Amico del Petto Auguste 
roepnaam: Guste

 

05-04-2013
Guste heeft gewandeld met oma Bounty, oom Biker en logeetje Bram (Hollandse smous). We hadden Guste lang niet gezien en waren erg nieuwsgierig naar haar. Alsof de tijd had stil gestaan ze was echt geen spat veranderd:-) We werden enthousiast begroet met een blijde puppy face, ok wel wat grijze haartjes maar verder...Guste zoals we haar herinnerde.
Oom Biker zag haar wel zitten en oma ging gewoon voor de wandeling, dat drukke gedoe hoeft van haar niet meer. En Bram die vierde zijn eigen feestje, toch heel wat anders als die Italiaantjes:-)

De paden op de lanen in, het Bergse Bosch in Rotterdam is het leuk wandelen. (Niet aan te raden bij nat weer)
Komen jullie?
Even aan de lijn, voor de Schotse Hooglanders. (oma hoeft dat niet meer die hobbelt toch alleen maar recht door:-)
Kijk Guste kijken, wat is er aan de hand?
Die domme Hollander Bram is ervandoor. Tineke en Biker hebben moeten rennen.
Gelukkig is hij weer terug.
Even een bakkie, oma en kleindochter kletsen ook bij:-)
Mooie meid!
Samen met Biker even checken wie dat is.
Keurig dames en heer, heel mooi geposeerd!
Plaatje oma Bount met haar kleindochter Guste alsof ze jaren bij elkaar zijn:-)
Holland versus Italië, 1-3 jammer Bram:-)

Peter-Paul en Tina, bedankt voor de wandeling. We vonden het erg leuk Guste eindelijk weer eens te zien. En van jullie te horen dat ze blijft wie ze altijd al was, een blij puppy:-)

15-07-2010
Hier weer eens kiekjes van ons puppy.
We zijn afgelopen week na het zwartewoud geweest, erg mooi en erg warm.
Gelukkig hadden we een hele koele vakantie woning met een fijn terras ;-).
Met guste gaat alles prima, vreemde omgeving, overnachten in een hotel,
openbaar vervoer, ""ze draait er haar poot niet voor om"".
Een echte allemansvriend en super puppy, je hebt overal aanspraak als je met
haar op pad gaat;-)

Groetjes Tina/peter-paul

19-11-2009
Net een weekendje aan zee geweest, hier ons puppy.
Gr Tina

25-08-2009
Hier een nieuw kiekje van “”ons puppy””. Het blijft een lekker ding  ;-)
Gr Tina

03-07-2009
Net terug van vakantie,we hebben met guste een ""rondreis""door Duitsland gemaakt. Veel gewandeld en overnacht in hotelletjes. Buiten dat ze enorm kan snurken en nachts zich wel 3 maal schoon sopt/nagels bijwerkt, was ze super braaf. Veel leuke reactie gehad onderweg en een paar maal gehad dat mensen extra je toe kwamen om te vragen wat voor ras het was.
De nieuwe brokken vallen bij haar in de smaak, laatste keer woog ze bij het enten 58,2 kg. Ze is en blijft een ""fors puppy"".
Gr Tina/Guste
 

Vakantie is leuk hoor maar wel erggg vermoeiend.

01-04-2009
Hier weer de nieuwste kiekjes van guste. Wat lijken die puppies toch op
""ons pupsel"".
Groetjes tina/guste

25-02-2009
Hier de nieuwste kiekjes van Gusje. Ik had die 57 kg ook niet verwacht, ze zit
wel erg ruim in haar vel. De dierenarts vond haar mooi zo, als ik het
gewicht om laag wilde hebben zou er volgens hem 2 a 3 kg af kunnen. Je houd
dan toch nog 54-55 kg over, ze is dus ""niet volgens het boekje"":-). Geloof
dat ze er zelf niet mee zit en ik ook niet, ha,ha.......
Groetjes Tina

20-02-2009
Net met guste en streep (onze kat) langs de dierenarts geweest, streep moest haar enting en guste even wegen. Wat denk je……. 57 kg. Hij vond haar precies mooi zo ;-) ,echt een grooooot puppy.
Ben wel benieuwt wat jullie meiden wegen? En straks na guste haar half broers/zussen , of dat er ook kleine “”walrusjes”” tussen zitten. Morgen gaan we weer een weekend wandelen op de Veluwe, weer conditie opbouwen want over een week begint het combi sport seizoen weer.
Groetjes Tina/guste

11-01-2009
Voor het eerst in jaren is bij ons de binnenmaas dicht gevroren, heel mooi maar ik ben blij als v.a. morgen eindelijk de vorst weer over is.
Gr Tina

