Kratosz Riola - Briola
 

16-08-2015
Briola in Normandië

De kinderen in de gaten houden in de tuin
 
Lekker wandelen
 
Genieten op het strand in in de zee
 

10-01-2015
Onze lieve Jool. De laatste tijd hebben we toch weer zorgen om haar poten. Het gebeurd regelmatig dat ze er doorheen gaat en dat ze daar dan een paar dagen behoorlijk last van heeft. We hebben besloten niet meer met haar te gaan dokteren, maar haar gewoon te laten doen wat ze wilt. Met af en toe een beetje de rem erop. We vinden het niet eerlijk om haar steeds opnieuw rust te laten houden en we zien wel waar het schip strand. Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit in een honden leven. Het is wel verdrietig dat ze regelmatig weer last heeft, dit lieve meisje verdient zoveel anders! Zelf blijft ze haar lieve zelf eronder.

12-10-2014
Gelukkig blijft het goed gaan met Briola. We geven haar geen beperking meer, ze rent en speelt lekker mee. Soms is ze wat stijf en stram maar verder blijft ze gelukkig goed lopen.
En wat is ze toch braaf. Meestal rond deze leeftijd heb je een puber maar Briola gedraagt zich als een wel opgevoede hond van 4 jaar. De foto laat het ook weer zien:-)

10-09-2014

Op en top een Briola look, de goedheid zelve.
 

27-08-2014
Wat zijn we blij dat Briola eindelijk weer hond kan zijn. Ze is erg goed hersteld van haar operaties. En gelukkig maar want haar kersverse 'zusje' Basha weet haar behoorlijk af te matten:-)

Bedankt Agnes voor de foto's.

25-05-2014
Helaas bleek ook de linkerkruisbanden van Briola door te zijn en heeft ze inmiddels alweer 1,5 week geleden haar 3de operatie in in korte tijd gehad. En zijn we weer aan het rust houden. Ze berust hier weer keurig in. De hechtingen zijn eruit en het ziet er allemaal goed uit. We hopen van harte dat dit echt de laatste pech is en dat ze over een maand of 2 eindelijk lekker jong kan zijn.
 

04-05-2014
En dan is het echt weer de hoogste tijd voor een update van Briola. Er is veel gebeurd sinds de laatste. Briola had al wat langer vage klachten van stijfheid en af en toe wat mank lopen. Na rust houden ging het dan weer beter. Maar het bleef zich herhalen. Uiteindelijk hebben we foto's laten maken van haar heupen. Helaas blijkt haar linkerheup erg slecht te zijn. Rechts is prima. Dit veroorzaakt haar vage klachten. Nu bedenken wat te doen een hele ingrijpende operatie met lange revaliditatie of net als bij Britt en Breezer pijnstilling en lekker hond laten zijn zolang het kan. In eerste instantie heeft de laatste mijn voorkeur. Maar toch wat andere dierenartsen naar hun mening gevraagd. Dierenarts Dijkshoorn zegt dat hij vermoed dat een veel simpelere operatie ook kan helpen. De zgn standcorrectie hij snijd de dijbeenspier door waardoor de kop beter in de kom gaat. Daar willen we meer van weten en we maken een afspraak. De dag voordat we de afspraak hebben rent Briola rechtuit geeft een gil en wil helemaal niet meer op rechts staan. Ik ben er voor 99% van overtuigd dat ze haar rechter kruisbanden heeft gescheurd en dit in combinatie met links een slechte heup...de angst slaat me om het hart. De volgende dag met lood in de schoenen naar Dijkshoorn. Hij komt na foto's en onderzoek met een hele positieve kijk. Links kan hij de stand correctie doen en tegelijk rechts de kruisbanden en meniscus verwijderen en dan het kapsel er strak omheen hechten. Operatie links heeft alleen 6-8 weken lijnrust nodig en kan operatie rechts daarbij hebben. Rechts vereist 3 weken volledige rust en dan 3-5 weken lijnrust. Dit is te doen voor Briola dus we gaan ervoor. De operatie gaat heel goed. De eerste 3 weken volledige rust zijn moeilijk voor Briola maar haar meegaande karakter zorgt ervoor dat ze er toch in berust. Buiten verschillende keren een ontsteking in de wond van haar knie (reactie op de onderhuidse hechtingen) gaat het revalideren erg goed. Links heeft ze helemaal geen last en rechts gaat elke dag beter. Met 6 weken loopt ze weer met alle kracht en is ze niet stijf bij het opstaan. Dus zachtjes aan krijgt ze wat meer bewegingsruimte. Dat ging ook goed tot vorige week zondag iets meer rechtuit laten rennen verder geen spel oid en s'avonds heeft ze ineens weer last van links. In de afgelopen week werd het wel elke dag beter maar als ze staat is het bekende plaatje weer terug van het licht ontzien van haar linkerpoot. Dinsdag gaan we dus toch maar even terug, wordt vervolgd...
Tot die tijd ook nieuwe foto's van Jooltje want in de tussen tijd is ze ook nog meer een dame geworden:-)

