Amico del Petto Aradon

 
05-03-2013
20-02-2013
Bounty heeft met haar kleinzoon Aradon gewandeld op een zonnige winterdag in Slingeland. Bount speelt niet snel met een andere/vreemde hond maar Aradon wist haar te verleiden tot even wat sprinten en spelen.

Even ruiken hoe oma ruikt

Wel respect voor oma hebben, Aradon!

Lekker sprinten

Poseren hoort er natuurlijk ook bij

Zijn mooiste gezicht:-)

De baasjes aan het spelen:-), mag ik mee doen?

Een koekje dan?

Oma is moe, ik moet er naast liggen, maar ben nog lang niet moe hoor.

Rolanda en Vanity bedankt voor de gezellige wandeling met lekker gekke Aradon. Dewi, Bounty en ik hebben ervan genoten.
19-07-2012
Aradon en wij hebben weer een vriendin in moeten laten slapen. Het gaat om Jakira de laatste van ons stel oudjes. Ze was al heel oud (14 jr)maar liep nog strompelend mee met Aradon en Beer. Onderweg van de wandeling zakte regelmatig al door haar heupen heen, en al een half jaar liet ze haar ontlasting in huis lopen. Ze was op en kreeg ook een hersenbloeding toen hebben we besloten dat het beter voor haar was om haar rust te geven. Ze heeft haar mannetje gestaan tussen twee jonge heren die haar niet altijd met rust lieten. Ze is sterk geweest tot de laatste dag. Voor ons is het ontzettend raar. Ze was de laatse van de drie oudjes waar mee Quin en ik zijn begonnen. Die honden hebben ons bij elkaar gebracht en daarom is het moeilijk om dat af te sluiten. Micky, Branca en Jakira waren onze ouwe garde waar we mee zijn begonnen als gezin. Dat is nu voor bij en gaan we verder met jonge heren die het goed met elkaar kunnen vinden. Een nieuwe generatie waar we heel veel schik en liefde van hebben. Er zitten een paar foto's bij gemaakt op de laatste dag dat Jakira werdt ingeslapen.
Groetjes van Quintin, Rolanda en Vanity. Poot van Aradon en beer

22-01-2012
Vorige week was het zo lekker weer dat Quintin besloot om een stuk te fietsen met Beer. Ik besloot om een lange wandeling te maken met Aradon. En we kwamen elkaar onderweg tegen. Natuurlijk moesten Aradon en beer even met elkaar spelen.

Even snuffelen

En we zijn met de hondjes op de foto gegaan
Baasje ging weer verder op de fiets en ik ging verder met de wandeling.
Lekker wandelen en genieten van de zon.
Stappen in de plassen.
Hij vin het toch wel een beetje koud aan z'n poten
Blaffen dat we weer verder moeten.

Effe rusten
Met Aradon gaat het verder goed. Hij is nog altijd even lomp en komt regelmatig bij me op schoot zitten. Dat valt niet altijd mee als je zo groot ben. Hij is heel sociaal met andere honden, hoewel hij aan de riem toch nog wil laten zien dat hij een bullebak is. Zodra hij los is wil hij alleen maar spelen maar de meeste baasjes en andere honden zijn bang van hem dat is een beetje jammer.
Groetjes Rolanda, Quintin Vanity en alle hondjes
20-07-2011
03-06-2011
Afgelopen woensdag heeft Aradon met mama Benga gewandeld. Ze hadden elkaar lange tijd niet gezien. Aradon was gelijk enthousiast en wilde wel spelen Benga zal Benga niet zijn als ze niet eerst heel goed duidelijk maakte dat zij de baas is. Aradon had er respect voor en ze hebben eerst gewoon gewandeld niet teveel bemoeien met elkaar.

Benga besluit halverwege dat hij leuk genoeg is om uitgedaagd te worden.....

....Aradon waagt zich niet aan echt spel daarnet was ze nog heel kattig (slimme jongen;-)

Natuurlijk moeten ze samen poseren. Gaat dit nog lukken?

Vooruit even allebei omhoog kijken.

En Aradon geeft zijn eigen showtje nog even weg.

En aktie!