11-01-2009
Guste vind de sneeuw erg leuk en lekker;-) Gr Tina,pp en guste

17-12-2008
Net terug van een weekentje strand wandelen op Texel. We hadden het stand vaak voor ons alleen, want wie gaat nu met vorst na zee......;-) Guste vind strand leuk, alleen van dat zoute water snapt ze niks. ""Ons puppy"" is straks al bijna 2 jaar oud, zelf denkt ze nog steeds dat ze pup is.
Ze gaat graag overal mee heen en is een ideale horeca hond. Zelf in de drukste gelegenheden gaat ze lang uit liggen,liefst in het loop pad, dat levert natuurlijk het meeste geaaid/gekrabd worden op. Ondanks dat ze een grote hond is zijn mensen zijn echt zelden bang van haar, haar droepie blik en de manier waarop ze dingen aandachtig kan bekijken, wekt al snel een glimlach en leuke reacties op.
Groetjes Tina/Guste

05-10-2008
Guste heeft een week bij ons gelogeerd ze heeft weer wat familie langs zien komen en afgelopen vrijdag had ze een mini reunie. Diezel kwam s'morgens als en s'middags kwam Tycha. Ze hebben met z'n drieën lekker gespeeld Tycha moest wel het onderspit delven van grote zus;-)

Je kan goed zien dat ze zussies zijn.

En met z'n drieën

27-09-2008
Na de ver gevorderd gehoorzaamheid zijn we gaan combi sporten. Vandaag hadden we onze 2e les.
Hier onze eerste pogingen bij de hindernissen intrainen Groetjes Tina

17-09-2008
Guste pronkt met haar medaille van de Raduno.

09-07-2008
Hier een paar vakantie kiekjes van guste in Duitsland en Luxemburg. We hadden een huisje boven op een berg wat guste erg vreemd vond, ze had het dan ook druk met het in de gaten houden wat er allemaal onder haar gebeurde.
Voor haar was het helaas de meeste dagen overdag veel te warm, zodra het boven de 20 graden komt ligt ze het liefst gewoon ergens in de schaduw op een terrasje of in auto met airco aan. Niet echt een Italiaans typ dus.
Groetjes Tina

22-06-2008
Vandaag net de eerste les van onze vergevorderde cursus gehad. Ze vind het wel vermoeiend, voordat ze haar 53 kg van de af weer in beweging gezet heeft is de rest al een stukje verder, maar ze doet het braaf. Echt een knap puppy;-)
Nog even en we gaan een weekje met haar wandelen in Duitsland, haar eerste buitenlandse tripje.
Groetjes Tina en Guste
 

04-06-2008
Net met guste voor haar entingen geweest , ze woog 50,3 kg !! en de dierenarts vond haar mooi slank ;-)
Verder was ze natuurlijk helemaal gezond.
Groetjes Tina,guste

16-05-2008
Ben je van het ene nog niet bijgekomen moet je alweer op pad;-). Guste was erg moe van haar logeer week, kwam zelf avonds niet meer overeind om Daniel te begroeten, kwispelde alleen een paar keer. Ook gisteren voornamelijk geslapen. Vandaag moesten we bij ons paardenkind langs, haar dus toch maar meegenomen naar de Veluwe voor een kort bos tripje. Inmiddels licht ze weer verder te ronken.
Groetjes
Tina

Guste logeert een week bij ons en ze heeft genoeg gezelschap van haar familie. Woensdag is ze gekomen toen waren broer Diezel en neefje Enzo er ook. Donderdag was Enzo er weer en vrijdag Diezel weer. En dit weekend is zusje Bufera er ook, die twee kunnen heel leuk spelen met elkaar. Er wordt niet gekat en de posities wisselen zich af;-)

Tja en wat dit dan voor standje is ik weet het niet hoor haha

Even uitpuffen het is toch best warm.

Lief he gezusterlijk tegenover elkaar.

Nog 1 keer spelen en dan gaan we echt rusten.

Guste denkt echt nog dat ze een puppy is, ze is zo vrolijk en wiebelt alle kanten op als ze je ziet. Maar ze kan ook al een echte statige dame zijn dus poseren voor de foto is voor haar geen probleem.

Guste is dol op klussen, wurmt zich onverstoorbaar overal tussen en als ze maar even denkt dat ze op schoot kan zitten is ze paraat;-) Ze is nog steeds een schootpuppy.
Groetjes Tina

Guste is vandaag bij ons op visite geweest. Het was al een tijdje geleden dat we haar gezien hadden en in uiterlijk is ze dan ook erg veranderd ze is een echte dame geworden en wel een hele grote en grove dame. Zelf denkt ze nog steeds dat ze een puppy is lekker onbehouwen en enthousiast;-)
Ze heeft nog even met oom Biker gespeeld, Biker was wel een beetje verliefd op die grote vrouw;-) Peter heeft de foto's gemaakt.

