In memoriam

Nederlands Kampioen, NJK'06,
Luxemburgs Kampioen

Amico del Petto Benga

Roepnaam: Benga
Geboren: 23-01-2005
Overleden: 03-01-2012
Geslacht: teef
Kleur: zwart
Vader: Chico Italian Doghouse
Moeder: Bounty
HD uitslag: A
Hartecho
Eigenaars: Theo en Corine
-Stamboom

-Fotoalbum

Natuurlijk wilde ik een pup uit mijn eerste nestje houden. Na lang twijfelen (ze waren allemaal zo leuk) is dit Benga geworden.

Benga doet alles met passie en enthousiasme. Wandelen, spelen, knuffelen alles gebeurt vol overgave. Naar mensen toe is ze over het algemeen vriendelijk, ze kan de eerste paar minuten afstandelijk zijn zoals het een Cane Corso behoort. Maar heeft ze in de gaten dat het 'goed volk' is dan komt haar enthousiasme weer naar boven en wil ze aandacht en nog eens aandacht. Als ze het echter niet vertrouwt blijft ze op afstand en houdt ze je nauwlettend in de gaten en ook dit doet ze met passie. Ze is dus een echte waker en beschermer van de familie. Ze heeft een enorme werklust ze leert erg graag en snel en het liefst iets waarbij ze moet 'nadenken' je ziet haar dan genieten. Ze doet het dan ook erg goed met de gehoorzaamheids training.
Ze bezit temperament, maar is ook erg gevoelig.

We gaan ook regelmatig met Benga naar shows, hierover ziet u meer onder showuitslagen.

Benga heeft de volgende gehoorzaamheidscursussen gevolgd;

-puppycursus
-EG
-GH
-VEG
-VGH
-GG beginners
-GG1
-GG2

03 januari 2012: Na een heerlijke wandeling samen, wordt Benga niet lekker. We denken aan gewoon even misselijk 1,5 uur later beginnen we ons toch wel zorgen te maken en gaan we naar de dierenarts. Voor de dierenartsen is het beeld vaag, ze weten me gerust te stellen met een röntgenfoto van haar buik en longen waarop in hun ogen geen rare dingen te zien zijn. We kunnen naar huis met een infuus. Thuis aangekomen is Benga tot grote schrik achter in de auto overleden. Een ware nachtmerrie. Tineke heeft haar buik nog aangeprikt en deze blijkt wel vol met bloed te zitten. We hebben de röntgenfoto's achteraf nog laten beoordelen door dierenarts Garretsen, deze kwam tot de conclusie dat er wel rare dingen op de foto te zien zijn. Hij vermoed hoogstwaarschijnlijk een bloedende milttumor. We zullen het nooit zeker weten en zullen het een plekje moeten geven...Lieve Benga je bent onvergetelijk rust zacht lieve gekke Bensja...

Dag lieve lieve Benga,
 
Het lijkt een boze droom waaruit ik maar niet wakker word. Ik loop naar je toe maar je bent echt levenloos. Onze heerlijke wandeling vanmiddag samen was ons afscheid. Al wisten we dat niet. Gewoon even samen omdat je zoveel meer energie hebt dan je oude 'zussen'. Lekker doorstappen en daar was dat heerlijke contact, die blik van jij en ik, samen! Wat zal ik hem koesteren. Na de wandeling ineens niet lekker, nog geen zorgen, 1,5 uur later wel zorgen met spoed naar de dierenarts. Het lijkt mee te vallen, niet echt duidelijkheid maar je mag naar huis met infuus. Opluchting met wat spanning en dan thuis aangekomen word de nachtmerrie werkelijkheid, je bent er gewoon tussen uitgepiept, Benga mijn Benga is dood. Nooit meer samen wandelen, nooit meer samen kroelen, nooit meer je moeder en Bikertje gek maken, nooit meer blaffen als een gek, nooit meer die blik van jij en ik, nooit meer....maar wel voor altijd een kostbare herinnering jij bent mijn 'once in a life time dog' bedankt lieve Benga voor bijna 8 geweldige jaren, van samen werken vol passie, samen showen, mijn kampioentje steeds weer, 2 keer een geweldige moeder, maar vooral mijn hond, mijn Bensja altijd was je er, mijn glimlach, dank je wel.

Rust zacht lief lief zwart gek monster ik mis je met heel mijn hart zelfs nu ik het nog niet bevat...

 

terug naar
[in memoriam] [amico's]