Je ziet dat ze nog niet helemaal lekker staat
 
Altijd even braaf
 
En toch nog snel vermoeid, stil staan is liggen
 
Dromertje
 
Vliegjes vangen dat kan ook liggend, ze weet zichzelf wel te vermaken:-)
 
 

In de 5de week van de revalidatie hadden we nog een fijne onderbreking we zijn met een gedeelte van de familie Penning een midweek naar de Belgische Ardennen geweest. Toen we het boekte dachten we aan lange boswandelingen dat zat er dus niet in. Maar het was heerlijk om in een andere omgeving te zijn en lekker veel buiten te zijn.

Samen kuilen graven, Briola en Dewi genieten altijd van elkaars aanwezigheid
 
Toezicht houden als Dewi speelt, een heel serieuze taak:-)
 
Met haar vakantie liefde onze zwager Mark
 
Even lekker pootje baden, want het is best warm. Zwemmen kan helaas niet vanwege de ontsteking voor de revalidatie was het wel goed geweest
 
Lekker zandtoetje
 
Lekker luieren
 

Nee dit is geen moment opname zo ligt ze gerust een kwartier. Of het haar poot verlichting geeft of ze het gewoon lekker vind liggen ik weet het niet.
 

S'avonds lekker tussen in, life is good
 

18-02-2014
Briola heeft genoten van een weekend sneeuw in Siegsdorf.

Wel vermoeiend hoor.

10-12-2013
Tijd voor het EG (elementaire gehoorzaamheid) examen met Briola. Briola leert snel en makkelijk dus we hadden er wel vertrouwen in. Het ging ook heel goed op wat ondeugd na. Briola is altijd gehoorzaam totdat ze merkt dat ik wat zenuwachtig en dus onstabieler ben:-) Zo ook met het examen, natuurlijk ik had er vertrouwen in maar dat haalt mijn examen vrees niet weg. Briola merkte het en werd wat baldadig en ondeugend. Zomaar wat kleine dingetjes hoor. Stokje pakken tijdens het volgen, een keer niet mee naar rechts. Gezellig doen naar andere honden en dus even helemaal geen interesse in mij. Maar ze heeft ook laten zien dat ze het allemaal kan. Alles met 1 commando en een stukje super volgen. We zijn met vlag en wimpel geslaagd met 64 punten van de 70.

20-10-2013
Een wandeldate in Arnhem met Dick, Linda en Schuba en Theo, Resie en Tinus. Op een zonnige zondag middag, met dank aan boven genoemde voor de foto's.

Spannend en leuk zo'n grote man.
Warm genoeg om te zwemmen.
Waterratje.
Even contact tussendoor.
Mooi meisje.
Met z'n allen op de foto.
Met grote vriendin Layla en Schuba.
High five puppy?
Ah wil je met me spelen?
Een onderonsje met grote vriend Tinus.
Wie zal er sneller zijn:-)
Kijk Tinus eens lachen:-)

06-09-2013
Briola is op vakantie geweest in St Maartenszee en ze heeft ervan genoten. En wij van haar, wat een voorbeeldig hondje is ze toch. Mee naar het strand, spelen met andere honden als dat mag. Netjes bij ons blijven als het niet mag. Ze negeren als ze naar je uitvallen. Mee naar de kinderboerderij, nieuwsgierig snuffelen. Soms de dieren uitdagen, gelijk stoppen als wij zeggen dat ze dat niet mag doen. Mee naar een pretpark, allemaal rare nieuwe dingen. Ze bekijkt het voorzichtig en met nieuwsgierigheid. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Briola is in een hele moeilijke periode gekomen, vol emotie. Je neemt dan een risico, kan je je hart openstellen voor een nieuwe hond...of je nu wilt of niet van Briola moet je houden:-)

