In memoriam

Penny Guardian Angel v.d. Lupinehof

Roepnaam: Britt
Ras: Bullmastiff
Geboren: 17-10-2000
Overleden: 11-05-2013
Geslacht: teef (gesteriliseerd)
Eigenaars: Theo en Corine
-Fotoalbum

 

 

Toen Theo en ik trouwden werd mijn wens vervuld: een eigen hond! We vonden allebei een Bullmastiff erg leuk. Dat werd Britt, toen ze 5 maanden oud was kwam ze bij ons in huis. Britt is naar mensen toe super sociaal, helaas vindt ze sommige honden niet leuk. Verder is ze ontzettend lief, enthousiast, een beetje lui en eigenwijs. Een echte Bull dus. Hoewel mij verteld werd dat je met een Bull geen gehoorzaamheidstraining kan doen, besloten we het toch te proberen. En dit deed ze vol enthousiasme, tot we bij de GG kwamen werd dit voor haar allemaal te strak en te streng. Ze ging zich vervelen en had er geen plezier meer in. Dus is ze nu met 'pensioen', waarmee ze erg gelukkig is. Ze gaat nu thuis lekker haar eigen gangetje, luieren, rondje lopen, even op een stokje knagen en natuurlijk haar huis en tuin bewaken, dat is toch ook werken?! 

Britt heeft de volgende gehoorzaamheidscursussen gevolgd:

- EG
- GH
- VEG
- GG1

7 mei 2013: Sinds we terug zijn van de familie vakantie zien we Britt hard aftakelen. Ze begint verlamd te raken aan haar achterhand. Dit gaat per dag achteruit. 6 mei hebben we afscheid moeten nemen van Bounty en zouden we dan zo snel er achteraan afscheid moeten nemen van Britt? Ja want na 12,5 jaar heeft ze niet verdient om zonder levenslust te eindigen. Ze mag niet helemaal niet meer kunnen lopen. Maar het is zo moeilijk Britt heeft heel haar leven van alles lichamelijk gemankeerd maar haar kop is altijd zo goed. Ze heeft er altijd zo'n lol in, ook nu nog. Uitgaan is niet haar prioriteit eten en aandacht dat is feest. Ik besluit een datum te prikken, dat klinkt zo raar...dan, dan gaan we afscheid nemen. Het word 11 mei, dan kunnen we in alle rust afscheid van haar nemen. Tenzij ze voor die tijd te slecht is. Het blijft per dag achteruit gaan en 11 mei is zeker niet te vroeg. Die morgen lukt het nog net om met veel moeite uit te gaan. Ze krijgt erg veel eten, nog eens koekjes, nog eens een pensstaafje, nog eens kroelen. Ze is gegaan zoals ze was, genietend van de aandacht, vrolijk en blij en dan is het voorbij...mijn Bullie mijn eerste grote hondenliefde, onvergetelijk...

Dag lieve gekke Britt,

Maatje toch wat is het stil nu ook jij ons hebt verlaten. Het is allemaal zo onwerkelijk 12,5 jaar geleden begon met jou een grote passie voor honden. Ik heb me wat zorgen om je gemaakt, gedacht dat je niet oud zal worden. Maar jij bleek de ouwe taaie te zijn. Je 'zusjes' overleeft op de valreep dat wel. Je koppie wilde nog wel maar je oude lichaam was zo op. En langzaam zag ik de glinstering uit je ogen verdwijnen. Je moest gaan, rusten voordat alle glinstering was verdwenen. Want als iemand vrolijk was dan was jij het. Diep respect heb ik voor je levenslust ondanks je lichamelijke gebreken...wat ga ik je missen.
Nooit meer je gezellige vrolijkheid, je begroeting met 'hawlo', nooit meer lachen of boos worden om je eigenzinnige dommigheid. Maar ook nooit meer zorgen en twijfels om jou mijn stoere taaie Bullie.

Na 12,5 jaar zeggen we nu dank je wel en rust zacht...je zit voor altijd in ons hart.

[vorige]