Rolanda en Vanity we vonden het erg gezellig dat jullie meewandelden en erg leuk om Aradon weer te zien, bedankt.
27-12-2010
Hier weer even een bericht van onze Aradon.
Het gaat goed met onze grote vent, hij groeit nog steeds laatste keer op de weegschaal woog hij 60,4 kg. En in zijn gedrag nog steeds een jonge hond. Op de training doet hij ook z'n best maar het spelen met andere honden blijft toch het leukste. Alle trainsters vinden hem geweldig ze smelten voor zijn blik en zijn zacht aardige karakter. Thuis kan hij soms flink irritand zijn maar als hij s'avonds lekker bij je op schoot kom liggen is het een lekkere vrijkont. Op zondag ochtend mag hij mee naar boven om uit te slapen met ons. Hij kom dan tussen ons in liggen met zijn kop op het kussen, al hebben wij dan weinig deken en plek meer.Hij vin het dan geweldig en wij genieten weer van hem.
 
In de sneeuw is hij helemaal gek. Met zijn maatje beer scheuren ze heen en weer. Er wordt veel gestoeid en in de sneeuw gesnoven. Heb Aradon alleen mee genomen om mooie kiekjes te maken maar kon maar moeilijk stil zitten, rennen in de sneeuw was leuker.
Groetjes Rolanda
lekker rennen
even stil zitten
lief kijken
sneeuw toet
mijn Aradonne
Lief!
deze is ook wel lief
whaa zeg je?
mooie bink
sneeuwschuiven
lekker bekkie
Aradon en Beer in de sneeuw rennen
even op adem komen
jut en jul
en nog meer sneeuwpret,
06-10-2010
Even een berichtje over onze bink Aradon. Het gaat heel goed met hem. Hoe ouder hij wordt des te mooier hij gaat worden. Het gaat nu heel langzaam maar er zijn weer twee kilo's bij gekomen. Hij weeg nu 57 kilo en is nog net zo gek. Hij begint nu wat voller en breder te worden , een echte stevige bink. Ben benieuwd hoe hij over een half jaar is. Hij kan het heel goed vinden met zijn vriendje Beer. Het zijn echte maatjes van elkaar. En ze spelen zo leuk samen. Kunnen ook geen genoeg van elkaar krijgen tot aan vervelends toe.
 
Maar opnieuw hebben we afscheid moeten nemen van een hond van ons. Het gaat om mijn oudste herder Branca. Na drie keer een hersenbloeding hebben gehad kon ze het niet meer opbrengen om er boven op te komen. Ik heb er vrede mee, ze was bijna 14 jaar. Ik kon haar zo niet meer laten lopen en dus heb ik afscheid van haar moeten nemen. Rust zacht trouwe vriendin.

Honden zijn ook weer van slag. En mijn andere herder Jakira mis haar het meeste. Zij was degene die erg aan Branca hing. Dus moet ze goed in de gaten houden dat ze niet weg kwijn. En haar wat extra aandacht geven. Nu staat Jakira er alleen voor om tegen Aradon en Beer op te boksen. Maar ze snauwt wel van d'r af.
 
Heb een paar foto's van Aradon toe gevoegd.
Groetjes van Rolanda 
13-07-2010
Belaagd door 2 boefjes.

Gezellig samen op schoot.

Hier ging hij iets te ver en kon hij niet meer staan.

09-07-2010
Aradon s'morgens vroeg zwemmen

15-06-2010

Standje moeilijk spelen

Aradon lekker gek doen

26-02-2010
Aradon wordt groot, heeeeeel groot zullen we maar zeggen. Heb hem onder laatst op gemeten en was 73 cm hoog en met de kilo's is ook niks mis 52,4 kg schoon aan de haak. Hij is nog niet uit gegroeid dus er staat me nog wat te wachten geloof ik. Aradon is bere sterk en soms vergeet hij nog wel eens dat ik aan de ander kant van de riem zit. Als hij iets ziet wil hij er heen ook met of zonder jou. Met wandelen aan de riem gaat prima trek niet (zo lang hij geen rare dingen ziet). Nog steeds lekker aan het puberen. Dingen kapot maken is iets minder, de afstand bediening wordt nu met rust gelaten. Het is echt een heerlijke hond waar ik heel veel van geniet.

Aradon heeft er ook een vriendje bij gekregen. Een rottweiler puppy genaamd Beer. In augustus hebben we onze oude rottweiler in laten slapen en dat was ook echt Quintin's hond omdat hij meer naar hem trok als naar mij. Quin heeft daar nog steeds heel veel verdriet van omdat zijn maatje is weg gevallen. Heeft altijd gezegd dat hij nooit meer een rottweiler zou nemen omdat dat te veel aan Micky zou herinneren. Vandaar dat Aradon in ons leven kwam een ander geweldig ras waar ik zelf helemaal weg van ben. Maar Quins liefde voor de rottweiler is niet weggegaan en heeft toen tegen mij gezegd dat hij graag toch weer een rottweiler zou willen hebben. Na heel veel twijfelen en weken zitten praten is het er dan toch nog van gekomen. Aradon heeft er een vriendje bij die WEL met hem wil spelen. Onze ander twee herders zijn al oud en bejaard en hebben geen zin in dat drukke gedoe. Aradon vindt het helemaal geweldig en kan er niet genoeg van krijgen. Hij is wel ontzettend groot en lomp. Het val ook niet mee om zachtjes te kunnen spelen als het zo leuk is.