Eerst een stukje wandelen door prachtige duinen.
Liever lui dan moe, graven kan ook liggend:-)
You've got to love her.
Dat was even een goed foto momentje.
Voor het eerst in de zee, bah dat is zout.
Joehoe dit is leuk.
Lekker zandtoetje.
Sleeping like a baby:-)
Scheuren door het bos.
Een avondstrandwandeling, heerlijk rustig alle ruimte om lekker uit je bol te gaan.
En even een rust momentje.
Romantische Jool:-)
Samen vogeltjes kijken.
Lekker uitwaaien in de duinen.
Waarom mag ik niet mee:-(
Best friends:-)
Ontmoeting met de grote boze wolf. Nadat ze uitgebreid heeft staan snuffelen durft ze te grommen naar de reukloze hond:-)
Mee met het treintje, gewoon gaan liggen lijkt me het verstandigst.
Wat is dat dan weer?
Geitjes uitdagen.
Hallo ezel.
Tot slot nog een gezonde zee snack:-P Lekker is anders.

18-08-2013

Het gaat erg goed met Briola. We genieten van het samen wandelen. Ze is bijna altijd de gehoorzaamheid zelve. Soms lijkt alsof ze al jaren bij ons is. Heel af en toe een voorzichtig puberale streekje, maar overtuigend is ze daar niet in. Ik ben benieuwd of dat zo blijft...

Ze is heerlijk fanatiek een kan racen als de beste.
Kom je ook nog
Waar is de bal nou gebleven:-P
Joehoe gevonden!

21-07-2013

Ja hoor Briola is een echte waterhond. Ze vind het nu heerlijk om te zwemmen en dan vooral met de bal.

Het ziet er soms nog wat onprofessioneel uit:-p
Maar ze kan het echt heel goed:-)
Wel vermoeiend hoor.

14-07-2013
Als je naast de Lek woont en het is mooi weer moet je natuurlijk op zwemles:-) Zo ook Briola

De bal word al uit het water gehaald.
Moet ik echt nog dieper?
Nee hoor haal hem zelf maar.
Kuilen graven is veel leuker.
En dan heerlijk zonnen:-)

Maar we zijn gewoon doorgegaan met oefenen. En met de stok werd ze steeds fanatieker.

Inmiddels heeft ze een paar slagen gezwommen, natuurlijk word ze een echte waterhond:-)

23-06-2013
Briola heeft een week genoten van Brioso's gezelschap. Hij was een echte grote broer voor haar. Samen spelen en samen slapen, heerlijk vond ze het. En Brio vond het ook wel wat zo'n klein onderdanig meisje:-)

Klaar voor de start...
Pak me dan! Briola is toch sneller dan Brio.
Kijk die koppies alsof ze lachen:-)
Zo schattig samen op stap.
Genieten!

En toen werd het erg warm, niet meer wandelen maar verkoeling zoeken bij de Lek. Dat vonden ze allebei ook wel erg leuk. Echt zwemmen doen ze niet maar door het water rennen was helemaal leuk.

Brio uitdagen
Best vermoeiend hoor
Gezellig uitrusten

Ze waren zo leuk met elkaar dat ik er best een zwaar hoofd in had, hoe gaat het als Brio weer naar huis is? Easy going Briola maakt er helemaal geen probleem van. Alleen is ook prima. Had ik al gezegd dat ze makkelijk is?!:-)

12-06-2013
Briola is al weer een week bij ons en het gaat goed, heel goed. Ze blijft een rustig en relaxed puppy. Ze geniet van het wandelen. Behalve als we langs de dijk wandelen en er heel veel verkeer rijd, daar moeten we nog aan werken. Maar verder hersteld ze snel als ze iets spannends hoort of ziet. Ze luistert ontzettend goed. Samen met Dewi is het een genot om naar te kijken. Met andere honden gedraagt ze zich ook uitstekend, ze is nieuwsgierig onderdanig en voorzichtig met spelen...
Al met al een voorbeeldig puppy, zal het zo blijven?:-)
Hier wat foto's van de afgelopen week.

