Brio (Jamiro)
Luxemburgs Jeugd Kampioen
 

27-11-2014


Mannen onder elkaar ;)
 

31-08-2014


Heel stoer Brio dat je de stok haalt maar het lijkt er op dat je daar gewoon kan lopen ;)
 

Nee echt ik durf niet te zwemmen! Na aandringen van mij heeft hij heel even zn voetjes van de vloer gehad maar daarna niet meer hihi.
 

26-04-2014
Weekendje op de camping, Brio had genoeg te zien en te doen ;)

 

17-02-2014
Vorige week is Brio op een korte vakantie geweest en wat voor vakantie...;) Corine, Dewi en Tineke zijn met Brio en Briola naar zuid duitsland geweest waar ook Nina, Crt, Tisa en Bor met Rumba en Fanta vanuit Slovenië naar toegekomen waren. En niet alleen omdat een paar dagen samen reuze gezellig is maar omdat Fanta loops was en de dekking plaats zou kunnen vinden!


Gelukkig er lag sneeuw! Niet veel maar omdat de winter in nederland nog niets gebracht had waren we er tevreden mee!
 

Lekker wandelen.
 

Mooi uitzicht ;)
 

En ja natuurlijk de ontmoeting met Fanta!
 

Ze vonden elkaar zo leuk :)
 

Na wat gerent te hebben met elkaar was de eerste dekking op vrijdagochtend al snel een feit!
 

Nog een mooie wandeling naar Rupholding, een dorpje verder op. Tisa en Bor hebben heel knap het hele eind mee gelopen.
 

Even een onderonsje tussen Tisa en Brio ;)
 

 

En nog een onderonsje tussen Dewi en haar hondenvriendjes:) Wat heeft ook deze kleine meid genoten van deze dagen!

 

21-11-2013
4 weken geleden is Brio hier gekomen voor een logeerpartijtje en sinds vorige week weten we dat hij definitief hier blijft wonen. Door persoonlijke omstandigheden van Brio zijn baasjes is op dit moment de zorg voor 2 honden teveel en hebben we in goed overleg besloten dat Brio bij ons blijft. Uiteraard zijn wij blij dat hij nu bij ons woont maar ook een beetje gemengde gevoelens want het was geen makkelijke beslissing voor Lejon en Mariska... Ook al is het gezien de omstandigheden beter voor hem, ze missen hem wel enorm. We zijn hen ontzettend dankbaar voor de fijne jaren die Brio bij hen heeft gehad!

15-12-2011
Weer een paar nieuwe foto's van onze Brio, alhoewel nieuwe foto's... ze zijn al weer een paar weken geleden gemaakt toen heeft Brio weer 2 weken bij ons gelogeerd omdat z'n vriendinnetje Bufera weer loops was. Konden we ook gelijk weer foto's van hem maken maar helaas helemaal vergeten te delen;-)

 
Brio wilde zo graag naast Breezer op de bank liggen maar dat mocht niet van de oude bitch dus schoof hij maar heel voorzichtig zijn billen er op;-)

 

05-06-2011
Het was weer zover Bufera was loops dus om de hormoontjes wat rust te gunnen mocht Brio weer bij ons logeren;-) Zoals altijd heeft hij zich weer keurig gedragen en we vonden het heerlijk dat hij weer even bij ons was!

Ook als is ze oud Brio vind Breezer nog een lekker wijffie, hihi
Nog even met z'n allen:

23-11-2010
Omdat zijn vriendinnetje Bufera loops was heeft Brio de afgelopen 2 weken bij ons gelogeerd. Hij heeft zich weer keurig gedragen en we hebben weer genoten van onze vrolijke vriend! Uiteraard hebben we gelijk weer van de gelegenheid gebruik gemaakt om weer eens foto's te maken, Brio vindt poseren maar een stomme bezigheid maar er zijn toch een paar foto's gelukt;-)

zijn favoriete plekje, het hondenbed
Biker en Brio zijn geen grote vrienden, ze negeren elkaar liever. Maar toen ik op de grond zat bij Brio kon Biker dat niet negeren en besloot tie om er maar gezellig bij te komen liggen, een fotootje waard!

06-11-2010
Brio in de ring op de Raduno in Zaltbommel. Waar hij een zeer goed haalde.