Lekker rennen.

De voetbal is ook erg leuk.

Biker gek maken....

En dat werkt, ehm is dit wel de bedoeling?

Poeh daar wordt je moe van.

Nog even samen op de foto.

Peter-Paul en Tina bedankt voor jullie bezoekje het was erg leuk om Guste weer te zien.
 

Net een weekend na kootwijk geweest waar we veel gewandeld hebben.
Groetjes Tina en guste

Vanmorgen heeft guste kennis gemaakt met tante Roelie. Roelie blijkt bij mijn schoonzusje op puppyles te zitten en guste is haar tante komen aanmoedigen;-).Na al dat harde werk was het natuurlijk tijd om te spelen.
Guste heeft direct voor gedaan wat je met water greppels moet doen, doorheen banjeren dus. Guste vond tante erg leuk, tante moest van haar kant wel even wennen aan haar onbesuisde nicht.
Groetjes Tine en guste

Net naar het stand geweest, ze heeft zich lekker uit kunnen leven en later geluncht in een cafeetje.
Hier de nieuwste kiekjes van onze bijna 1 jarige mooie meid.
Groetjes Tina

Ook van guste en ons heel fijne feestdagen toegewenst en een gelukkig en gezond 2008. Vanmorgen eerst flink gewandeld zodat ze straks braaf haar dutje doet tijdens het kerstdiner bij mijn ouders. Nog even en ""onze puppy's"" worden al een jaar, wat zijn die ooms en tantes dan weer toch weer klein als ik die foto's op jullie website zie. Met guste gaat het prima, een blom van een meid,echt hollands welvaren zoals je op de foto's ziet. Peet heeft pas zijn pols nog gekneusd met haar in de auto tillen, alles zodat ze haar gewrichten die overbelast met springen;-). Honden school heeft nu winterstop, maart gaan we weer starten.
Groetjes Tina

Ons ""puppy""ia alweer ruim 9 maanden, volgens mij gaat ze steeds meer op haar pa lijken. We zijn net terug van een weekend Veluwe, ze heeft zich weer lekker uit kunnen leven in het bos en met een heel scala van honden. We hadden haar benche meegenomen en na een dagje wennen bleef ze de avonden braaf alleen thuis zodat wij lekker na de sauna konden. Als ik nu een tas inpak of ze merkt dat we weg gaan gaat ze zelf al klaar zitten op de deur mat of naast de tas met een hoofd van ik ben er helemaal klaar voor. Zolang ze ergens bij je in het zicht kan liggen geeft ze echt geen krimp ongeacht waar je haar mee na toe neemt. Ook de aanwezigheid van andere honden/beesten of een militair oefenterrein zijn geen probleem.
Groetjes Tina

Hoi, guste heeft haar jonge honden cursus met succes afgerond. Ze heeft wederom de mand met lekkers/speeltjes in de wacht gesleept voor het beste puppy. Tot half december volgen we nog jongen honden plus en dan is er een maand feestdagen stop. We oefenen nu ook zonder lijn en zijn begonnen met het los door de tunnel sturen. Commando tunnel en door, verder begint ze commando hoog ook te snappen voor een heel laag hindernisje Laughing
 

Hier de nieuwste kiekjes van onze mooi dame, inmiddels al weer 7,5 maanden oud en 40 kg.
Op de foto kan je soms nog net haar ""blote buik""zien van de sterilisatie.
Groetjes Tina

Gistermiddag begon ze weer wat actiever te worden, hoefde ook niet meer te spugen.  Avonds is ze al weer even mee geweest na mijn vader die ziek was en vandaag is ze weer “”het wijfie””. Ze woog donderdag 40 kg , een stevige meid dus ;-) .
Rome was erg mooi en indrukwekkend, toch best veel honden gezien maar vnl herders,teckels en van dat “”inimini spul”” geen cane corsos ;-( echt super weer gehad ,warm zelfs.  Guste is het weekend in Daniels gezelschap geweest en toen hij na school moest zijn mijn ouders hier komen logeren, ging prima. Half nov gaan we nog een weekendje na Putten op de Veluwe en kan ze lekker  mee. Groetjes Tina
 

Guste is gecastreerd. We hebben haar om 10,30 vanmorgen gebracht en haar om 14.00 al weer opgehaald. Ze was in het begin wel misselijk en leek wel een 100 jarig puppy. Inmiddels heeft ze alweer wat gegeten, is ze na haar uitlaat veldje geweest en oogt ze weer iets fitter. Morgen voelt ze zich waarschijnlijk al veel beter.Groetjes Tina
 

Guste heeft inmiddels ontdekt dat water leuk is en zelfs een stukje gezwommen.