Zwemles van Biker
Ik vind het maar nat en koud hoor
Lekker luieren op het strand
Dromertje
Ik houd de wacht!
Een lekker kluifje, gekregen bij Petshop Gouda daar gaan we vaker naar toe:-)

Sinds vandaag is Brioso weer een week bij ons (handig die 2 namen) ze vinden elkaar wel leuk maar niet bijzonder. Alsof ze altijd al samen hebben gewoond. De ontmoeting ging voorzichtig en rustig. Ze hebben een beetje met elkaar gespeeld en nu liggen ze beide te slapen.

Check, check wie ben jij?
Jij bent de baas hoor.
Vol eerbied voor Brio:-)
Brio geeft haar even de tijd om te wennen, wat een geweldige hond is hij toch ook.
Ideetje Briola, je kan hier kuilen graven.
Bedankt Brio, dat had ik zelf nog niet bedacht
Samen waken
He als Brio gaat rollen durf ik wel te spelen
Daar kom ik hoor
Joehoe dit is leuk
Pak me dan:-)
En dan heel knus samen naar bed, gezellig zo.

05-06-2013
Welkom Briola!

Na de dood van Benga hadden we besloten dat we in januari 2014 er een nieuw huisgenootje zal komen. Namelijk een pup van Gorizia Valgaia (Fanta) en Navarro Degli Elmi, het nageslacht van Bounty en Benga.
4 Maanden later werd het worse case scenario werkelijkheid, in 1 week tijd moesten we ook afscheid nemen van Bounty en Britt. Een hondloos huis dat verzin je niet als je 3 honden hebt van verschillende leeftijden...
We dachten het op de een of andere manier wel te volbrengen om te wachten op het puppy van Fanta in januari. Maar de stilte was gek makend. We besloten op zoek te gaan naar een wat oudere pup, zodat we straks in januari ook het nageslacht van Bounty en Benga in ons huis kunnen verwelkomen. Natuurlijk word het dan internet afstruinen. Al snel kwamen we Kratosz Riola tegen een teefje van 6 maanden van Cane Corso kennel Kratosz in Hongarije. Het 'toeval' wil dat André en Tineke 2 jaar geleden daar geweest zijn. Een kort verslag vind je in hun vakantie album. Tineke had na haar bezoekje de gedachte om een pup te nemen uit Kratosz Hadesz en Kratosz Unica of een pup van Fanta en Navarro, ze besloot voor de laatste te gaan omdat het eigen is. En je raad het al de vader en moeder van Briola zijn Hadesz en Unica. Al het voorwerk was dus al gedaan en tot tevredenheid. Na verdere informatie over Briola zelf te hebben gekregen besloten Tineke en ik samen naar Hongarije te rijden om te kijken of Briola echt voor Theo, Dewi en mij bestemd is. Met Biker als onze persoonlijke lijfwacht zijn we op vrijdagmiddag begonnen aan de reis. We hebben een voorspoedige heen reis gehad met een overnachting in Regensburg. Op zaterdag kwamen we om 14 uur aan bij de hondenschool van László Schindler de eigenaar van Kratosz kennel.
László zelf spreekt geen engels maar gelukkig was er iemand bij om te vertalen. Ze vertelde dat Briola nog lag te slapen omdat ze net daarvoor zich had uitgeleefd op het trainingsveld. Geduld is een schone zaak dus eerst maar wat drinken. De nodige vragen worden aan weers kanten gesteld en dan mogen we haar eindelijk ontmoeten. Nog wat slaperig komt ze uit de bench. Ze is rustig, vriendelijk en nieuwsgierig. We maken een kleine wandeling met haar broertje, een pincher en Biker. Ze komt stabiel over. Nog meer vragen en veel bevredigende antwoorden binnen een halfuurtje ben ik eigenlijk al helemaal verkocht.
Dan mag ze samen met haar broertje en Biker nog even lekker los op het trainingsveld.

Bike vind het wel leuk, maar word misschien toch wat te oud voor 2 puppies.