07-03-2010
Gisteren zijn we gaan wandelen met Brio en Bufera om te kijken of ze goed met elkaar op kunnen schieten. Lejon en Mariska hadden er wel eens over nagedacht om er een tweede hond bij te nemen en toen ze hoorden dat we opzoek waren naar een nieuw gastgezin voor Brio wilden ze graag kijken of Brio in hun gezin past. Wij waren gelijk enthousiast want we hebben alle vertrouwen in hen. Dus eerst ergens afgesproken om te gaan wandelen. Bufera was dolenthousiast om ons te zien en negeerde Brio, die heel blij was om haar te zien, eerst maar eens even. Brio heeft haar uit lopen dagen en ze gingen samen lekker rennen maar als Brio iets te opdringerig werd dat liet madam hem dat wel even weten;-)

Na de wandeling zijn we naar Lejon en Mariska thuis gereden om te kijken hoe het daar zou gaan. Bufera vond het wel raar dat ze ineens de auto moest delen met Brio maar ze legde zich er maar bij neer. Eenmaal binnen gekomen stond Bufera weer net zo raar te kijken hield goed in de gaten wat die kerel allemaal in haar huis deed. Ze vond het allemaal wel goed maar hij moest haar niet lastigvallen en niet te dicht bij de baas in de buurt komen, dat maakte ze hem wel duidelijk;-) Brio kan veel hebben van een dame dus dat vond hij geen probleem. Brio had ook veel aandacht voor de kat, dat is hij helemaal niet gewent, maar hij ging er niet achteraan rennen en hield gepaste afstand. We vonden het fijn om te zien dat Brio zich helemaal op z'n gemak voelde bij Lejon en Mariska. Hij wilde zelfs al stoeien met Lejon en dat terwijl hij toch wat terughoudend is naar mannen die hij niet kent.
Wij zijn naar huis gegaan en Brio is bij Lejon en Mariska gebleven. We hebben afgesproken om eerst een aantal weken te kijken hoe het verder gaat. Bufera zal moeten leren dat een speelmaatje hebben heel leuk is maar dan moet ze ook dingen delen die ze anders voor zich alleen had. Brio zal zich ook moeten aanpassen aan de nieuwe situatie en we hopen dat dit allemaal gaat lukken en dat hij zijn gouden mandje weer gevonden heeft!
Dit betekent wel dat wij weer afscheid moesten nemen van onze kanjer. Hij was alweer ruim 4 weken bij ons en Brio is zo'n heerlijke relaxte hond, je kan niet anders dan van hem houden;-) We missen hem wel maar we gunnen hem ook weer zijn eigen plekje waar hij meer aandacht krijgt dan hij van ons zou kunnen krijgen want die moet hij delen met nog meer honden.

Onderstaande foto's hebben we gemaakt toen Brio moest wachten op z'n date. (als echte dame was Bufera natuurlijk te laat, haha) Het was lekker zonnig dus Brio heeft mooi geposeerd!

05-03-2010
Gisteren had ik met Mi afgesproken bij om met Brio en Kiani te gaan wandelen bij de Moerdijk. Het was heerlijk weer en we hebben genoten en Brio en Kiani niet minder, ze konden het super goed met elkaar vinden. Ze hebben lekker lopen rauzen! Mi heeft de foto's gemaakt want daar kan ik niet tegen op;-)


Kom je spelen?

Jaaaa!

Kom op! Durf je niet verder het water in?

Monster Corso!
Mi heeft nog veel meer foto's gemaakt maar een beetje te veel om hier te plaatsen. Ze staan in het album van Del Montagna Oro

24-12-2009
Vandaag ben ik met een vriendin, haar hondje Shelby en Brioso in het bos geweest en natuurlijk heb ik wat foto's gemaakt:

21-12-2009
Tsja, aangezien ik mn camera bij iedere wandeling ben vergeten (ben toch blond blijkbaar) heb ik maar foto's in de tuin gemaakt. Ze zijn niet superkwaliteit helaas. De heren vinden de sneeuw echt geweldig, we kunnen Brioso wel als sneeuwschuiver gebruiken want die zit continu met zn neus op de grond voor alle nieuwe luchtjes Smile En Ciro, tsja die is een nog grotere malloot dan anders Laughing

16-11-2009
Gisteren kwamen Sander, Inge en Brioso weer eens gezellig op visite. Brio wist gelijk waar hij was en rende gelijk door naar de tuin; eerst alles checken op nieuwe luchtjes! Als je een tijdje niet geweest dan dan zijn dat er best veel dus hij was wel ff bezig;-) We wilde graag dat hij nog even poseerde voor de camera maar daar dacht tie zelf anders over, ik ga wel lekker een sprintje trekken!