Een dagje oostvoorne, al een echte zeehond!

filmpje

En van zwemmen krijg je natuurlijk reuze trek;-)

Vanavond alweer de laatste puppy B les gehad, de laatste les is er altijd een wedstrijdje en guste had de prijs;-)). Half sept starten we in de jonge honden groep.
Groetjes Tina

Hoi Allemaal
Guste op 1 dag na een half jaar oud, zoals je ziet al een hele dame. Vandaag is ze voor het eerst in de nieuwe auto mee geweest, ze heeft nu een zee van ruimte en ze zit veel veiliger. Lekker na het bos geweest en een paardenwedstrijd bij gewoond, ze is echt ""evenement mak"", gaat gewoon lekker liggen en geeft geen kik terwijl er van alles om haar heen gebeurt, ook met auto rijden hoor je haar niet. Je krijgt ook een hoop leuke reacties van mensen om je heen als ze bv met een stoďcijnse blik de gebeurtenissen om zich heen volgt of als ze lang uit ligt te dutte in de drukte. Pas is ze mee geweest na een springwedstrijd waarbij ze met volle aandacht het paard het hele parkoer volgde. Voor waakhond is ze tot op heden nog niet geschikt, een ieder die aan de deur komt word als ""de verloren zoon""onthaald ;-)
Groetjes Tina

Guste is alweer aan haar puppy B begonnen, hier een paar kiekjes van vanmorgen. Ze is inmiddels alweer 5 maanden en de 30 kg al gepasseerd, ze word echt al een groot puppy ;-))
Groetjes Tina

Hoi Allemaal.
Vanmiddag even na de dierenarts geweest want die heeft zo een mooie weegschaal ,  ze was 31,2 kg. Ook paste ze haar 2e halsband al niet meer en zit ze als een sardien in haar buitenmandje. Zelf de auto kofferbak word krapjes, maar daar zit schot in want over een paar weken krijgen we “”onze roomster””met zelfs getint glas achter en extra lig ruimte ;-)) ze heeft haar kerstcadeautjes dus al gehad voor de komende hondenjaren.
Ik kan haar dan ook niet meer tillen en peet heeft al extra ballen gekregen deze vakantie met al dat auto in en uit, met de andere auto kan ze zelf leren instappen.  
Groetjes Tina
 

Hoi Allemaal
Hier mijn nieuwste vakantie belevenissen, gisteren voor het eerste van mijn hondenleven met de veerponten een klein bootje mee geweest en wel na tiengemeenten en vandaag voor het eerst na het strand geweest, DAT WAS LEUK....,al die honden,mensen, kinderen. En wat doet mijn puppy na een uitje, jawel nog steeds een lekker tukkie.
Groetjes Tina

Waar ze me overal niet mee na toe nemen.....Heb zelf oog in oog met een giraf gestaan, een dag bij opa/oma op een jachtje vertoeft kreeg er zeebenen van. Maar het leukst is toch gewoon het bos. dan gaat me neus op de grond en komen me al me speur instincten boven (wel 2 teken opgelopen).

Bij deze nog even een foto waar mijn baasjes het spoor niet bijster waren, het is een groot bos zonder bordjes, en ons richtings gevoel laat ons nog al eens in de steek waardoor ik op mijn laatste poten soms weer bij ons huisje aankom.
Gr Tina Guste en PP.

Alles onder controle op de Veluwe, soms heeft Guste zoiets van niet alweer wandelen he maar verder doet ze het prima, bij deze al wat foto's.
Gr Tina en PP :)

Guste heeft vanavond haar certificaat puppy cursus A gekregen, volgende week beginnen we met puppy B.
Het word een echte knappe puppy ;-)
Groetjes Tina

Alweer 19 weken oud geen puppy meer, maar inmiddels een slungelige dame.
Gisteren voor het eerst met Guste met de bus en metro na mijn ouders in ""de grote stad"" geweest. Eerst hier met haar in de bus van connexxion gestapt, ze mocht gratis mee van de bus chauffeer toen ik vertelde dat het haar eerste openbaar vervoer tripje was ;-).De nieuwe bussen hebben een lage instap, net een beetje de bedrijf auto van peet en dat hadden we al geoefend. Ze sprong de bus in of dat het de gewoonste zaak was en ging toen ze toch niet na buiten kon kijken al snel op haar gemak liggen. Op zuidplein uitgestapt, alle drukte van bussen, mensen en herrie vond ze wel erg vreemd.
Eerst maar wat met haar gewandeld zodat ze wat kon wennen aan alles, toen met de lift na het perron. De lift (Kende ze al) toen nog 3 haltes de toch wel drukke metro in, weer met de lift en toen stonden we in Rotterdam. Van de metro is het dan nog 15 min lopen, onderweg nog een grote hoosbui gehad.
Van de regen houd ze niet maar ze maakt er gelukkig geen drama meer van, we konden gelukkig in een kerkportaal schuilen, gezellig met de daar al schuilende bouwvakkers. Na een uurtje waren we dus nat maar zeer tevreden samen bij mijn ouders gearriveerd waar de koffie met taart al klaar stond.
Er waren nog meerdere oom en tantes van me, maar nadat ze alles bekeken en besnuffeld had ging ze lekker op het tapijt liggen en deed haar dutje. Terug werden we opgehaald met de auto. We gaan nu binnen kort haar eigen strippen kaart halen kunnen we, als we geen auto ter beschikking hebben, vaker ergens na toe.
Op de ene foto ligt ze in de bus op de andere is op plaats van bestemming.
Groetjes Tina en Guste

