en toe ook best een loeder, zoals als Bufera in haar stoel ligt te slapen dan gaat zij expres aan de stoel krabben. En nu ligt ze gewoon in Bufera haar stoel!!!!
Nou in ieder geval tot vrijdag middag!!!
groetjes
 

Even een klein mailtje hier uit Voorthuizen!!!!
Bufera heeft een infectie bij haar urineweg, ze heeft een antibioticakuur gekregen. Vandaag begonnen, als het goed gaat maandagochtend de laatste pillen. Helaas, maar als het goed is heeft ze er over twee dagen geen last meer van.
Voor de rest gaat het goed met Bufera, groeit hard. Begint echt spatjes te krijgen of te houden, zoals blijven blaffen tegen de kat of andere honden, opspringen en bijten. Toch steeds maar weer proberen op onze bank te mogen zitten, terwijl ze haar eigen stoel en verlenging heeft gekregen!!!!!
Dit zijn ook echt punten voor de cursus, we blijven er steeds consequent in, maar Bufera laat zich ook echt niet kennen. Ze is echt een pittige!!!!
Groetjes uit Voorthuizen
knuffels Bufera
 

Alweer zowat een week voorbij en ze groeit als kool. Deze week heeft Bufera haar eerste twee lessen achter de rug wat soms meeviel, maar soms ook niet zoals zij dat had gedacht!!!!!
Het is wel vermoeiend zo'n uurtje voor haar, ze is daarna ook bekaf. De stoel heeft maar kort plezier voor haar gedaan, want ze ligt graag languit en dat lukt niet goed meer, dus we zijn op zoek naar een verlenging van de stoel zodat ze languit kan gaan liggen. Op haar buikje aaien vindt mevrouw wel heel erg fijn. Net als tegen je opspringen, maar dat zijn we nu aan het oefenen omdat af te leren.
Bufera heeft al aardig gesocialiseerd, dus dat gaan prima!!!!! Ze heeft natuurlijk last van de warmte waardoor ze overdag veel slaapt en 's avonds weer actief is.
Ze kan heel vaak heel stoer blaffen tegenover andere honden, maar zodra ze dichterbij komen gaat ze zich achter ons verstoppen hihiihi.
Nou nog een weekje en dan gaat Bufera weer lekker in Langerak logeren, wat spannend!!!!

Groetjes uit Voorthuizen!!!!!!!
 

een paar foto's van bufera

Vandaag hebben we onze eerste kleine wandeling gemaakt naar de ijssalon, gelukkig was ze niet zo onder de indruk van onze ijsjes gelukkig maar!!!
Boefje.
Vandaag in de auto ging het al een stuk beter, we moeten haar ook in de kofferbak (zonder hoedeplank dan he) doen, want anders is ze niet te houden.
Ze springt gerust op je schoot als je aan het rijden bent. Dus geen goed idee meer.
Bij de dierenarts was alles weer prima ze had zich prima gedragen, weer een inenting erbij. We hadden haar op de weegschaal gezet en die stond op 9300 gram.
Helaas vind ze de bench nog niet helemaal het einde en wij vinden het eigenlijk ook helemaal niet leuk, maar ze wil al aardig knagen aan het meubilair, misschien kunnen we daar wel een hok om heen bouwen, hoeft ze ook niet meer in de bench hihihihi!!!!!
Ja we hadden haar hele boekje gelezen, je hoeft er ook geen week voor te nemen om erachter te komen hoe Bufera haar karaktertje is, daar kwamen we al heel snel achter.
Het blaffen tegen de kat, dat doet ze hoogstwaarschijnlijk omdat ze met de kat wil spelen. Maar ja de kat heeft zoiets van. Jij eerst ophouden met blaffen dan wil ik wel met je spelen, onze kat kennende. Die is ook wel een tikje eigenwijs, dus ze passen wel goed bij elkaar.
Ik heb altijd de neiging om veel te vertellen!!!!

Groetjes weer uit voorthuizen
en een pootje van Bufera en Kitty
 

Ja onze eerste nacht, ze heeft zo ongeveer 20 minuten gehuild en geblaft en daarna alleen nog maar effe gepiept. Midden in de nacht had ze ook nog effe gehuild en geblaft, maar daar hadden we verder geen last van. Ik, Mariska vond het wel heel zielig, maar ja dat is voor mij effe wennen. Al met al vonden we het nog reuze meevallen. Ze begint al beetje bij beetje te wennen aan haar bench.
Ook netjes met haar ontlasting gewachten tot ze eruit mocht. Drie ongelukjes gehad over de hele dag nou ja dat valt best mee, heel veel buiten gedaan helemaal super!!!!!
Ooh ja hadden jullie nou al een keer Frontline gegeven of mag dat vanaf nu pas zo'n beetje. Anders wou ik dat morgen gelijk geven, morgen inenten spannend!!!!!
Ik heb haar ook effe in de auto meegenomen, maar dat vond ze nog helemaal niet leuk!!!!
We hebben ook besloten om nog niet echt vleesvoer te geven, want we merkten al gelijk dat ze niet meer snel haar brokjes wou eten, terwijl we het alleen gisteravond een beetje hadden gegeven.
Ze heeft nogal veel tegen de kat geblaft vandaag, volgens ons wil ze graag met de kat spelen, maar de kat nog niet met Bufera, die houdt haar alleen maar in de gaten!!!!!
Ze heeft daarnaast best weer veel gedut, nu dus ook weer en als wij dan naar bed gaan dan zal ze weer klaarwakker zijn. Ze doet het prima, vanaf vandaag heeft ze Lejon ook geaccepteerd met haar bot, dat is heel oke!!!
Ze had ook al gecommuniceerd met de buurhond die aan het blaffen was, daar reageerde ze gelijk op. Waar zouden ze het toch over hebben gehad??????????
Leuk allemaal!!!
Ik ben al aan het kijken waar ik een puppycursus kan gaan volgen, in Barneveld doen ze het volgens mij ook op een soort grasveld als wij hier aan de overkant hebben. Dat kan ik dan maar beter ook niet doen. Er zit er dus niet echt eentje dichtbij. Ik blijf verder zoeken!!!!
Nou weer een heel verhaal voor jullie!!! We houden jullie op de hoogte!!!!
Ook een dikke knuffel van Bufera (wat een snurkertje!!)

Groetjes Mariska Lejon en de kinderen
 

Alvast een klein berichtje hoe het tot nu toe verloopt. Bufera heeft het een
en ander bewonderd en gesnuffeld en soms verbaasd opgekeken. Ze had vol verbazing zitten observeren wat de kinderen toch allemaal aan het spelen waren vooral op de schommel had ze wel een kwartier zitten kijken. Ze is zelf niet wezen schommelen hoor!!!!! Ook toen de kinderen aan het steppen waren was ze vol verbazing. Het lijkt wel alsof ze nog een beetje bang is voor onze kat, want die geeft nog wel eens een pootje op haar hoofd, maar dat zal over een tijdje wel veranderen. Uit ervaring van onze vorige hond!!!!!! Ze heeft nogal veel gelegen en geslapen, maar dat zal ook wel door het weer komen.
Toen ik haar haar botje gaf heeft ze zich daar een poos mee bezig gehouden.
Van mij, Mariska accepteerde ze gelijk dat ik haar aaide tegelijk dat ze met
haar botje bezig was van Lejon en zijn moeder niet hihihihi, toen begon ze erg te brommen hihihihi.
Ze ligt nu heerlijk te slapen zeker voorbereiden op haar eerste nacht, oeps!!!
Het is een schat van een meid!!!!!!!!

8 weken

Bufera 7 weken

[ vorige ]