Nou vooruit om dat jullie het willen zal ik even stil zitten.
Tja en als ze een kluif voor je neus houden om je stil te laten staan dan ga ik er op kluiven ook!

Sander en Inge we vonden het erg gezellig dat jullie weer even kwamen buurten met Brio!
 

25-08-2009
Gisterochtend hebben we over de dijk gelopen met Ciro en Joos. Het was net iets te warm voor ze om echt te stoeien en gek te doen, maar er lag overal nog wel wat poeltjes met water waar ze lekker in konden liggen om af te koelen.

30-07-2009
Afgelopen dinsdag zijn Sander en Inge even langs geweest en uiteraard hadden ze Ciro en Brio ook meegenomen;-) De 2 heren gingen gelijk helemaal los op het grasveld. Ciro had al snel ons heerlijke baggerslootje ontdekt en heeft er lekker in geplonsd, daarna rook tie erg lekker....haha.
Brio vond zocht verkoeling in het badje, het bleek niet diep genoeg om z'n kop helemaal onder water te steken;-)


Ciro in afwachting of Brio nog een keer wilt spelen.

Samen de boel bewaken

En nog even poseren:

20-06-2009
Vandaag heb ik eindelijk weer eens foto's gemaakt. Eerst ben ik met Ciro weggeweest en later nog apart met Brio (die heeft meer beweging nodig dan Ciro nu aan kan). Brio was helemaal geobsedeerd door een labradorteefje die druk bezig was met duiken naar stokken en hem dus niet zag staan. Ik heb hem echt nog nooit zo uit zien sloven voor een andere hond behalve Ciro (en nee ze was niet loops, ze was gesteriliseerd).

 

24-05-2009

04-05-2009
Anita bedankt voor de supermooie foto's!

 

26-04-2009
Ik was gister Brio trouwens kwijt, ik schrok echt want hij blijft altijd bij mij in de buurt. Ik was naar een losloopgebied geweest en met een vrouw via het toegangspad naar de parkeerplaats gelopen. Daar is verder nooit verkeer dus ik laat Brio altijd los. Ik stond nog wat te praten met haar (parkeerplaats was in de volle zon), Brio was nog op dat pad en ik zou weg, doe de klep open, dan komt ie meestal wel direct maar nu niet. Dus ik roepen maar geen Brio...... Ik snapte het echt niet, maar gelukkig kon hij niet ver zijn, het is een eiland met maar één in/uitgang, dus dan toch maar weer dat eiland op om te gaan zoeken. Loop ik het hoekje om naar het toegangspad, ligt Brio daar heerlijk in de schaduw te slapen.............. Ik moest zo lachen en Brio tilt zn kop langzaam op en kijkt mij echt verontwaardigd aan van, je denkt toch niet dat ik nu nog op sta he. Uiteindelijk toch naar de auto weten te lokken, hij gaat in de achterbak, ik wil hem een koekje geven maar hij draait zn kop weg, gaat met een zucht liggen en kijkt me aan of ie wil zeggen, nou wat sta je daar nog, start die auto en naar huis


06-04-2009

Nou dit heeft ook even geduurd, maar eindelijk weer eens foto's van Brio weten te maken. Het zijn er niet zo heel veel, het was nogal druk met mensen dus ik heb weinig tijd gehad om foto's te maken. Brio leert zichzelf nu ook wel goed in zijn eentje te vermaken, hij is echt een luchtjeshond, hij is continu op zoek naar luchtjes en gaat dan het spoor volgen. Vrijdag ga ik met Anita, Ludo en Brio wandelen, dus dan komen er nog wel meer foto's.
 