Heerlijk spelende puppies
Auw auw broertje dat doet pijn

Papa Hadesz woont tever weg maar zijn broer Hermez woont dichtbij die word even opgetrommeld.

Het leuke is dat ze bij een fokker die met werkhonden fokt niet in showstand worden gezet. Maar dat ze laten zien wat ze allemaal kunnen. Actie genoeg in Hermez

Moeder Unica is helaas overleden, nadat ze een nylonhalsband had opgegeten en deze verstrikt is geraakt in haar darmen. De vader van Unica,  Karabah Tozzi (Charlie) kunnen we wel bewonderen.

Ook hij heeft genoeg 'drive', zeker voor een 7jarige.

We krijgen nog een training pakwerk te zien. Jammer genoeg geen Cane Corso's dit keer, die zouden het volgende weekend komen.
Wel 3 verschillende rassen 2 staffords, een dobermann en een Duitse herder. Voor de liefhebbers een paar foto's.

Daarna laten ze ons zien waar ons huis is voor de nacht en gaan we eten. We krijgen veel te horen over Lászlós passie de Cane Corso en en IPOtraining. Na een vermoeiende maar leerzame, leuke middag en avond mogen we Briola meenemen. Ze slaapt naast ons in de bench en dit gaat voorbeeldig. De volgende morgen maken we nog een wandeling met Biker en Briola want er wacht ons een lange terug weg.

Klaar om Biker te pakken:-)
Dat houd Biker dus echt niet meer bij:-)
Joehoe ik ga hard.

László komt ons uitzwaaien en om kwart voor 9 beginnen we aan de 1340 km lange rit. Het weer ziet er gunstig uit. Echter na de grensovergang krijgen we in heel Oostenrijk en een groot gedeelte van Duitsland regen, regen en nog eens regen. Maar we kunnen wel (wat rustiger aan) doorrijden en Briola geeft geen kick. Uiteindelijk besluiten we in 1x door te rijden en zijn we zondagnacht om 1 uur thuis.

Wat hebben Biker en Briola zich voorbeeldig gedragen, 16 uur lang hebben ze zo gereisd zonder gezeur.

Thuis gekomen hebben we haar uitgelaten en zijn naar bed gegaan. Briola in de bench naast bed, ook nu weer voorbeeldig (wel wat vroeg maar ja je mag niet klagen) In huis is ze wat onzeker en moet even wat basis huishond regels leren. Ze leert heel snel voor een hondje wat al 6 maanden als kennelhond leeft. En ik geloof dat huishond haar toch wat beter aanstaat dan de kennel. Wie zegt er nu nee tegen zo'n kussen:-)

S'morgens naar een van onze favoriete wandelplekjes voor de ontmoeting met Breezer. Bono vind alles wel prima zolang het maar niet te druk in zijn buurt komt. Breezer heeft even gezegd;-) dat ze echt wel een bitch is, ook op haar oude dag. Briola begreep dat volkomen en was vol respect. En toen lekker los gaan tussen de bloemetjes.

Riep je mij?
Gezellig tussen de oudjes

En dan hebben we nog het kleine baasje Dewi. Zal het klikken? De eerste ontmoeting verliep helemaal prima rustig en geďnteresseerd.

Eens even 'kijken' wie we hier hebben
Wil je met me spelen?

Dewi vind het wel wat zo'n hondje om mee te spelen en de baas over te zijn. Even die bal weggooien.

Ik heb hem
Nog een keer?
Stokje delen is ook leuk
Samen kipjes kijken
 Wat een indrukken allemaal

Dinsdag begint ze al steeds meer thuis te zijn. Aan de lijn en los gedraagt ze zich voorbeeldig. Doet ze iets wat niet mag is een keer corrigeren vaak genoeg. Of ze is ernstig overdonderd of we hebben een heel makkelijk hondje. We wachten af.

Pret met een tennisbal

Nog even showen dat ik behalve een heel braaf meisje ook een heel mooi meisje bent.

En ook de bench is een vertrouwd plekje om uit te rusten aan het worden.
Van harte welkom Briola. Je bent een nieuwe start en opening naar nieuwe hondenliefde. Onze 3 meiden zijn niet te vervangen, jouw komst vermindert niet het verdriet maar maakt het wel makkelijker. Op naar een mooie toekomst samen!