Hoi Allemaal.
Nu ze al wat langer kan wandelen en niet meer zo snel moe is zijn we zijn onze educatieve tripjes aan het uitbreiden,gaan nu af en toe in een ander park wandelen zodat ze weer nieuwe indrukken opdoet. Vanmorgen na het kralingse bos geweest om vervolgens in het pannenkoeken huis te ontbijten, dat was wel wat al die geurtjes,tevens bij het herten kamp geweest. Van een nieuwe omgeving is ze niet onder de indruk alleen grote vreemde honden die druk zijn vind ze eng, vooral als het ook nog blaft. Waar kan je na zo een een tripje het beste uitrusten.....veilig bij de baas op schoot natuurlijk, met een beetje passen en meten lukt dat nog net ;-)
Groetjes Tina

Net even langs de dierenarts geweest voor ontwormtabletjes en haar gewogen op hun mooie weegschaal, 21,5 kg  was ze. Ben wel benieuwt hoe zwaar de andere nu zijn met 16 weken.
Maandag na jullie bezoek heeft ze heel veel geslapen, toch wel vermoeiend “”zo een  zus “”op bezoek, oke mama was er ook maar die had iets anders aan haar hoofd ;-) (mijn kippen dus), later hoorde ik dat er voor haar die avond kippennekjes op het menu stond, goed dat mijn kippenmeiden dat niet wisten……
Groetjes Tina
 

Af gelopen zondag zijn we bij Guste op visite geweest, Tycha was die dag bij ons dus zijn we samen met Benga en Tycha gegaan. We hebben eerst gewandeld met alle 3 en Benga heeft haar kinders laten zien hoe leuk zwemmen is. De zusjes hebben heerlijk samen gespeeld. Na de wandeling hebben we Gustes mooie tuin mogen bewonderen, en de kippen, konijn en poes. Die Benga iets te interessant vond;-) Het was erg leuk om Guste weer te zien.

Ons bloemenmeisje alweer 15 weken oud.

Tijd vliegt Guste word al een echte grote zware meid. Het gaat prima. Hadden net weer puppy les, ze vind het nog steeds erg leuk. Ze durft inmiddels ook tot halverwege haar poot het water in, kan als het moet uitslapen tot 8 uren en gaat smiddags probleemloos 2,5 uur verplicht slapen in haar benche.
Sochtens gaat gaat ze graag mee met de auto na stal of gaan we een half uurtje door het plaatselijke bos hier wandelen. Streepje(onze poes)en guste zijn nu helemaal aan elkaar gewent en hebben guste nu ook zo ver dat ze van haar eten afblijft, nu ze groter word kan ze er ook niet meer zo makkelijk bij dat scheelt:-)
Groetjes Tina

Ze word al aardig mand vullend, helaas zijn onze eitjes niet uitgekomen, geen kuikens dus :-( .
Hier gaat alles zijn gangetje, ze kan tegenwoordig uitslapen tot 08:00 .
Donderdag middag gaat ze voor het eerst mee na een paarden evenement. Ook blijft ze tot op heden keurig op eigen terrein en neemt daarbij alleen ""de gewenste routes"", graaft ook geen gaten en blijft van de planten af :-))).
Ze heeft tenslotte haar eigen grasveld.
Groetjes Tina

Het koste enige moeite maar hier is dan de overwinnings foto :-), met mijn moederdagfotolijstkadotje (goed woord voor galgje)

