Weer een nieuwe smaak geprobeerd:) Haaskarkas, ze vonden het allemaal erg lekker!

We zijn nu sinds een paar dagen volledig over op BARF en het bevalt ons en de honden prima! Eerst kregen ze 's ochtends nog brokken en 's avonds vlees, de afgelopen dagen waren ze blij verrast dat er 's ochtends ook vlees op het menu stond! Het leuke is dat we ze steeds iets anders kunnen geven en niet dag in dag uit dezelfde saaie brokken. We hebben nu de volgende soorten gegeven: rund, kip, schaap, lam, geit, konijn, zalm en sardientjes. Elke keer als ze iets krijgen wat ze nog niet eerder hebben gegeten zijn wij reuze benieuwd of ze het lekker zullen vinden:) Tot nu toe smullen ze van alles wat we ze geven, alleen met de zalm en sardientjes hebben sommige honden problemen. Bono heeft de eerste keer de zalmkop opgegeten, de volgende keer wilde hij hem niet opeten maar ging er lekker in liggen rollen:D ook de sardientjes vindt hij alleen geschikt om in te rollen! Bounty heeft ook 1x de zalmkop opgegeten maar daarna hoefde ze hem ook niet meer, ze is wel gek op de sardientjes. Straam eet de zalmkop met lange tanden op en braakt hem daarna weer uit, dus dat is ook geen succes. De sardientjes lust ze wel. We hebben nog wat vleessoorten in de vriezer die ze nog moeten proberen dus we zijn benieuwd of ze daar ook zo enthousiast over zijn:)
 

Gisteren zijn we naar het Islam Centrum in Rotterdam geweest om vlees te halen o.a. geitenribben en geitensnippers. Dat moesten we allemaal in de juiste porties verdelen en verpakken. De honden keken verlangend toe en snapten niet waarom het ingepakt moest worden terwijl ze het net zo lief op zouden eten:)


's Avonds was het dan eindelijk zover: Ze mochten hun eerste geitenribben eten, het ging er met smaak in.


Hier eten ze schapenlong met luchtpijp, ze vonden het allemaal lekker alleen Bono en Biker hadden wat moeite met de elasticiteit van de longen; hoe eet je dat nou op? Maar uiteindelijk hebben ze het ook helemaal opgegeten.

We geven de grotere stukken vlees en de vleesbotten buiten omdat ze daar de ruimte hebben en ze er wel een tijdje mee bezig zijn.
Hier ligt Biker netjes te wachten tot iedereen z'n porties voor zijn neus heeft. Als ze allemaal hun portie hebben dan geven we ze het commando 'vrij' en dan kunnen ze allemaal tegelijkertijd aanvallen.


Zalmkop


Lekker kluiven op een zgn recreatiebot. Dit bot is geen maaltijd maar gewoon lekker om op te kluiven.

 
 
[ vorige ]