Heb een paar foto's bij gevoegd

Groetjes Rolanda en een grote poot van Aradon

Samen spelen
samen slapen
Met z'n allen uitgaan
samen mooi op de foto
ik ben Beer

Aradons grote verdwijntruck met Beers koppie.

Nu ben ik moe

22-02-2010
Aradon in de regen.

Grote stokken zijn het lekkerst.

Riep je mij?

Stokje gooien.

Ongeduldig zijn.

Ik kan heel goed kijken.

Grote knuffeldier.
04-09-2009
Met Aradon gaat het goed hij groeit goed net als de rest van zijn nest genoten. Gaat niet meer zo hard de hoogte in maar wel in de breedte. Hij is wel goed waaks blaft om alles. Is ook al lekker aan het puberen, doet gewoon zijn eigen zin en zit nergens mee. Tot ergenis van ons maar ja.. wat doe je er aan? Die tijd gaat wel weer over hoop ik Ha Ha.

Ben met Aradon en mijn andere honden lekker wezen wandelen in een natuur gebied aan de rand van ons dorp. En ze hebben genoten en ik ook. In het begin van de wandeling zijn er nog weilanden waar vee in staat maar daar na zijn het braak liggende stukken land. Er is een onverhard fiestpad door heen gelegd dus je kan zelf lekker op het pad blijven lopen. Ze hebben heerlijk gerend en vies gedaan maar dat zie je op de foto s wel. Aradon kan soms heeeel stoer zijn op afstand maar het moet niet dichter bij komen wan dan..... piep hij wel anders. En als mijn andere honden er bij zijn durft hij ook meer dan dat hij alleen is. Het was heerlijk om er zo even tussen uit te zijn. Wij hebben namelijk onze rottweiler van 13 jaar inlaten slapen van ouderdom. Hij kon niet meer. We waren allemaal van slag ook onze honden. Zij zijn hun leider kwijt en waren erg onrustig daar door.

Heb een paar mooie foto s van de wandeling er bij gedaan.

Groetjes Rolanda

Van een afstandje durf ik wel
ff lekker rennen
De eendjes hebben we al weggejaagd
En dan lekker baggeren
Er zit water in mijn neus
Ik kan heel stoer naar de koeien blaffen....op afstand
Even op het vrouwtje wachten
O jee ze komen eraan
En als ze er dan zijn vind ik ze best wel eng..van dichtbij
22-08-2009
Vandaag zijn we op visite geweest bij Aradon. Bij het hekje werden we enthousiast door hem begroet hij was ons nog niet vergeten. En we konden kennis maken met zijn 3 oude huisgenootjes. Hij heeft het helemaal voor elkaar tussen die 3. Het was warm dus echt veel actie kwam er niet uit. Maar ondeugende verhalen hebben we gehoord en dit koppie zegt genoeg denk ik;-)

We hebben nog even een stukje gewandeld daar wilde hij wel even mooi zitten.

Nog even laten zien dat ik niet alleen qua uiterlijk op mama lijkt maar ook qua karakter. Even lekker gek doen.

Quintin en Rolande bedankt voor jullie gastvrijheid. We vonden het erg leuk en gezellig.
21-07-2009
Aradon heeft geen zin in de foto
Kat uit de boom kijken
Lekker wandelen
Kijk eens hoe goed ik al kan zitten
28-06-2009
We hebben Aradon meegenomen naar het strandje aan de waal om te kijken of tie van water houdt. En ja hij vindt het erg leuk. Eerst even voorzichtig maar toen we er zelf in gingen kwam hij ook steeds verder. 1 keer heeft hij per ongeluk gezwommen, toen wist hij nog niet dat het steeds dieper werdt. Daarna heeft hij tot ruim aan zijn buik in het water gestaan om met ons te spelen. Stokjes uit het water weer op halen vondt hij ook geweldig, maar niet als het te diep werdt. Onderwater snorkelen naar steentjes heb ik ook een paar keer gezien. Hij vindt water echt leuk!!!! Hopen dat hij de volgende keer het durft om met ons een stukje te zwemmen.