16-03-2009
Vandaag zijn Sander, Inge en Brioso bij ons op bezoek geweest. We werden weer enthousiast begroet door Brio. Binnen heeft hij laten zien hoe lui dat tie is want hij ging lekker liggen snurken:) Omdat Brio en Biker grote vrienden waren in de tijd dat Brio bij ons woonde dachten we dat het leuk was om ze nog even samen in de tuin te laten. Nou ze vonden elkaar dus helemaal niet interessant meer, haha. Biker had het druk met knuffelen met Sander en Inge en Brio had zoveel te snuffelen op het grasveld dat hij nergens meer oog voor had. Uiteraard moest hij nog wel ff poseren:

18-01-2009

Vandaag zijn we op bezoek geweest bij Sander, Inge en natuurlijk Ciro en Brioso. We vonden het heerlijk om te zien dat Brio echt helemaal zijn plekje heeft gevonden, Ciro en Brio zijn dikke maatjes met elkaar:) Brioso is ook weer flink gegroeid sinds de laatste keer dat we hem gezien hadden, hij begint al een echte vent te worden;)

Sander en Inge bedankt voor jullie gastvrijheid!
 

We hebben ook nog foto's van Inge gehad:


 

27-12-2008


14-11-2008

 
 

28-10-2008
Ik had nog wat foto's voor je van vorige week zondag. Ik was echt helemaal vergeten dat ik deze gemaakt heb, ik zal ze morgen ook maar even op mn site zetten. De foto's zijn niet echt van goede kwaliteit, maar goed. Tijdens die wandeling kwamen we nog een ruiter met paard tegen, Brioso reageerde er heel rustig op maar begon er samen met Ciro op een gegeven moment wel om heen te cirkelen. Het paard was wel honden gewend en maakte het verder niet uit maar wij zijn toen maar terug gegaan omdat we daar vooral kwamen om de honden even lekker te laten rennen en dat deden ze nu dus niet.
 
Brioso heeft zich op mijn verjaardag heel goed gedragen bij de visite. Hij heeft niet eens geschooid, alleen toen de eerste hapjes kwamen probeerde hij het even maar daarna verder niet. Hij hield niet zo van de drukte en ging lekker onder de trap liggen (daar ligt ook een kleed voor ze). Af en toe kwam hij wel even kijken en iedereen die naar de wc gingen werd overgehaald door hem om even met hem te knuffelen. En er is natuurlijk niemand die kan weigeren als Brioso helemaal tegen ze aan gaat hangen om te knuffelen.
 

28-09-2008
Vandaag zijn we even met Ciro en Brioso naar de dijk bij Zwarte Haan (bovenin Friesland) geweest. We moesten hier alleen wel uitkijken voor de schapen, Brioso is daar enorm op gefixeerd en het hekje dat er tussen staat is wel zo laag dat Brioso er zo over heen zou kunnen.

 

Deze staat aan het begin van de dijk en is volgens Brioso niet te vertrouwen, die moest dus echt weggegromd worden Mr. Green

Hé wat is dat daar aan je staart?? (Ciro heeft zn staartpuntje open en omdat hij deze telkens weer openslaat hebben wij er nu een verbandje omheen maar Brioso zit er nu telkens achteraan)

27-09-2008
Brioso voelt zich inmiddels al helemaal thuis en waakt gezellig samen met Ciro over ons huis. Brioso is wel meer een grommer dus het is gelukkig niet heel veel lawaai. De meeste mensen die hem eerst op de foto hebben gezien en later in het echt, vinden hem veel vriendelijker lijken dan op de foto. En als ze hem leren kennen zijn ze helemaal weg van hem.
 
Brioso is een enorme knuffelkont, en was Ciro in het begin jaloers, als Brioso ook maar denkt dat ik met Ciro ga knuffelen komt hij er aan gevlogen (hij struikelt dan zowat over zn eigen poten) want dan wil hij mee knuffelen. En krijgt hij niet direct aandacht dan gaat hij er gewoon om vragen, gaat op je schoot zitten, tegen je aan liggen, zich helemaal tegen je aan drukken. Andersom heeft Ciro er niet zoveel aandacht meer voor als ik met Brioso knuffel.
 
