In memoriam
Breezer

Ras: Cane Corso
Geboren: 27-12-2001
Geslacht: teef (gesteriliseerd)
Kleur: zwart
Vader: Ned. Kampioen Achille
Moeder: Campo di Cavallo Anna
HD-uitslag: D
Eigenaars: André en Tineke
-Stamboom

-Fotoalbum

Na het overlijden van onze Rottweiler Brenda, zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe hond. Al snel kwamen we de Cane Corso tegen. Het uiterlijk en karakter spraken ons heel erg aan en na een bezoek aan Cane Corsokennel Campo di Cavallo waren we helemaal verkocht. We zagen Breezer voor het eerst toen ze 3 dagen oud was. Na 7 weken mochten we haar eindelijk ophalen. Bono moest eerst even wennen maar al snel waren ze dikke vrienden.

Breezer is een gevoelige, evenwichtige, ondeugende en grappige hond. Ze is altijd in voor wat actie, een lange wandeling of lekker spelen met de andere honden.

Gehoorzaamheidstraining vindt ze ook wel grappig. Als ze er zin in heeft doet ze alles voor je, heeft ze geen zin dan gaat ze gezellig naar de andere honden zitten kijken (of die het ook nog een beetje kunnen).

Omdat we plannen hadden om met haar te gaan fokken, zijn we ook shows gaan lopen. Dit gaat heel erg goed. Onder showuitslagen vindt u de behaalde resultaten.

Helaas hebben we de plannen om met haar te fokken moeten opgeven. Haar HD-uitslag is HD D. Het is nog toegestaan om hier mee te fokken maar ze kreeg ook last van haar elleboog, dit bleek LPC te zijn. Dit is een aandoening die erfelijk kan zijn. Daarom hebben we besloten om haar te laten steriliseren.

Breezer heeft de volgende gehoorzaamheidcursussen gevolgd:

- Puppycursus
- EG
- GH
- VEG
- VGH
- GG1

 

29-08-2013
Dag ons allerliefste Teesje..
Net terug van een geweldige vakantie waar je nog volop van genoten hebt en dan ineens wat een leegte en stilte nu ook jij er niet meer bent.. Nooit meer de vragende ogen, de verlangende blik: gaan we nog wat leuks doen? Want ondanks dat je lichaam niet was zoals het zou moeten zijn merkte we daar weinig van, jou kracht zat in je koppie. Je genoot zo van samen dingen doen dat je er gewoon voor ging. Zo ben je ook bijna van ons heen gegaan, nog even lekker zwemmen en ineens was het op.. Echt iets voor onze ouwe taaie Tees, strijdend ten onder maar toch net niet want onder die stoere buitenkant zat ook een heel klein hartje en daarom ben je nog gebleven voor 2 moeilijke maar ook mooie dagen van afscheid. Bedankt lieve lieve Tees voor alle mooie jaren, voor altijd in ons hart!

 

[vorige]