Groetjes Rolanda , Quintin en Vanity

voorzichtig
o dit is wel leuk
HELP ik kan niet meer staan
Steentjes zoeken
drup drup drup
Vanity helpen schelpjes zoeken
24-06-2009
We zijn op verschillende plekken wezen wandelen met Aradon. Langs de betuwe lijn en in het bos. In het bos hadden we Jakira (jongste herder) ook mee genomen die kan nog wel een redelijk eind mee lopen. Aradon hadden we aan een uitschuif riem gedaan zodat hij toch de vrijheid had en hij kon niet weglopen. Onderweg even gestopt en uitgerust op een bankje. Nog even door een groot weiland gelopen waar ze maar konden rennen. Thuis aan gekomen was hij neergeploft en gaan slapen.

Groetjes Rolanda, Quintin en Vanity

lekker snuffelen
Ik ben ook gek op mijn kleine bazin
ff rusten
ik ben moe
03-06-2009
Alles gaat goed met Aradon. Hoewel hij net bijna een wesp te pakken had, en das niet leuk als hij in z n bek gestoken was. Maar alles is goed afgelopen. Aradon staat nu echt hoog op zijn poten en afgelopen vrijdag woog hij 17,8 kg. Dus ik geloof dat hij niks te kort kom. Hij vin alles en iedereen leuk en is nergens bang voor. Als er kinderen aan het tuin hekje staan slaat hij waaks aan, en begint daarna te kwispelen als ze door het hekje heen komen. Eventjes alleen zijn gaat ook goed dan is tie gewoon stil. Kortom het is een hele makkelijke hond.

We zijn druk bezig om hem in de show stand te laten staan maar dat valt niet mee. Op zich blijft hij wel staan maar kom niet aan zijn kop. Als ik zijn kop om hoog wil houden denkt hij dat we gaan spelen!! Dan moet ik weer helemaal op nieuw beginnen. Maar goed het begin is er de rest komt nog wel. Heb er nog een paar verschillende kiekjes bij gedaan.

Groetjes Rolanda en Quintin

Kijk jong en oud nu eens spelen!
Lief he!!
Vanity en Aradon
Ik zie, ik zie wat jij nie zie
Poging tot show stand
Lekker stuntelen
Het gaat al beter
20-05-2009
Aradon groeit als kool, het is echt niet normaal dat dat zo snel kan gaan. De nachten gaan nog steed goed slaap in een keer door tot de volgende ochtend half 7. Wandelen aan de riem gaat steed beter af en toe wil hij de andere kant op dan roep ik hem 1 keer en hij is weer bij. Zijn behoefte doet hij voornamelijk buiten maar binnen komen ongelukjes nog wel een voor.

Op puppy training komt hij heel dominant over, andere puppy s hebben ontzag voor hem. Gaat gewoon over de andere pup heen staan en doet heel gemeend grommen. Dan pak ik hem even in z n nek velletje en zeg met een boze stem dat hij dat niet mag doen. Als hij lief aan het spelen is wordt hij met een vrolijke stem beloond. Ik hou hem scherp in de gaten want hij is niet mis. De oefeningen in de les gaan allemaal goed. Hij is heel oplettend en doet graag wat er van hem gevraagt wordt. Mijn collega trainer zei dat hij heel mens gericht is.( Maar dat wisten wij al lang natuurlijk) Het is zo fijn om met hem bezig te zijn hij pik alles heel snel op.

Groetjes Rolanda

spelen met de bal
deze bal krijgt hij niet zo snel lek
Zou Aradon bij Olie konijn willen wonen?
Mee lopen tijdens een wandeling

Lekker spelen met Jakira

17-05-2009
Met dank aan Anita van eyedea
11-05-2009
Aradon heeft zijn enting van 9 weken gehad, er waren ook andere honden in de wacht kamer maar daar ging hij niet voor opzij. Op de tafel bij de dierenarts was hij ook niet bang uitgevallen of onder de indruk van alles wat er om hem heen gebeurden. Het prikje voelde hij amper.