Brioso komt ook al flink voor Ciro op. Gister waren we even aan het wandelen, honden los toen er een herder aan kwam. Hij probeerde eerst dominant te doen tegen Brioso, maar die keek hem eens aan en ging gewoon verder waar hij mee bezig was, negeerde de herder totaal. Vervolgens ging de herder op Ciro af en die liet zich dus wel wegsnauwen en vervolgens opjagen door de herder. Brioso zag dit en vloog er direct op af, ging er tussen staan en pas toen de herder weg liep ging hij verder waar hij mee bezig was, maar iedere keer als de herder naar Ciro keek liep hij weer een stukje richting de herder en was hem duidelijk aan het waarschuwen. Uiteindelijk is de herder maar verder gelopen. Brioso is heel netjes in het corrigeren en waarschuwen van andere honden, hij doet het echt alleen met zn lichaamstaal en gaat nooit in de aanval. Ook bij Ciro corrigeert hij heel netjes, Ciro accepteert het alleen nog niet altijd van hem, maar toch begint hij telkens meer te accepteren dat Brioso de leiding neemt en hij lijkt het ook wel fijn te vinden, hij wordt er alleen maar rustiger van naarmate Brioso meer de leiding krijgt iig.
 


16-09-2008
Donderdag heb ik mijn eerste training met Brio. Ik train met Ciro bij een school die gebruik maakt van kalmerende signalen/turid rugaas. Bij Ciro werkt dit super, ik kan langer zijn concentratie vast houden en hij heeft voor het eerst plezier in het trainen. Met hem train ik niet heel serieus, er wordt niet gekeken naar hoe hij het doet maar naar dat hij het doet (zit is zit, of dat nou recht voor mij is of een klein beetje schuin voor me). Ook geeft zij serieuzere trainingen, meer richting engelse obedience. Met Brio wil ik proberen serieuzer te gaan trainen en donderdag gaan we eerst kijken wat hij kan en in welke groep hij dan mee zou kunnen trainen.
 

11-09-2008
Vandaag zijn we met de heren naar een veld hier in de buurt geweest waar ze beide even los konden. Ze hebben heerlijk gespeeld en af en toe even een machtsstrijdje maar het ging super. Ciro had er daar ook totaal geen moeite mee als Brioso aandacht van mij kreeg, eenmaal thuis was dit wel weer een probleem. Vanmiddag hebben ze een half uur een flinke strijd gehad. Ciro is Brioso lichamelijk de baas maar Brioso was het daar niet mee eens en probeerde Ciro telkens te slim af te zijn. Uiteindelijk heeft Brioso zich wel overgegeven en nu ligt hij heerlijk aan mn voeten te snurken. Ciro vind dat nu ook prima en kijkt niet eens meer op als ik Brioso knuffel. Ook mocht Brioso zomaar bij Ciro's waterbak, hij durfde er alleen niet uit te drinken en is maar uit zn eigen waterbak in zn bench gaan drinken. Maar voorheen mocht Brioso niet eens naar Ciro's waterbak kijken. Dus het lijkt de goede kant op te gaan, ik hoop dat dit zich doorzet.
 
Brioso is verder een heerlijke hond, hij luistert al goed naar me en is heel rustig in zijn doen en ja hij gedraagt zich goed Behalve dan die strijd van vanmiddag merk ik nauwelijk dat we er een hond bij hebben zo makkelijk is hij. Hij begon vandaag met Ciro mee te waken, alsof de voorbijgangers niet genoeg schrokken van Ciro's grote kop in de vensterbank ging Brioso er ook nog vrolijk luid blaffend naast staan Klik hier met de rechtermuisknop om afbeeldingen te downloaden. Om uw privacy te beschermen, is het automatisch downloaden van deze afbeelding van internet verhinderd. Ik denk niet dat die mensen nog eens langs ons huis lopen haha.

 

01-09-2008

27-08-2008
Gisteren zijn Sander en Inge langs geweest om kennis te maken met Brioso. Ze hadden de oproep voor het gastgezin zien staan en wilden weten of hij bij hun paste. Het klikte meteen met Brio. Ze hebben al een Cane Corso: Ciro. Ciro is de zoon van onze Biker en Chanti. Om te kijken over Ciro en Brio met elkaar overweg kunnen zijn we vandaag met die twee gaan wandelen. Toen we ze samen loslieten moest Brio even aan Ciro laten merken dat hij de baas is:) Ciro vond dat prima. We hebben lekker gewandeld en de heren hebben heerlijk met elkaar en andere honden gespeeld.

We hebben er alle vertrouwen in dat Ciro en Brio dikke maatjes gaan worden. Sander en Inge gaan eerst nog op vakantie en daarna komen ze Brio ophalen om bij hen in Leeuwarden te gaan wonen.
 