Guste heeft net haar 3e enting gehad en woog 15,8 kg. Ze vond haar erg prima uitzien:-)
Van de week ook voor het eerst met haar wezen winkelen, eerst na de dierenwinkel voor een groter halsbandje en riempje, ze liet zich keurig van alles passen door de winkel juf. Het is weer een blauwe geworden , ze weet met haar droepie blik wel de mensen om haar vinger te winden. Het leverde in elk geval 2 koekjes open sinds dien wil ze eigenlijk direct bij alle winkels binnen stappen. Op een terras hadden we al met haar gezeten en ze is via de patat zaak al tot de afhaal chinees gepromoveerd. Weet ook al wat ik van Daniel voor moederdag krijg een lijstje in A4 voormaak voor haar verslagje van de Raduno in te doen en boven me bed te hangen. Mijn vader is helemaal weg van haar, heeft al vele malen gezegd hoe leuk zijn tante Auguste het gevonden zou hebben dat Guste na haar vernoemt is, heeft ook al aangeboden om op haar te passen als wij eens weg willen. Het is mooi om te zien hoe ze statig naast of voor hem zit en aandachtig kijkt en luistert wat hij haar verteld. Ze heeft normaal gesproken, op haar dolle momenten na, echt een vertraging factor , het lijkt net of dat ze eerst alles in overweging neemt voordat ze in actie komt . Haast moet je dus niet hebben met haar. Het wonderlijke is wel dat, ze zodra ze op hondenschool uitstapt, net een andere hond is, een en al energie en druk en overduidelijk aanwezig. We zijn ook al 2 maal na het plaatselijk bos(je) geweest, ze hobbelt dan braaf los mee. Met de kat heeft ze inmiddels leren omgaan, ze slapen en eten gelijktijdig binnen , en guste houd netjes afstand van haar ook als er eten in het spel is. De kattenbrokken die streepje laat staan moet ik wel weg halen zolang ik er bij ben blijft ze er af maar zodra ik uit haar zicht kan ze de verleiding niet weerstaan.
Groetjes Tina
 

Zaterdag voor het eerst met Guste naar een strandje aan het haringvliet geweest, in het water gaan was nog best een beetje eng.

Net onze eerste echte puppyles gehad. Ze was overduidelijk aanwezig en vol energie en dat terwijl ze eigenlijk net een dutje wilde gaan doen toen we weg moesten. Ze vind het leuk om dingen te doen dat is zeker, het gaan liggen geoefend daar moest ze even heel diep over nadenken. Qua maat is ze de grootste pup van de klas.
Groetjes Tina

Vandaag met Guste na de hondenshow geweest hier bij de binnenmaas,allemaal honden en tentjes en 2 honden kluifjes kramen, waar ze na afloop haar eerste varkens oor heeft gekregen, dat smaakte goed :-), volgend jaar mag ze meedoen we hebben de bekers maar alvast op de foto gezet. Die grote leek ons wel wat. Ze heeft dus al een beetje kunnen wennen voor volgende week.
Is Bright star veilig aangekomen ?,nu ben je echt puppy loos ,je kan in elk geval altijd nog foto's kijken en onze mailtjes lezen.
Groetjes Tina

Het word al een echte fotomodel hond:-), deze vond ik wel erg leuk.
Groetjes Tina

Vandaag onze 2e welples les gehad, a.s. donderdag mogen we al bij puppy a gaan beginnen , de groep gaat waarschijnlijk uit 5 puppys bestaan. Ze doet het hartstikke goed, de tunnel herkende ze nog van vorige week en ging er direct door heen zelf met een bocht erin :-).
Van alle mensen positieve reacties, ze is dan ook een echte kroel die alle mensen en honden die ze eenmaal kent leuk vind en begroet. Sinds deze week ga ik er ook niet meer extra uit voor haar snachts, ze heeft wel het geluk dat peet heel vroeg op moet en ik pas rond middernacht terug kom op de avonden dat ik werk.
Groetjes Tina

Zo als je ziet is het een vermoeiende taak om een konijn in de gaten te houden. Gisteren Guste gewogen, ze was 13 kg op 10 weken en 1 dag.

Guste vind visite van mijn broer heeeeel gezellig heel gezellig, vandaag al weer 10 weken oud. Heb helaas geen weegschaal, ben benieuwt hoe zwaar ze nu is.Volgens iedereen om me heen is ze al erg gegroeid, ze doet het goed op 3 maal per dag eten, alles gaat nu schoon op, met of zonder vlees erbij. 5 mei begint al op te schieten, als je haar nog maar herkent straks. Ze word mooi van kleur, meer beige streepjes op haar romp en haar hoofd blijft git zwart.
Zit er nog ruimte in haar foto album :-) ?