Zaterdag zijn we naar puppycursus geweest en dat ging super!!!!! En lagen verschillende voorwerpen over het veld verspreid waar we langs heen moesten lopen zoals grote knuffel dieren, skippy ballen en ritselende plastic zakken. Hij liep heel goed mee, even er aan snuffelen maar was helemaal niet bang ( had niet anders verwacht) Paar dominatie handelingen en aandachts oefeningen. Tegen over elkaar staan met je hond en dan naar mekaar toe lopen, aandacht aan je hond vragen en terug lopen. En dat ging HEEL goed (met een beloning natuurlijk). Voor en achter de les even met andere puppy s gespeeld. Er waren nog meer puppy s voor de eerste keer dus zaten wij in een aparte welpen groep. Leeftijd 8 tot 12 weken anders worden ze met het spelen soms gauw omver gelopen. Was een hele leuke middag en ik was apen trots op mijn mannetje.

Vanity heeft een konijntje dat soms buiten in de tuin los mag lopen. Voor mijn andere honden is dat nu heel gewoon en laten het konijntje ook lekker lopen maar........Aradon wist niet goed wat hij er mee aan moest, vondt het maar een raar beest. Begon eerst heel hard te blaffen tot hij het lef had om er aan te snuffelen. Konijntje vindt dat allemaal best. Maar als hij in de bek genomen wordt vin tie niet zo leuk dan is konijntje erg boos en krijg je een snauw. Dat ondervond Aradon dus ook, van schrik rende hij weg en keek nog eens beduust achterom. (even geen stoer mannetje meer) Ik heb zitten genieten van het mooie spel en hoop dat Aradon er iets van geleerd heeft. HaHa

Groetjes Rolanda

mooi koppie

nieuwsgierig naar ollie konijn

leuk spelen in de zandbak
06-05-2009
Het gaat goed met de super stoere man. Hij begin nu echt baldadig te worden en probeer steeds verder zijn grenzen te verleggen. Hij gaat al zo ver dat ik hem soms flink moet toe spreken. Was vandaag bij iemand die een 5 maanden oude franse buldog je heeft en hij stapje daar binnen met zijn staart weer recht omhoog. Buldogje was gelijk helemaal onder de indruk van hem. Duurde even en toen hebben ze leuk gespeeld samen.
Thuis gaat hij gelukkig wel op z n rug liggen als het te heet onder z n voetjes wordt. Bij Branca mag hij nog steeds niet te dicht komen zitten maar hij probeert het toch iedere keer en dan kijken we heel zielig. Als de baas t.v. aan het kijken is mag ik lekker op schoot een tukje doen. Uitlaten gaat op zich goed, de heen weg iets minder dan de terug weg. Op het veldje achter de huizen kan hij lekker los lopen maar het scheeld wel of onze andere honden er bij zijn dan is hij gelijk een heel stuk zekerder van zich zelf.
Groetjes Rolanda En Quintin
lekker slapen bij de baas
Oke HELP
Aradon probeert in een goed blaadje te komen bij Branca
mijn kleine bazin houdt me goed in de gaten
het hoge gras is super leuk
03-05-2009
Het gaat goed met het stoere mannetje. Hij komt nu helemaal los, blaffen en uitdagen naar de oudjes als ze liggen te slapen. Heeft leuk gespeeld met Jakira de jongste herder en op het laatst ging het niet zachtjes meer toen begon de oudste herder Branca zich er mee te bemoeien, dat het nu maar eens klaar moest zijn. Hangt regelmatig in onze broekspijpen. En heeft de vliegen gordijn ook al ontdekt om in te gaan hangen.
De tweede nacht heeft hij het weer keurig gedaan. Om 3 uur er uit geweest en om half 7 was tie wakker, lekker makkelijk dus.
Groetjes Quintin en Rolanda
02-05-2009
Hoi Tineke en Corine,
De ontmoeting tussen onze andere 3 honden verliep beter dan verwacht. Ze reageerde allemaal alsof het heel normaal was dat er een kleintje tussen liep. Aradon had zijn staart helemaal omhoog staan en durfde zelfs te grommen naar de andere 3 honden. Hij was dan ook heel stoer en zelfverzekerd. Ik was ook erg verbaasd over zijn gedrag. Maar alles gaat goed. Met het uitlaten loopt hij gewoon achter de anderen aan en als we hem roepen komt hij nog ook. Ha Ha. Ook toen we naar bed gingen heeft hij zich keurig gedragen. Toen het licht uit ging en ik naar boven liep begon hij even te piepen maar dat duurde niet lang of hij lag lekker te slapen in de bench. Vannacht er 2 keer uit geweest om te hem te laten plassen en sliep daarna gewoon weer verder. Ik hoop maar dat het de volgende nacht ook zo is.
Groetjes Rolanda

Stoere bink

Wat klopt er niet aan dit plaatje?

23-04-2009
7 weken

 

[vorige]