17-08-2008

06-08-2008
Brio is terug uit het gastgezin waar woonde. We vinden het erg jammer dat hij daar niet kon blijven maar we genieten er ook van dat we hem weer even bij ons hebben. We hopen dat we snel een fijn gezin vinden die dit heerlijke kereltje een eigen plek wilt geven.

Ayden is bij ons aan het logeren en hij is Brio zijn grootse vriend:)

27-07-2008

Met Bufera naar het strandje, dat is dikke pret!

01-07-2008

27-06-2008
Met Brio gaat het goed!
Nika en hij spelen steeds vaker en drukker met elkaar!en lopen je omver als je niet uitkijk!
En hij kan ook aardige scheten laten zeg!pff!
Sinds vandaag is hij ook in een x best waaks aan t doen!
Kwam vandaag meerdere keren in aktie als er mensen langs de deur liepen!,
Nika werd er gewoon stil en een beetje nerveus van en wist niet waar ze heen moest!,normaal
was Nika de waker,maar Brio neemt die taak al over!
En hij heeft al een lekker stukje van onze vloer op!toch lekker Vinyl!
Wij lekker op de bank en dachten dat hij aan z,n nagels zat te bijten,maar toen zag ik in een x het vinyl omhoog komen,dus moest ik ff in aktie komen!haha
Je merkt gewoon dat hij zich steeds meer thuis voelt!
Alleen Sheila vindt het toch best wel wat zwaar met Brio erbij!
Er komt toch best wel veel bij kijken,maar het begin is altijd toch weer even wennen!
maar zij is ook al helelmaal gek op hem en Brio loopt ook echt elke stap van Sheila achterna!
Ik stuur nog wat fototjes erbij van de kanjers!
Groetjes jeroen sheila romy nika en brio!
 

24-06-2008
Vandaag gaat het al weer een stuk beter met Nika en Brio!
Nika loopt hem wel met alles achterna,maar Brio loopt dan niet gelijk z,n bench meer in!
Nika wil elke x spelen en bovenop hem gaan staan!
Vanochtend hebben ze heel leuk gespeeld binnen! lekker veel haar overal zeg!haha!
Brio loopt nu ook ons meteen achterna als we opstaan!,kwam thuis net en komt hij me echt meteen begroeten.
Vandaag samen in de achterbak naar het bos.
Wilde we leuke fotos maken om op te sturen,..ja hoor batterij leeg! beetje jammer,maar was heel erg leuk en allebei gesloopt!
We laten Brio af en toe snuffelen en likjes aan die kleine geven dus gaat ook goed!
De poes vindt tie interesant,maar die houd hem wel op een afstandje!
De parkiet is  de baas van de kooi en omgeving want die pikt hem net als Nika op z,n neus!
Groetjes en tot hoorns!
 

22-06-2008
Het gaat best goed,snachts lekker doorgeslapen,alleen Nika is wel steeds heel erg druk tegen Brio!
Elke x spelen en dominant zijn op hem springen enzo!,maar daar heeft Brio nog niet echt zin in!
Voor de rest is tie superlief! Graag bij je liggen en ik merk al dat tie graag bij je wil zijn!
Ze liggen nu lekker knock out allebei!en ik ga dat nu ook lekker doen!
Leuk die foto op je site!
O ja eten doet tie goed en als tie ons eten ruikt is tie ook gelijk wakker!haha!
We houden je op de hoogte groetjes

 

21-06-2008
Van de week zijn Jeroen en Sheila langs geweest om kennis te maken met Brioso. Er was meteen een klik dus het was duidelijk: Hij gaat bij Jeroen, Sheila, Romy en Cane Corso Nika in Den Haag wonen. Vanmiddag hebben ze hem opgehaald. Het was wel even slikken want we zijn toch wel erg verliefd geworden op dit vrolijke enthousiaste mannetje.
Jeroen en Sheila heel veel plezier met onze kanjer! Brio we zullen je missen maar we weten dat je helemaal op je plek bent in je nieuwe gezin.

17-06-2008
Vandaag ben ik met Bono, Straam en Brioso even naar het strandje bij de Lek geweest. Brio zag hoe enthousiast Bono het water in rende en besloot om er maar gelijk achteraan te gaan. Hij vond het geweldig:)

16-06-2008