Groetjes Tina

Vanmiddag bij mijn vriendin langs geweest ze heeft een franse bul pup Diesel die een weekje ouder is dan Guste, ook gestroomd en met het zelfde halsbandje!.Ze hebben lekker gespeelt bij hun in de tuin. Diesel is een druk bazig macho mannetje, maar guste kon goed voor zich zelf op komen wanneer hij het echt te bont maakte. Zelf met de daar los door de tuin lopende kippen en konijnen ging het goed :-), ze is nu weer volledig onder zeil.
Groetjes Tina

Gisteren is Auguste dus voor het eerst naar hondenschool geweest. Omdat je pas met 12 weken puppy A mag doen hebben ze voor instromende puppy’s v.a. 9 weken de welpjes les. We waren maar het 2 hondjes dus lekker rustig en alle aandacht. Het andere welpje was een bordercollie die 1 week ouder was dan onze Guste. We hebben geoefend hoe we de aandacht van onze pup moesten trekken en vasthouden, lopen aan het lijntje, puppy na je toeroepen, door een slurf  en over een plakje op de grond lopen. Daarna lekker spelen. Auguste vond het helemaal leuk, wel eerst een grote hoop gedraaid op het veldje, en toen was ze een en al aandacht. Ze kwam zelf in een keer na me toe vanuit het spelenJ,als het maar wat lekkers schuift. Daarna was ze de hele middag volledig onder zeil. Volgende week zaterdag mogen we weer.
Over 2,5 week hebben we hier weer kuikentjes kijken hoe ze dat vind, mag ze al bescherm taken op zich gaan nemen;-).
Verder is ze al mee geweest na de bouwmarkt en heeft ze haar eerste oma visite er op zitten en zo mag ze even mee na mijn werk “”puppy showen”” , haar eerste aanwezigheid bij een feestje komt er ook aan.

Groetjes Tina

Net terug van de dierenarts voor het enten, ze woog 11,5 kg en zag er volgens de dierenarts goed uit, heeft ook haar kennelhoest drupppeltjes gehad. Het systeem van het auto rijden heeft ze al helemaal door, ze gaat al zitten kwispelen bij de kofferbak en kijkt onder het rijden al uit het raampje. Dat gaan zitten iets oplevert begrijpt ze ook, ze gaat bij oogkontact nu te pas en te on pas zitten in de hoop dat het wat oplevert, ook bij poepen/plassen op het gras zie je haar al direct na je kijken ofdat je het vooral wel gezien hebt. In de tuin is ze erg braaf, ze is 1 maal door de haag heen gelopen en neemt sinds dien alleen van de juiste paden en blijft keurig op eigen terein. Ze gaat nu ook zelf na het gras veldje achter in de tuin waar ze languit in de zon gaat liggen. Het slapen in de benche snachts gaat goed alleen moet ik er toch nog 1 maal uit, ze word dan pieperig omdat ze poepen en plassen moet, daarna slaapt ze weer braaf verder tot 5 uur want dan staat peet op voor zijn werk en laat haar ook nog even uit waarna ze tot bijna 7 verder slaapt. Om 20,30 gaat de water bak weg en om 18 uur krijgt ze haar laatste eten. Soms ga ik dus maar zelf een middagsdutje doen om mijn slaap in te halen. Smiddags slaapt ze nu ook braaf in haar dichte benche.

Groetjes Tina

Onze week vakantie zit er al weer op en het gewone leven is weer begonnen.
Het is nu een beetje uitproberen wat praktisch en haalbaar is. Met de auto mee gaat prima, gaat braaf achterin en geeft geen kik. Ze is nu in de ochtend 2 maal 2 uurtjes mee na stal geweest, ze heeft vol aandacht vanmorgen na de mensen die aan het rijden waren gekeken zonder een kik te geven. Met de herder van stal ging het direct goed ook al ging die er met haar kluifje vandoor. Ook blijft ze daar braaf aan een touwtje op haar kleedje terwijl iedereen om haar heen aan het werk is en er van alles langs komt. Alle mensen vind ze leuk, wil bij ieder kroelen en spelen. Ze is daarna volledig onder zeil wat fijn is omdat ik haar zo met een gerust hard
1 a 2 uur in de benche alleen kan laten en zelf weg kan , dat werkt tot nu toe alleen als ze goed moe is anders heb je kans dat ze gaat jammeren. In het meest ongunstige geval zal ze (tot ze groot is) 2,5 uur alleen moeten blijven. Na een staltripje eet ze ook gewoon haar brokken ""kaal"":-) Donderdag avond krijgt ze haar 2e inenting.
Vandaag al weer 9 weken oud!

Groetjes Tina

Hier een van de leukste kiekjes van vandaag, ze ziet er uit als hollands welvaren he :-)

Doei Tina

Even mijn dikke buik showen, vanmiddag blik puppy lam/rijst gehaald van pedigree, i flinke lepel door haar avond brokken geprakt en alles ging op tot de laatste korrel en werd grondig nagelikt ;-) Alleen de brokken eet ze slecht,had er vanmorgen na 1 hap al genoeg van en om 11,30 begon ze weer met lange tanden. Probeer haar maar direct op 3 maal eten te zetten, ze krijgt tussen door wel een kluifje of stuk oud brood om op te knagen.
Afgelopen nacht sliep ze al in haar benche toen wij na boven gingen ,om 2,30 werd ze wakker en was het een half uur jammeren daarna dieppe rust tot dat ik haar er uit haalde om 7 uur. Ze gaat nu smiddags ook verplicht slapen in een dichte benche, piept 2 keer en is dan direct stil en volledig in dromenland. Ze kan wel erg hard snurken tevens heeft ze vandaag ontdekt dat je ook door een haag kan lopen en kennis gemaakt met nico de dogo canario reu die ""naast"" ons op de dijk woont en haar nu al erg leuk vond.

Groetjes Tina

Zoals je op de fotos ziet gaat het helemaal goed met Auguste. Afgelopen nacht heeft ze alleen geslapen in haar benche, ze heeft ongeveer een half uur echt haar best gedaan om ons te overtuigen dat het heel ongezellig was, waarna ze toch toch maar een tukkie ging doen tot 5 uur, toen wezen plassen en ,na kort geklaag, toch weer braaf geslapen tot 7 uur:-) Met onze Streep heeft ze al ""neus aan neus"" kontakt.
Het liefst is ze de hele dag buiten waarbij ze het druk heeft om alles in de gaten te houden, ze hobbelt sochtens vroeg al het rondje beesten verzorgen mee en gaat geregeld zelf even de hokken langs.
Toen ze smiddags moe was haar in de benche gezet en na 5 min jammeren was ze al stil deurtje gelijk weer geopend, savonds nogmaals herhaald waarbij ze direct ging slapen. Het gaat er dus al op lijken,

Hoe is het daar bij jullie, al puppy heimwee?

Groetjes Tina
 

Afgelopen nacht heeft ze van 22,30 tot 5 uur aaneengesloten geslapen toen werd ze onrustig, even na buiten geweest, waar ze direct moest poepen en plassen, waarna ze weer tot 7 uur sliep. Hoefde nu ook niet meer direct naast de benche te slapen maar kon er een stukje vandaan liggen. Wel voor mezelf een goed bed gemaakt en streep lekker buiten laten slapen, we waren deze ochtend dus met zijn alle fit!!
Vandaag ook overdag bij een van haar dutjes de benche even dicht gedaan wat probleemloos ging. Geen groene snotters meer gezien, wel een beetje transparant vocht. Guste hoeft nu ook niet meer aangelijnt als streep in de buurt is, ze lopen samen door de tuin.
Ze krijgt alleen die 400gr brokken niet op, denk dat ze net 300 eet.Ze heeft ook haar worm pil op. Ze is vanmiddag even mee in de auto geweest na onze verzekeringsman, daar heeft ze keurig onder tafel op haar kleedje met een kluif gelegen:-) Ze was al duidelijk veel meer op haar gemak, gaat ook al zelf zitten zodra ze haar lijntje ziet. Morgen maak ik een afspraak voor het enten van volgende week.
Ze heeft dit etmaal maar 1 plasje binnen gedaan verder alles keurig op het veldje.

Groetjes Tina
 


Hier de eerste kiekjes van Auguste in haar nieuwe huis.De eerste waar ze vriendschap mee sloot was de stofzuiger, ze sleepte telkens haar kluifje er na toe. Bij de kippen en het konijn gaf ze geen krimp, de kat vind ze duidelijk een vreemd wezen, volgens mij denkt ze dat het gewoon een hond is en wil er mee spelen, sinds ze een keer blafte is streep er bang van. Ze moeten gewoon rustig aan elkaar wennen, zodra poes binnen is gaat auguste dus aan de lijn en word ergens mee afgeleid zodat ze geen aandacht voor streep heeft en deze dus rustig aan haar kan wennen. Verder heeft ze al 2 keer keurig op het veldje gepoept en 5 keer daar geplast, binnen tot op heden niks gedaan, gewoon na elk dutje direct na buiten. Voor eten heeft ze nog niet echt belangstelling, ze laat het gewoon staan. Heeft dus maar 1 in plaats van 2 porsjes op. Als ze moe word merk je even onrust, mist ze volgens mij gewoon de anderen, maar na even piepen/drentelen valt ze bij je inslaap en leggen we haar in de bench waar ze dan verder dut. Met de buurvrouw en de eerste buurtkinderen heeft ze al kennis gemaakt, de kinderen vind ze erg leuk. Ze weet de weg van het veldje na de huisdeur al te vinden
:-)

Nu op na een rustige nacht,
Groetjes Tina
 

Guste 7 weken oud

[ vorige ]